Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

MICA UNIRE la școlile din Rădăuți-Prut, Păltiniș și Viișoara ”Ne dorim și trebuie să fim mai uniți ca niciodată” FOTO& VIDEO

 ”Mica Unire pe care noi, românii o sărbătorim cu atâta mândrie și bucurie an de an în ziua de 24 ianuarie, nu putea fi uitată, cu atât mai mult anul acesta în care parcă ne dorim și trebuie să fim mai uniți ca niciodată” ne transmite prof. de istorie Cristina Luminița Ceică, al cărei comunicat îl publicăm în rândurile care urmează:

Acum 162 de ani se împlinea un vis, un vis măreț, un vis de veacuri al românilor. Înfăptuirea Unirii Princi¬patelor Române, în concep¬ţia avocatului şi istoricului liberal Mihail Kogălniceanu reprezintă „cheia bolţii, fără care s-ar prăbuşi tot edificiul naţional”. ”Alegându-te pe tine domn în țara noastră, am vroit să arătăm lumei aceea ce toată țara dorește: la legi nouă om nou. O, Doamne! Mare și frumoasă îți este misia…Fii dar omul epohei; fă ca legea să înlocuiască arbitrariul, fă ca legea să fie tare; iar tu, Măria ta, ca Domn, fii bun, fii blând, fii bun mai ales pentru acei pentru cari mai toți domnii trecuți au fost nepăsători și răi,, - îi transmitea Mihail Kogălniceanu noului domnitor.

Așa cum spunea Mihail Kogălniceanu: ”la legi nouă om nou”, la fel și elevii de la Școlile Rădăuți-Prut, Păltiniș și Viișoara s-au adaptat noilor condiții de desfășurare a activităților didactice. Cu toate greutățile întâmpinate, dragii mei elevi au reușit să marcheze, într-un mod inedit, ziua de 24 Ianuarie 1859. Coordonați de doamnele prof. Ceică Cristina Luminița, Covaș Simona, Matei Ionela și Matei-Popescu Luminița, elevii celor 3 școli au dat dovadă de maturitate, voință și dragoste de țară. Au vizionat, cu interes și curiozitate, materiale despre Mica Unire și marele domnitor Al. I. Cuza, materiale despre evenimentele istorice cât și despre viața oamenilor din acele vremuri, mai exact a țăranilor. După ce au vizionat povestirea ”Moș Ion Roată și Unirea”,  elevii au dorit să vadă cum stă treaba cu bolovanul – îmbrăcați țărănește, a încercat unul să-l ridice însă nu a reușit și, când s-au unit mai mulți, a fost o nimica toată, învățând astfel, pe pielea lor, o lecție.Au fost vizionate materiale power-point și video, au rezolvat rebusuri cu completare digitală, au învățat și recitat poezii, au cântat cântece precum ”Acasă-i România”,  ”Doamne ocrotește-i pe români”,  au realizat numeroase proiecte și desene dedicate Micii Uniri, iar ”poetul” nostrum, Daniel Gherasa, a realizat o frumoasă creație:

UNIREA LUI IOAN CUZA
Românie, draga mea
Astăzi este ziua ta
E ziua tuturor,
A tuturor românilor.

Astăzi e Mica Unire
Și-ți doresc numai iubire
Cât oi trăi pe-acest pământ
Îți doresc tot ce-i mai sfânt.

Cu ajutorul lui Dumnezeu
Vom trece și peste-acest moment greu
Și România va fi iar
Un frumos și mare stat unitar.

În veșmânt de tricolor
Hai, veniți, românilor!
Și să-ncepem horă
Mare...frate lângă soră.

Lui Ioan Cuza-i mulțumesc
Pentru-acest pământ românesc
La Mulți Ani măi, Românie!
Să trăiești până-n vecie!
                            
Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini


Te-ar mai putea interesa si:  Mica UnireMica Unire 20221
11:09 pm , 24 Ianuarie, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare