Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Șoptică, la bilanț: „Activitatea mea parlamentară din acest an s-a axat pe rezolvarea problemelor botoșănenilor”

Conform articolului 69, alin. (1) din Constituţia României, la capitolul „Mandatul reprezentativ”, „În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului.” Pe parcursul anului 2017, primul din această legislatură din Senatul României, mi-am coordonat întreaga activitate parlamentară, socială şi caritabilă în sprijinul oamenilor care m-au votat în înalta demnitate de senator. Am încercat, atât cât mi-a permis statutul funcţiei de senator şi legile ţării, să îmi aduc aportul la rezolvarea problemelor cetăţenilor, cât şi a autorităţilor locale din judeţul Botoşani, se arată în ultimul comunicat din acest al senatorului liberal Costel Șoptică.

Am fost permanent alături de oameni, reuşind să îi ajut să îşi rezolve problemele, atât cele personale, cât şi cele legate de relaţiile cu instituţiile statului, în aşa fel încât ei să se simtă reprezentaţi cu cinste de către senatorul lor, deoarece am afirmat întotdeauna că sunt reprezentantul tuturor botoşănenilor! Marea majoritate a activităţii mele parlamentare din acest an s-a axat pe rezolvarea doleanţelor oamenilor şi instituţiilor din judeţ, şi pot să afirm, fără falsă modestie, că sunt în mare parte mulţumit de rezultatele muncii mele din primul an din Senatul României.

Datele statistice oficiale, care pot fi consultate pe pagina de internet a Senatului României, confirmă că sunt unul dintre cei mai activi parlamentari din judeţul Botoşani. Astfel, în 2017 am avut 13 luări de cuvânt în plen, 18 iniţiative legislative iniţiate, 30 de declaraţii politice, 58 de întrebări şi interpelări adresate miniştrilor Guvernului, precum şi patru moţiuni. Un procent covârşitor dintre acestea au avut ca teme problemele şi necazurile botoşănenilor, precum şi anumite neconcordanţe în buna funcţionare a instituţiilor statului din judeţ, precum Serviciul Judeţean de Probaţiune, Direcţia Agricolă, problemele generate de neaplicarea legilor, etc.. Alte teme importante abordate în acest an s-au referit la problemele IMM-urilor, criza lemnelor de foc, disfuncţionalităţile din educaţie şi sănătate, necazurile micilor producători agricoli, neaplicarea legii privind valorificarea produselor autohtone, fondurile europene, alte neplăceri legate de activitatea de zi cu zi a tuturor categoriilor populaţiei, copii, tineri şi pensionari! Nu în ultimul rând, am sprijinit rezolvarea fiecărui caz în parte care mi-a fost semnalat de către botoşăneni, şi, atât cât mi-a stat în putere şi în concordanţă cu legea, i-am ajutat să îşi rezolve plângerile şi sesizările. Întreaga mea activitate parlamentară din acest an poate fi consultată AICI.Din postura de parlamentar în Opoziţie, susţin că mai sunt foarte multe lucruri de pus la punct pentru ca judeţul Botoşani să fie scos din izolare, să fie diminuat procentul foarte mare al sărăciei, iar oamenii de aici să ajungă la un nivel de trai cât de cât mai apropiat de normal, aşa cum se întâmplă în alte regiuni din ţară.  Judeţul Botoşani are nevoie de investiţii serioase în infrastructură, deoarece a fost uitat din acest punct de vedere în ultimii ani, iar rezultatele acestor politici publice promovate de partidele aflate în prezent la guvernare au avut drept consecinţă nefastă plecarea masivă a numeroşi localnici la muncă în străinătate. Inclusiv în domeniul turismului şi al agriculturii mai sunt multe disfuncţionalităţi de rezolvat, în aşa fel încât judeţul Botoşani să beneficieze cu adevărat de răsplata adevăratului său potenţial, iar oamenii de aici să se poată bucura de respect şi o viaţă decentă. 

Îi asigur pe toţi botoşănenii că voi rămâne permanent la dispoziţia lor, pentru a-i sprijini în rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă. În urmă cu un an, cetăţenii m-au mandatat pentru a-i reprezenta cu demnitate, onoare şi corectitudine, iar prin munca depusă în acest an sunt convins că nu i-am dezamăgit. Le mulţumesc membrilor şi simpatizanţilor Organizaţiei Judeţene Botoşani a Partidului Naţional Liberal pentru susţinere, autorităţilor locale, precum şi tuturor botoşănenilor care mi-au fost alături.

La sfârşit de an, urez tuturor locuitorilor judeţului Botoşani un sincer La Mulţi Ani!, cu sănătate, bucurii şi împliniri, şi să dea Dumnezeu să avem un an 2018 mult mai bun decât acesta!Te-ar mai putea interesa si:  Costel Şoptică
12:05 pm , 31 Decembrie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cine se trezește în Darabani mai devreme de 5:00, are parte de asemenea imagini spectaculoase pe cer.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare