Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

PROTEST la Judecătoria Darabani „Suntem marginalizaţi” FOTOPersonalul auxiliar şi conex din cadrul Judecătoriei Darabani a organizat luni, 30 ianuarie, între orele 12:00-13:00, o grevă spontană, revendicând drepturi salariale restante pe care angajaţii Judecătoriei le-au câştigat în instanţă şi majorarea salariilor actuale, plus plata orelor suplimentare, în condiţiile în care magistraţii au obţinut majorarea salariilor, iar grefierii muncesc foarte mult, cot la cot cu judecătorii.

„Noi nu vrem să fim la fel cu magistraţii, dar aproape, pentru că muncim foarte mult. Acum tehnoredactăm, redactăm, facem aproape tot. Facem şi ore suplimentare. Dacă plec de la serviciu la 18:00, este devreme, sâmbătă şi duminică lucrez. Nu ni se plătesc orele suplimentare. Măcar să ne dea zile libere în loc” a declarat pentru Darabaneni.ro, Nicolina Iacob, grefier şef în cadrul Judecătoriei Darabani, care nu a putut face grevă de la 12:00 la 14:00, ca alţi colegi din alte localităţi, ca să-şi poată termina treaba din prima zi a săptămânii.Cu toate că este criză de personal la Judecătoria Darabani, iar volumul de muncă este unul foarte mare, de la 1 februarie, unul dintre grefierii de şedinţă va pleca la Judecătoria  Gura Humorului, iar un grefier arhivar se va angaja la Judecătoria Galaţi pe un salariu mai mare. Mai mult, fostul preşedinte de instanţă, judecătorul Constantin Tăutu, a obţinut transferul la Tribunalul Botoşani, iar de la 1 februarie singurul judecător care va lucra în cadrul instanţei din Darabani va fi Georgel-Teofil Mardar. Chiar şi şoferul instituţiei este în concediul de creştere a copilului.„De acum înainte va fi şi mai greu. Nici nu vreau să mă gândesc cum va fi de la 1 februarie. Protestul lor este unul îndreptăţit. Nu a fost deranjat programul de lucru al instanţei şi susţinem demersul personalului auxiliar şi conex din cadrul instituţiei noastre…În siţuaţia în care magistraţii primesc, să primească şi ei pentru că fac parte din acelaşi sistem, iar noi îi susţinem. La ultima şedinţă de pe 26 a CSM s-a spus că sunt susţinute demersurile lor şi vor interveni pentru ca toată lumea să aibă acelaşi regim salarial, aceeaşi valoare sectorială pentru toată lumea din Justiţie” a declarat pentru Darabaneni.ro, judecătorul Mardar.

 

„Suntem marginalizaţi, dar de data aceasta nu cedăm” a conchis Nicolina Iacob, care a spus că vor mai fi organizate acţiuni de protest dacă revendicările personalului din cadrul instanţei nu vor fi soluţionate favorabil. (L.B., R.N.)

Te-ar mai putea interesa si:  Judecatoria DarabaniGeorgel MardarNicolina Iacobprotest Judecatoria Darabanigreva Judecatoria Darabani
10:42 pm Luni, 30 Ianuarie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare