Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Darabanenii isi afla istoria in Archiva Moldaviae, proiectul istoricului Dorin DobrincuEste deja al șaselea an în care, la Iași, apare o nouă revistă academică de istorie. Inaugurat ca un proiect menit a revigora istoriografia regională, revista Archiva Moldaviae s-a impus deja în plan național ca o platformă a dezbaterii științifice riguroase. Editorii revistei și-au propus să aducă în circuitul științific studii savante și surse inedite, în special documente de arhivă, referitoare în principal la trecutul Moldovei, precum și la România Modernă și contemporană. La originile acestui proiect s-a aflat istoricul dărăbănean Dorin Dobrincu, cel care în prezent deține și funcția de editor-șef al publicației.

VEZI şi: EXCLUSIV Dorin Dobrincu, istoricul din „centrul Universului”Istoria târgului Darabani și-a găsit și ea locul în paginile noii reviste ieșene. În tomul V de pe 2013, Axinte Ciprian și Aioanei D. Alexandru au editat și publicat integral memoriile dărăbăneanului Neculai Caba. Acesta lasă o descriere detaliată a vieții sociale din târgul Darabani și din satele din împrejurimi. De asemenea, memoriile publicate sub titlul „De la Prut în Munții Ural. Memoriile unui țăran din nordul Moldovei” aduc un plus de informații legate de experiența dărăbănenilor pe frontul celui de-al Doilea Război Mondial și în lagărele din Uniunea Sovietică.

Citiţi şi: Dorin Dobrincu si intoarcerea documentelor Moldovei la IasiTe-ar mai putea interesa si:  Neculai CabaAlexandru AioaneiArchiva MoldaviaeDorin DobrincuCiprian Axinte
7:47 pm Vineri, 14 Noiembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare