Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Experiență inedită pentru liceenii dărăbăneni în Spania GALERIE FOTO


Mai mulți elevi ai Liceului „Dimitrie Cantemir” au avut prilejul să deprindă noi competențe și să viziteze localități din Spania, grație unui proiect Erasmus derulat de unitatea de învățământ dărăbăneană.

În perioada septembrie 2020-august 2021, Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani este beneficiarul unui proiect Erasmus, în valoare de 148.246 EUR. Proiectul „Noi oportunități de învățare și formare profesională”, finanțat de Uniunea Europeană, are drept scop asigurarea unor șanse egale la educație și asigurarea unei pregătiri profesionale în acord cu cererile de pe piața muncii prin asigurarea unor stagii de practică în companii de profil din Spania și Portugalia, pentru elevii de la profilele tehnologice: Mecanică, Industrie alimentară și Industrie textilă.
Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt 46 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, care vor participa la mai multe activități practice în companii din Spania și Portugalia.

Prin acest proiect liceul dărăbănean urmărește dobândirea de către elevi a unor abilități cheie precum relaționarea eficientă, comunicarea într-o limbă străină, practicarea muncii în echipă, cultivarea respectului, echilibrului și a toleranței în cadrul grupului.

Primul grup, de 30 de elevi, a făcut deja deplasarea în Spania, acolo unde desfășoară activități practice la agenți economici din orașul Granada. Grupul este însoțit de patru profesori.„Elevii efectuează 3 săptămâni de practică în companiile de profil mecanic și textile. În timpul liber ei au parte de un program cultural, de excursii și evenimente puse la dispoziție de către organizația gazdă. Au vizitat orașele Cordoba, Sevillia, Malaga, Complexul istoric Alhambra și multe alte obiective turistice cu scopul de a cunoaște cât mai multe din istoria si cultura țării gazdă. A doua mobilitate a proiectului se va desfășura în perioada 14 iunie-2 iulie 2021 în localitatea Barcelos/ Protugalia, unde vor participa 16 elevi de clasa a X-a, liceu tehnologic de la profilul Industrie alimentară, aceștia urmând să fie însoțiți de 2 profesori”, a declarat prof. Mirela Străjeriu, cadrul didactic responsabil de proiect. (A.D.A.)

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini

 


Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”
10:44 pm Marti, 25 Mai, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare