Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Acţiune ca în filme a poliţiştilor pentru destructurarea „grupării Baranca” FOTO & VIDEOPoliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi, cu suportul tehnic de specialitate al lucrătorilor din cadrul D.I.P.I. şi al poliţiştilor din cadrul I.G.P.R. – Serviciilor de Operaţiuni Speciale Iaşi, Vaslui şi Suceava au destructurat un grup infracţional care desfăşura activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări şi care acţiona pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava. În data de 13 decembrie a.c. au fost desfăşurate 26 percheziţii domiciliare la membrii grupării, în mai multe locaţii de pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, la care au participat poliţişti de frontieră şi lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie –Serviciul Judeţean Iaşi, B.C.C.O. Iaşi şi Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Faţă de cinci membri ai grupului a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Monitorizarea membrilor grupării şi modus operandi

În urma unor activităţi informativ-operative  desfăşurate în perioada martie- decembrie 2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi, cu suportul de specialitate al lucrătorilor din cadrul D.I.P.I. şi al poliţiştilor din cadrul I.G.P.R. – Serviciilor de Operaţiuni Speciale Iaşi, Vaslui şi Suceava, au derulat acţiuni specifice pentru documentarea activităţii infracţionale a unui grup, cu denumirea generica „gruparea Baranca”, ce desfăşura pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava activităţi ilicite în sfera contrabandei cu ţigări.

Membrii grupării, cetăţeni români, acţionau într-un mod  organizat, fiind responsabilizaţi, pe anumite segmente de activitate infracţională, în funcţie de aptitudini şi abilităţi individuale, respectiv: supravegherea patrulelor poliţiei de frontieră, asigurarea pazei în zona de acţiune, supravegherea traseului de deplasare, trecerea ţigărilor peste frontieră, transportul şi distribuirea/valorificarea acestora. Gruparea avea ca lideri cinci cetăţeni români, Cătălin C., Vasile C.,  Vasile C. şi Toader C., Emanuel A., cu varste cuprinse intre 38 si 46 de ani,  domiciliati pe raza judetelor Suceava si Botosani, care  au reuşit să imprime întregii grupări un ritm alert de acţiune, dovedind pe parcursul funcţionării eficienţă şi mobilitate în acţiune, reuşind astfel să asigure o bază stabilă de profit.

Următorul nivel al grupului infracţional organizat era format din şapte persoane apropiate lui Cătălin C., care săvârşeau efectiv actele de contrabandă sub coordonarea şi supravegherea directă a liderilor. Membrii grupului introduceau ilegal în România, tigarete de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, fie pe la frontiera verde, fie prin Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut. Nivelul al treilea al grupului este constituit din patru lucrători vamali, care acordau sprijin grupării infracţionale, prin aceea că facilitau introducerea ilegală a bunurilor de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, şi îi înştiinţau pe membrii grupului cu privire la eventualele controale efectuate în punctul de trecere a frontierei. Ultimul nivel al grupului este constituit din 13 persoane, care erau  aprovizionate direct şi continuu de Cătălin C., şi comercializau bunurile provenite din contrabandă pe raza judeţului Botoşani. Percheziţiile
 


Activitatea de documentare a fost încheiată în data de 13 decembrie a.c., când poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, a celor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie –Serviciul Judeţean Iaşi, B.C.C.O. Iaşi, cu suportul tehnic de specialitate al lucrătorilor din cadrul D.I.P.I. şi al poliţiştilor din cadrul I.G.P.R. – Serviciilor de Operaţiuni Speciale Iaşi, Vaslui şi Suceava,  au efectuat 26 percheziţii domiciliare la mai multe adrese de pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, fiind identificate 29 persoane suspecte că fac parte din gruparea infracţională şi duse la audieri.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor: 7.886 pachete ţigări diferite mărci cu timbru de acciză R.Moldova, în valoare totală de 67.874 lei, 37 litri alcool, în  valoare de 1.449 lei, importante sume de bani (88.628 lei, 14.170 euro, 470 dolari, 700 lire sterline), o barcă pneumatică, 60 telefoane mobile, 53 cartele SIM, 10  autovehicule, în valoare totală de 221.517 lei, diferite înscrisuri utile cauzei.În cauză, sunt efectuate cercetări față de 29 persoane sub aspectul săvârşirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda in forma continuata, trafic de influenta, luare si dare de mita. Totodata,  faţă de cinci membri ai grupării procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Iaşi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.–Serviciul Teritorial Iaşi, în vederea documentării întregii arii infracţionale şi a recuperării prejudiciului.

„Facem menţiunea că faptele inculpaţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţile din Codul de procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovaţie” se precizează în cadrul unui comunicat de presă emis de ITPF Iaşi.


Te-ar mai putea interesa si:  ţigări de contrabandăBarancacontrabanda cu tigari
12:50 am Sambata, 17 Decembrie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare