Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

PREMIERA LA DARABANI Primarul a propus ca un consilier local sa devina persoana non grata „Tampenii si idiotenii la patrat”Edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, a răbufnit în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local din 26 septembrie, în momentul în care independentul Dan Tîrniceru-Ifrim a atras atenţia ca fondurile alocate de la Guvern pentru reabilitarea străzilor din Darabani să fie folosite exclusiv pentru balastare. Primarul a propus ca într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, Tîrniceru să fie declarat persoană non grata şi i-a spus independentului să-şi dea demisia din Consiliul Local. După terminarea şedinţei, Dan Tîrniceru-Ifrim a spus că îl va da în judecată pe Corneliu Aroşoaie pentru „caracterizarea” pe care i-a facut-o primarul oraşului Darabani.

Judeţul Botoşani a primit de la Guvern 14,2 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de ploile şi viiturile produse în acest an. Din această sumă, oraşului Darabani i-au fost repartizate 243.000 lei. Arhitectul şef al urbei, Gheorghe Dragotă, a precizat că pagubele estimate au fost în valoare de 370.200 lei şi a enumerat peste 20 de artere ale oraşului care vor fi reabilitate cu banii primiţi de la Guvern. „Din câte am văzut eu în perioada asta, nu cred că a fost aşa afectat oraşul Darabani, aşa cum a fost afectată zona Corneşti când a fost inundat Dorohoiul. Asta undeva tinde spre campania electorală şi sper ca toată suma respectivă să fie folosită pentru balastat, aşa cum scrie în devizul de lucrări” a precizat consilierul Dan Tîrniceru-Ifrim, care s-a abţinut de la vot. Proaspătul social-democrat, Lucian Florea, a recunoscut că oraşul Darabani nu s-a confruntat cu mari calamităţi în acest an, dar a spus că suma alocată de guvernanţi dărăbănenilor este foarte utilă comunităţii. „Din punctul meu de vedere cred că este un lucru foarte bun pentru că s-a reuşit obţinerea acestor bani. Sunt bani care vin în comunitate şi care nu pleacă din comunitate şi trebuie să fim bucuroşi că aceşti bani vor fi folosiţi pentru noi” a precizat Florea.

„Tot un drac...”Primarul Corneliu Aroşoaie a luat foc. „În istoria României postdecembriste, de când ştiu eu, şi am fost în diferite structuri, încă nu s-a pomenit ca un domn consilier (Tărniceru Ifrim Dan) să vină cu o problemă de natură încât să se renunţe la nişte fonduri constatate atât de o comisie prin dispoziţia primarului, în urma trimiterii de către Institutul de Meteorologie şi Ministerului Mediului a unui număr de 15-20 de atenţionări, şi în urma constatărilor unei comisii judeţene şi a reprezentanţilor diferitelor instituţii care au constatat că pagubele au fost mult mai mari. O idioţenie mai mare ca asta nu am auzit, tâmpenii şi idioţenii la pătrat” a spus Aroşoaie, care a fost întrerupt doar pentru câteva secunde de Tîrniceru care l-a corectat pe primar în ce priveşte numele său.  „Tot un drac” a replicat tăios Aroşoaie, iar consilierul local i-a mulţumit frumos.

În loc să vină şi să spună: D-lor, aţi fost pe fază, aţi constituit comisia, aţi mers la faţa locului, aţi constatat că de fapt pagubele au fost de miliarde şi miliarde, şi datorită faptului că bugetul a fost aşa cum a fost împărţit şi nouă ne-a revenit o sumă infimă la pagubele care au fost produse, propun în dezbatere publică în şedinţă de Consiliu Local extraordinară, ca d-l Tîrniceru să fie considerat persoană nongrata” a continuat Aroşoaie. Primarul i-a atras atenţia în permanenţă funcţionarei din Primărie, Mirela Ifrim, să noteze în procesul verbal al şedinţei tot ce spune el şi a spus că doreşte să afle toate televiziunile de atitudinea consilierului local din Darabani. „Aşa ceva nu am auzit în viaţa vieţii mele. Mergem, ne ducem, ne chinuim, zile întregi măsurăm….şi se ridică un neica nimeni să spună că aceasta este campanie electorală. Cum e posibil aşa ceva? Eu nu am văzut un consilier ca dumneata să nu pună probleme de ordin local. Te rog frumos dă-ţi demisia şi du-te şi-ţi vezi acasă de treaba dumitale. Este inadmisibil să vii împotriva a ceea ce cetăţeanul are nevoie: piatră, asfalt, apă, canalizare. Fă-ţi o comunitate aparte, domnule” a tunat şi a fulgerat Aroşoaie, care a bătut şi cu pumnul în masă.

Consilierul Gheorghe Caba a propus la mişto ca Tîrniceru să nu mai fie chemat la şedinţele de Consiliu Local. Primarul i-a solicitat şefului SVSU Darabani, Gheorghe Sîsîiac, să prezinte un raport cu avertizările şi atenţionările legat de fenomenele meteorologice primite la Primărie. Tîrniceru a fost „salvat” de telefonul primarului, edilul şef fiind angrenat pentru câteva minute într-o convorbire. În momentul în care preşedintele de şedinţă, Iulian Iordache, făcea lista cu aleşii care se înscriu la cuvânt în cadrul capitolului „Diverse”, Aroşoaie a părăsit sala de şedinţe şi a trimis un poliţist local să-l cheme afară şi pe secretarul oraşului, Paulică Zahariea, pe motiv că este solicitat la telefon. Astfel, Tîrniceru nu a mai avut în faţa cui să vorbească, mai ales că aleşii locali au început să părăsească şi ei sala de şedinţe.D-le primar, vă mulţumesc frumos pentru caracterizarea pe care mi-aţi făcut-o. Eu am spus: sper ca aceşti bani să se ducă la balastat, nu să se ducă undeva spre campania electorală. Ştiţi că la 10:30 nu era redactat procesul verbal al şedinţei de data trecută, pe care l-au votat toţi consilierii? În nici o şedinţă nu s-a citit niciodată procesul verbal, iar eu sunt persoana nongrata, să-mi dau demisia, probabil deranjez, eu am spus că întreaga sumă să se pună la balastat. Le mulţumesc frumos tuturor colegilor, chiar vă rog să vă ridicaţi unul câte unul să plecaţi” a spus Dan Tîrniceru-Ifrim. „Am luat legătura cu avocaţii mei şi intenţionez să-l dau în judecată pe domnul primar” a declarat Tîrniceru pentru Darabaneni.ro, după şedinţa de Consiliu Local.

Citiţi şi:
DIVERSE by Dan Tirniceru Ifrim versus Corneliu Arosoaie
Te-ar mai putea interesa si:  Primăria DarabaniCorneliu AroşoaieLucian FloreaDan Tîrniceru IfrimSVSU DarabaniGheorghe CabaGheorghe Sîsîiacpersoana non grataprimarul orasului Darabani
5:58 pm Sambata, 27 Septembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare