Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Bogdan Ota in concert la Botosani pentru doi copii din zona orasului DarabaniPe data de 20 decembrie, începând cu orele 19:00, Bogdan Ota, acompaniat de Nordic Sonata Orchestra și prietenii săi va susține spectacolul caritabil “Artă pentru suflet” în sala Teatrului “Mihai Eminescu” din Botoșani.

Sensibilizați de problemele cu care se confruntă copiii bolnavi, artiștii s-au decis să-și unească forțele pe scenă și să sprijine strângerea de fonduri pentru două cazuri cu totul speciale. Este vorba despre Ciobanu Ștefania Gabriela, din Păltiniș, în vârstă de 14 ani, diagnosticată cu scleroză multiplă. Aflată într-un stadiu grav (paralizie totală), Gabriela are nevoie de o medicație specială costisitoare care să oprească efectul demielinizant al bolii (distrugerea sistemului nervos). Cel de-al doilea copil se numește Babiuc Teodor Ionuț, din loc. Avram Iancu, comuna Coțușca, în vârstă de 9 ani. În urma unui accident rutier grav, Ionuț a fost declarat de către medicii din București caz vegetativ și a fost trimis înapoi la Botoșani. Medicii și kinetoterapeuții de la secția de Pediatrie din Botoșani nu au renunțat și după o muncă grea de recuperare de aproape doi ani au reușit să-l repună pe picioare. Astăzi el merge la școală, dar a rămas cu sechele motorii, senzoriale și în exprimarea orală și gestică. Ionuț are nevoie de noi pentru a beneficia de o medicație specifică, de orteze pt. facilitarea mișcărilor și de un habitat corespunzător (locuiește cu bunica sa în condiții foarte grele).

Mesajul lansat de artistul Bogdan Ota către public accentuează ideea responsabilității individuale, sub deviza: “Ajutorul nostru contează. Fiecare dintre noi poate schimba lumea”.Alături de celebrul pianist și compozitor vor concerta Sofia Sălăjan și Alexandru Plăcintă, doi elevi geniali de la Liceul de Artă din Iași, care au avut o evoluție fabuloasă în străinătate, unde au câștigat premiul I la cele mai importante competiții internaționale de interpretare instrumentală (pian). De la Liceul  de Artă din Botoșani vor veni pe scenă trei artiști cu un program surpriză pentru toate gusturile. La finalul serii grupul de copii Mellody din Botoșani, coordonat de profesorul Paul Ciprian Mihai, va înveseli publicul cu repertoriul lor de muzică de Crăciun.

Banii adunați cu ocazia acestui concert vor face o mare diferență pentru Gabriela și Ionuț, aducându-le în suflet lumină, speranță și bucurie. Membrii Rotary Club Botosani vor fi de asemenea alaturi de cei doi copii, prin contributii financiare, cinstind astfel spiritul rotarian de ajutorare a persoanelor aflate in dificultate. Vă reamintim că şi pianistul Bogdan Vaida va susţine în 15 decembrie un recital de pian la Casa de Cultură “Theodor Balş” din Darabani, banii rezultaţi din vânzarea biletelor fiind destinaţi elevilor cu rezultate bune la învăţătură, dar cu o situaţie materială precară.

Citiţi pe aceeaşi temă:
Pianistul Bogdan Vaida va concerta la Darabani. Incasarile evenimentului vor ajunge la elevii talentati din zonaTe-ar mai putea interesa si:  Casa de Cultura „Theodor Bals”Bogdan VaidaBogdan OtaArta pentru sufletTeatrul “Mihai Eminescu”spectacol caritabilconcert umanitarNordic Sonata Orchestra
9:24 pm Vineri, 06 Decembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare