Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Aroşoaie la SOMAX: „Nu este normal ca un preşedinte al CJ să nu se intereseze de tot ceea ce înseamnă populaţie care i-a dat votul cu vârf şi îndesat”


Televiziunea botoşăneană SOMAX a realizat în urbea de pe malul Prutului un reportaj foarte sugestiv intitulat „Darabani, diagonala uitată a nordului. Între supravieţuire şi marşul triumfător al aşteptării”. Cu această ocazie, primarul Corneliu Aroşoaie i-a reproşat preşedintelui CJ, Florin Ţurcanu, apariţiile sporadice la Darabani, cele mai multe cu scop electoral.

Edilul şef al urbei le-a prezentat reprezentanţilor mass-media planurile administraţiei publice locale. „Ne-am propus să începem lucrările la toate investiţiile guvernamentale: avem două proiecte de asfaltări, unul la Corneşti, celălalt vizând Bajura, Teioasa şi de o parte şi de alta a DN, sperăm ca în cel mai scurt timp să înceapă lucrările…De asemenea, prin bugetul local ne-am propus să continuăm cu modernizarea Casei de Cultură, investiţie la ANL pentru că avem foarte multe cereri, atât de la tineri din străinătate care doresc să se întoarcă…vrem să modernizăm Piaţa şi să o extindem, practic să despărţim ceea ce înseamnă Bazar de Piaţa agro-alimentară, de a continua cu trotuarele începute acum un an de zile şi nu în ultimul rând de a finaliza ceea ce am început la Asociaţiile de locatari: să facem aleile şi parcările pentru maşini” a precizat Aroşoaie.„Aducţiunea de apă la Bajura de fapt este extindere, la Teioasa, iarăşi prin cădere, avem de făcut canalizări şi aducţiune de apă pe anumite tronsoane unde vor fi făcute asfaltările, şi cum este şi normal trebuie să începem odată pentru totdeauna cu ce este normal: întâi apă, canal, după care asfaltul” a mai spus Corneliu Aroşoaie. Într-un oraş dominat de sărăcie şi anesteziat de lipsa locurilor de muncă, primarul spune că există o armonie totală în viaţa politică dărăbăneană care acţionează în slujba cetăţeanului. „La nivel local nu au fost discuţii contradictorii pe tema de ce şi pentru ce. De când s-a constituit USL-ul noi am mers în formula aceasta până aproape de acea lege care le-a permis trecerea. Cei care deja avuseseră de gând să continuăm, în ghilimele fiind spus, au trecut la noi, nu sunt probleme deosebite nici cu cei care au rămas pentru că tot ceea ce noi facem la nivel de Consiliu Local este în interesul cetăţenilor. Că mai sunt doi sau trei care au avut câteva comentarii, printre care şi foştii lor şefi, este un alt capitol, dar de fiecare dată CL a înţeles că noi, comunitatea dărăbăneană, fiind micuţă, interesul este acelaşi pentru toţi” a spus Aroşoaie.VEZI şi: Primarul Corneliu Aroşoaie la TeleM: „Cu liberalii dărăbăneni mă împac foarte bine...ei sunt 3 grupuri sau grupe”Edilul şef al urbei nu a ratat ocazia de a-l taxa pe preşedintele CJ, Florin Ţurcanu, care nu a mai dat de mult prin Darabani. Ultimele apariţii ale şefului PNL la Darabani au fost legate de acţiuni politice ale partidului pe care îl conduce, respectiv alegerile Biroului Politic liberal dărăbănean din martie 2013 şi sfinţirea Cabinetului Parlamentar al deputatului Şoptică, care a avut loc în august 2013.
„Aşa cum ştiţi, relaţia noastră cu Consiliul Judeţean s-a mai răcit, şi aici e vorba despre preşedintele CJ pentru că d-lui, în ultima perioadă nu prea a venit în zona noastră, nu am vrut să spun 2 ani şi jumătate, am lăsat la latitudinea d-voastră. Nu este normal ca un preşedinte al CJ să nu se intereseze de tot ceea ce înseamnă populaţie care i-a dat votul cu vârf şi îndesat… Se ştie că zona Prutului este cea mai sărăcăcioasă din judeţ şi Moldova şi ar fi trebuit ca d-lui să vină mult mai des aici, să analizeze care sunt nevoile cetăţenilor, pentru care el a venit atunci când a avut nevoie...Nu ştiu care a fost ideea d-lui de a ocoli această zonă. Sper ca în perioada cât a mai rămas să se gândească şi la cei din zonele mai puţin dezvoltate” a conchis Aroşoaie. 

Corneliu Aroşoaie a mai vorbit despre necesitatea înfiinţării unei linii de gardă şi redobândirea personalităţii juridice a spitalului din Darabani. Echipa SOMAX TV a vizitat Muzeul Nordului, dar şi atelierul de costume populare despre care Darabaneni.ro a scris la începutul anului. Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini surprinse în Darabani de televiziunea SOMAX.

Citiţi şi: Planuri „pe sticlă” pentru dărăbăneni: apă şi asfaltare în Bajura şi Teioasa, trotuare, teren de sport, reabilitare Casă de Cultură şi... capelă
Te-ar mai putea interesa si:  Corneliu AroşoaieFlorin ŢurcanuSomax TV
6:36 pm Sambata, 07 Februarie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare