Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
SURPRIZĂ la concursul pentru directorii de şcoli „Nu regret absolut nimic”. VEZI notele candidaţilor dărăbăneni

Mare surpriză la concursul pentru funcţiile de directori de şcoli care a avut loc miercuri la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” din Botoşani! Lucian Florea, actualul director în funcţie al Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” nu a reuşit să atingă pragul de 35 de puncte pentru a promova proba scrisă, fiind devansat de contracandidata sa, Angelica Creţu, care a obţinut nota 8,37 (41,850 puncte) faţă de 6,37 (31,850 puncte) cât a acumulat Florea. Cea mai mare notă a fost obţinută de directorul Liceului „Dimitrie Cantemir”, Alin Prisăcariu (8,75-43,750 puncte), iar al doilea punctaj i-a aparţinut lui Ovidiu Ştefănucă (8,62-43,100 puncte), care, cel mai probabil, va fi directorul adjunct al Şcolii Gimnaziale.
Candidaţii admişi (Alin Prisăcariu, Ovidiu Ştefănucă şi Angelica Creţu) urmează să participe la următoarele două probe: analiza CV-urilor şi interviul. A fost un concurs foarte obositor atât pentru candidaţi, cât şi pentru membrii comisiilor de examinare. Aspiranţii la posturile de directori au intrat în sălile de concurs la 9:00, iar membrii comisiilor începând cu orele 10:15, şi au plecat de la “Laurian” în jurul orelor 17:00. „După o zi întreagă petrecută în şcoală, acum sunt mult mai relaxată. Să sperăm că va fi şi în continuare bine” a spus Angelica Creţu, imediat după concurs, profesoara de istorie-geografie fiind considerată de marea majoritate „outsider” al acestei competiţii, în special datorită faptului că nu face parte din nici un partid politic.
Lucian Florea a declarat pentru Darabaneni.ro că nu este supărat şi că va dedica mai mult timp familiei sale de acum înainte. „Viaţa merge înainte, a fost doar un concurs. Voi acorda de acum înainte mai multă atenţie familiei mele, soţiei mele, care m-a susţinut tot timpul, şi celor doi copii minunaţi ai mei. Nu este nici o tragedie. Nu regret absolut nimic. Când am preluat mandatul am spus că doresc să schimb în bine faţa şcolii „Leon Dănăilă” şi într-o proporţie covârşitoare cred că am reuşit” a precizat Lucian Florea. Fostul director este convins că profesorii Creţu şi Ştefănucă nu vor avea probleme la următoarele două probe ale concursului, afirmând că a felicitat-o deja pe viitoarea directoare a unităţii de învăţământ.
„Şcoala Gimnazială „Leon Dănăilă” dispune de un potenţial uman extraordinar. Sunt foarte multe cadre care ar putea face o figură frumoasă în această funcţie, inclusiv viitoarea doamnă director Angelica Creţu. Asta este viaţa. Mulţumesc tuturor colegilor care au avut încredere în mine, părinţilor şi autorităţilor locale pentru sprijinul acordat până în momentul de faţă, şi am convingerea că şcoala va fi pe mâini bune. Urez succes noii conduceri şi îi asigur de tot sprijinul meu. Sunt bucuros să mă reîntorc la catedră, să inoculez în mintea şi sufletele copiilor pasiunea pentru istorie” a mai spus prof. Florea.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ștefan Teișanu a fost ales alături de alți doi clujeni implicați în activități culturale, este vorba despre Marton Balogh și Cristian Hordilă. Ultimul este manager al Festivalului de Film Transilvania. Consiliul Economic și Social (CES) din România este un organism instituțional consultativ al Parlamentului și al Guvernului. Acest for constituțional ar trebui să fie un loc de reprezentare, dialog și dezbatere al partenerilor sociali și societății civile ... continuare »

Asociația Nord și-a propus în 2019 derularea unui proiect care prevedea reconstrucția primei școli sătești din Moldova, înființată de hatmanul Theodor C. Balș la 1841. Clădirea, astăzi dispărută, a fost un monument de o valoare extraordinară pentru Darabani și în general pentru nordul județului Botoșani. S-au alăturat acestui demers mai multe organizații, instituții și personalități locale, printre care amintim Ordinului Arhitecților din România, ... continuare »

La vederea poliţiştilor de frontieră, conducătorul autoturismului a demarat în trombă, rămânând împotmolit după 200 metri de deplasare, iar persoanele în cauză, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, au abandonat atât autoturismul, cât şi coletele și s-au îndreptat către satul Bajura. Drept urmare, pentru reţinerea persoanelor s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor ... continuare »

Nicușor Imbir este un om simplu, care locuiește cu familia sa în Bajura, Darabani. De meserie este șofer. Pentru a avea un trai decent, în paralel se ocupă și cu zootehnia. Muncește mult, dar în același timp își găsește timp și pentru aproapele aflat în nevoie. Are o energie extraordinară și o mare calitate: nu poate trece indiferent pe lângă o persoană aflată în necaz. De Crăciun, l-am rugat să ne povestească o serie din acțiunile filantropice pe care ... continuare »

La nivelul Primăriei orașului Darabani s-a constituit un grup de lucru a cărui activitate este elaborarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a localității în perioada 2021-2027. În vederea realizării strategiei, Consiliul Local și Primăria Orașului Darabani trebuie să dezvolte un dialog susținut cu comunitatea. Dezvoltarea viitoare a orașului depinde în mod hotărâtor de adoptarea unei atitudini pro-active, inovative de către administrația publică locală, se ... continuare »
SĂRBĂTORI FERICITE! (Click pe imagine pentru a viziona fotografiile integrale realizate de MD Studio Art)