Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

VOLUNTARI împotriva Covid-19. Ajută-l pe Vasile să ajute! VIDEOÎn această perioadă grea avem nevoie mai mult ca oricând de solidaritate și dăruire. Meleagurile noastre au mai trecut prin perioade de restriște, în condiții mult mai dificile decât noi acum. Astăzi avem o serie de avantaje pe care le putem folosi atât în folosul nostru dar mai ales pentru a-i ajuta pe ceilalți.

Vasile Postolachi nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este un tânăr din Bajura (Darabani), profesor de religie, doctorand în teologie al Universității „Al. I. Cuza” din Iași, care a inițiat și derulat numeroase campanii umanitare și culturale în zona de nord a județului Botoșani. În contextul stării de urgență și a restricțiilor impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus, Vasile s-a oferit voluntar să ajute persoanele în vârstă, care nu se pot deplasa, prin cumpărarea de medicamente sau de alimentele de care au nevoie. În aceste zile a ajutat 15 persoane din Bajura. Pe unele dintre acestea le cunoaște personal, în cazul altora a fost sunat de copiii lor sau de alte rude, care i-au cerut ajutorul.

Unii oameni care au văzut gestul lui Vasile au decis să nu-l lase singur și să-i susțină povara financiară. Cu banii adunați și cu care se vor mai aduna, dacă vor mai fi binevoitori, Vasile intenționează ca în zilele următoare să ducă la persoanele aflate în nevoie din satele Rediu, Rădăuți-Prut sau Miorcani câte o masă caldă și pachete cu alimente.A declarat pentru Darabaneni.ro că s-a întâlnit pe teren și cu angajații Primăriei, dar el nu face asta pentru că autoritățile ar sta pe loc, ci pentru că așa simte că trebuie și pentru că este mai aproape de cei aflați în nevoie. Gestul său este cu atât mai nobil cu cât nu doar că implică un efort financiar dar și o expunere la pericole. Vasile Postolachi are nevoie de ajutorul nostru pentru a ajuta mai departe. Cei care vor să se implice îl pot contacta la telefon 0740420697 sau pe facebook. Orice ajutor este bine venit, mai ales că în satele din jurul Darabaniului realitățile sociale sunt foarte crude.Acțiunile lui Vasile nu sunt singulare în zonă. Trebuie să amintim aici gestul dărăbăneanului care a donat măști și alte materiale Serviciului de Ambulanță Darabani sau a celora care au donat bani pentru susținea Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. În acest registru se înscrie și campania #7deAcasă, a celor de la Asociația Nord, prin care s-a realizat deja un prim transport cu 1.000 de măști textile oferite de un grup civic către Spitalul Municipal din Dorohoi, iar 200 de viziere confecționate în ateliere NOAH, care au sistat producția de ceasuri pentru a veni în sprijinul spitalelor, au fost trimise Spitalului Județean Mavromati și Spitalului Municipal din Dorohoi. De asemenea, tot cei de la Asociația Nord au scos la vânzare bilete pentru prima dată în istoria Festivalului Zilele Nordului. Banii adunați vor fi folosiți în campanii de susținere a spitalelor botoșănene în lupta cu Covid-19.

Apelul nostru nu a rămas fără răspuns. Mai multe persoane din Darabani, antreprenori și nu numai, au susținut eforturile lui Vasile Postolachhi și l-au ajutat pe acesta să aducă bucurie pe chipurile câtorva familii din satele comunei Rădăuți Prut. Acesta a distribuit mai multe pachete cu alimente atât unor bătrâni singuri cât și câtorva familii cu mai mulți copii.

  (A.D.A.)
Te-ar mai putea interesa si:  Vasile Postolachi
8:31 pm , 05 Aprilie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare