Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Întâlnirile Nordului, la cea de-a treia ediție GALERIE FOTO


Ediția din 2019 a Zilelor Nordului a adus multe noutăți, dar a continuat și cu evenimente de tradiție precum Întâlnirile Nordului.

Aflat deja la al treilea an, acest eveniment din cadrul festivalului a fost gândit să aducă împreună personalități locale sau regionale și care s-au implicat în realizarea și dezvoltarea de proiecte care să ajute comunitățile. Printre invitații de la edițiile trecute s-au numărat sportivi Doina Melinte, medicul Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu Mureș sau maratonistul Iulian Rotariu.

Anul acesta au fost invitați Florentina Toniță, scriitoare și jurnalistă, Radu Bichir, atreprenor în domeniul IT, Dan Lungu, scriitor și senator și Luca Cibotaru, jurist, fondatorul asociației Rădăuțiul civic,  amfitrion fiind, ca în fiecare an, Ștefan Teișanu. Invitații au vorbit despre activitatea lor în comunitate, despre implicare, despre proiectele pe care le-au dezvoltat și au propus idei care să ajute viața culturală și economică din târgurile și satele din nordul Moldovei.

Florentina Toniță a vorbit în primul rând despre ideea de dragoste și cum poate lua aceasta forma implicării în societate. A subliniat cât de important este să transmiți energie pozitivă celor din jurul tău, să aduni oameni împreună și să-i încurajezi să dăruiască câte ceva din priceperea lor și celorlalți. Radu Bichir a punctat faptul că oriunde ai pleca pentru a-ți urma visul, este necesar să te întorci în locurile natale și să îți oferi ajutorul. Acesta a spus că nu plecarea tinerilor este problema, ci ceea ce facem pentru a-i face să se întoarcă și să folosească acasă energia și pregătirea dobândită în altă parte. Luca Ciubotaru a prezentat la rândul său proiectele în care este implicat și modul în care inițiativa sa „Rădăuțiul Civic” a reușit să oblige administrația publică din Rădăuți să acorde mai multă atenție inițiativelor venite dinspre societatea civilă. Dan Lungu, prezent în calitatea sa de botoșănean, scriitor și manager cultural, și mai puțin ca om politic, a vorbit despre cum unele inițiative culturale pot schimba imaginea comunităților despre ele, pot aduce turiști și contribui la dezvoltarea generală.Discuția s-a finalizat cu propuneri venite din toate părțile, care să ducă la o înmulțire a ideilor precum Festivalul Zilele Nordului. Dan Lungu a propus tururi ghidate în fostele târguri evreiești din nordul Moldovei, care să pună în valoare moștenirea culturală iudaică. Luca Ciubotaru a propus ca anul viitor Zilele Nordului să ajungă și la Rădăuți. Întâlnirile Nordului este unul dintre evenimentele ZN care dau substanță mesajului #Rădăcinilecresc.

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini marca Zilele Nordului
Te-ar mai putea interesa si:  Stefan TeisanuZilele NorduluiFlorentina TonitaDan LunguLuca CiubotaruRadu Bichir
10:21 pm , 25 August, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare