Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Victor Teisanu, lansare de carte in cadrul Festivalul Zilele Nordului GALERIE FOTO


După deschiderea Muzeului Nordului, agenda culturală a celei de-a doua zi a Festivalului Zilele Nordului a continuat cu lansarea cărții „Poeți botoșăneni de azi”, semnată de poetul dărăbănean Victor Teișanu. Participanții la inaugurarea muzeului, inclusiv politicienii, primul sosit fiind deputatul Costel Șoptică, au luat loc în sala de ședințe a Primăriei Darabani pentru a asista la prezentarea cărții. Aparent interesați de dezbaterea intelectuală, unii politicienii s-au refugiat pentru câteva minute în navigarea online pe telefoanele inteligente.

Obișnuită deja cu lansările de carte de carte la Darabani, Lucia Olaru Nenati a comentat cartea poetului dărăbănean în stilu-i caracteristic. „Evoluția creatoare a poetului Victor Teișanu nu anunța un asemenea eveniment. Autorul ne prezintă astăzi o cartetot despre poezie, dar privită dintr-o altă perspectivă. La prima vedere cartea ar putea părea a fi una de critică literară despre opera și portretele poeților botoșăneni. Aici este ceva mai complicat, ceva deosebit, cred că nu greșesc dacă o numesc o carte de hermeneutică, adică o traducere a limbajului literar de către cineva avizat și înarmat cu instrumentele necesare” a spus membra Uniunii Scriitorilor din România.

La rândul său, scriitorul Dumitru Țiganiuc a afirmat: „Apreciez cuvântul Luciei Olaru Nenati referitor la profunzimea acestui volum de critică literară a lui Victor Teișanu. Și eu am fost o vreme profesor aici și m-am simțit foarte bine în sălile de curs ale școlilor dărăbănene și printre profesorii dărăbăneni. Vreau să spun în primul rând că această carte este foarte generoasă, reunește toate numele  poeților botoșăneni contemporani, chiar și a celor recenți. La cartea lui Victor Teișanu apreciez această coborâre a nivelului abstract al criticii literare la cel al metaforei, de parcă transgresezi într-o pădure de simboluri”.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini

Citiţi şi:
Victor Teisanu: „Sarbatorile mele au fost lansarile de carte”
Te-ar mai putea interesa si:  Victor TeişanuZilele NorduluiLucia Olaru NenatiDumitru Tiganiuc
2:01 pm , 10 August, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare