Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
SIMPOZION INTERNAŢIONAL „Vis de primăvară” cu micii dărăbăneni laureaţi FOTO & VIDEO

Elevii Şcolii Gimnaziale “Leon Dănăilă”, sub îndrumarea cadrelor didactice Andronic Zîna şi Onofrei Mihaela, au participat miercuri la Simpozionul Internaţional “Vis de primăvară”, editia a VI-a, desfăşurat în colaborare cu IŞJ Botoşani, Şcoala 17 din Botoşani şi unităţi de învăţământ din Criva (R.Moldova) şi Oprişeni (Ucraina). Concursul s-a desfăsurat pe 17 secţiuni printre care folclor, folk, origami, quilling, dans sportiv, arta culinară, teatru, şah, etc. şi a adunat aproximativ 500 de elevi din tot judeţul.
Locaţia nu a fost chiar una „de vis”, ţinând cont de faptul că micii artişti au susţinut recitaluri prin sălile de clasă ale Şcolii nr. 17, dar şi de această dată micii dărăbăneni au fost la înălţime. Elevii Creţu Diana, Neghină Florentina, Dobrincu Deea, Matei Luciana, Matei Antonia, Maxim Ecaterina, Purice Denisa, Plugaru Anastasia, Antonesei Andra şi Herţanu Maria, cursanţi ai Scolii Populare de Arte din Botoşani, coordonaţi de prof. Zîna Andronic de la Grădiniţei nr. 2 din localitate, au participat la acest simpozion cu Ansamblul folcloric “Mici copii,dar mari artişti”.
VEZI şi: În căutarea „Visului de primăvară”. Pelerinaj la Dorohoi şi Schit Orăşeni

La secţiunea dans sportiv au participat elevii de la Şcoala “Ghe. Moroşanu” din Darabani: Onofrei Denisa, Găluşcă Alexandra şi Dumitraş Denis, sub îndrumarea învăţătoarei Aioanei Elena. Educatoarea Mihaela Onofrei a participat la sectiunea origami ca moderator, prezentând modele şi îndrumând concurenţii. În cadrul expoziţiei “Artă şi creaţie” eleva Onofrei Denisa, coordonată de educatoarea Onofrei Mihaela a expus mai multe lucrări, expozitia clasându-se pe locul I. În final, Ansamblul folcloric “Mici copii, dar mari artişti” s-a situat tot pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Soliştii vocali Creţu Diana, Plugaru Anastasia şi Purice Denisa au mai fost recompensaţi cu un premiu de popularitate pentru ţinuta artistică şi interpretare. De asemenea, prin prestaţia sa, Diana Creţu (video) a impresionat juriul în cadrul secţiunii folk.

Locul I a fost ocupat şi de cei trei elevi de la secţiunea dans sportiv: Onofrei Denisa, Găluşcă Alexandra şi Dumitraş Denis. Elevii clasaţi pe locul I la toate secţiunile vor participa la Simpozionul Internaţional “Vis de primavară” organizat la sfârşitul lunii aprilie în Cernăuţi.
VIDEO
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”