Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

DE EXCEPTIE! Premiul III la Concursul national de Informatica Aplicata

În perioada 11-13 mai a avut loc la Miercurea Ciuc faza naţională a Concursului de Informatică Aplicată (olimpiada naţională de informatică aplicată). După cum aţi putut afla din paginile publicaţiei Darabaneni.ro, clasele a IX-a din judeţul Botoşani au fost reprezentate la acest concurs de o elevă a Grupului Şcolar Darabani. Este vorba de Smărăndiţa David (foto dreapta). Judeţul Botoşani a avut la acest concurs 5 concurenţi, câte unul pentru fiecare an de studiu la Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor, şi un reprezentant la secţiunea C# dedicată elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a.

Grupul de olimpici botoşăneni a fost însoţit şi de prof. Grupului Şcolar Darabani, Alin Ştefănucă. Sâmbătă, 12 mai, a avut loc concursul constând într-o probă teoretică şi una practică. La proba teoretică David a obţinut 64 de puncte din 100 posibile, iar la cea practică 126 de puncte din 200 posibile. După corectarea lucrărilor şi afişarea rezultatelor, dărăbăneanca s-a clasat pe locul III, fiind devansată de un elev al Colegiului "Emil Racoviţă" din Cluj-Napoca (locul I) şi un elev al Colegiului Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti (locul II). La finalul concursului s-au mai acordat două menţiuni.

Sunt mulţumită de rezultatul obţinut, cu toate că, la prima vedere, punctajele sunt destul de modeste. Aici se reflectă gradul de dificultate al concursului, care a fost unul deosebit de ridicat, iar timpul alocat lucrării a fost unul foarte scurt. A trebuit să lucrăm efectiv contra cronometru. Este o satisfacţie pentru mine, şi pentru d-l profesor care a avut răbdare şi m-a pregătit exemplar pentru acest concurs” ne-a mărturisit Smărăndiţa David.Clasarea pe podium la un concurs şcolar naţional este o performanţă notabilă, atât pentru elevul care o obţine, pentru profesor şi pentru şcoala unde acesta învaţă. Concursurile la care a participat Smărăndiţa, la diverse discipline, au avut un rol benefic pentru ea, şi a trebuit să muncească foarte mult pentru asta. Competiţia a stimulat-o, şi astfel a ajuns la această clasare meritorie. Sunt mândru de acest rezultat şi de faptul că numele Grupului Şcolar Darabani a fost rostit printre liceele de prestigiu din România” a declarat pentru Darabaneni.ro prof. Alin Ştefănucă.

Numele Smărăndiţei David a devenit o prezenţă constantă a concursurilor şcolare la disciplinele engleză, istorie, matematică sau informatică, eleva regăsindu-se destul de des şi în paginile Darabaneni.ro, publicaţia noastră axându-se pe promovarea valorilor locale. Şi asta nu pentru că ar avea „pile” la redacţia ziarului online dărăbănean, ci pentru că munca sa o recomandă pentru asta. Dărăbănenii trebuie să fie mândri că în oraşul lor există asemenea talente, pe care urbea şi ţara le apreciază mult prea puţin faţă de adevărata lor valoare. (L.B.)  

    
11:53 pm Luni, 14 Mai, 2012

8 Comentarii la “DE EXCEPTIE! Premiul III la Concursul national de Informatica Aplicata”

 1. ana spune:

  Bravo! Te felicit din toată inima!

 2. _gh0st_ spune:

  Slab.

 3. gh_zero_st spune:

  fantoma nu esti, ci un zero, o nulitate. Un premiu la faza nationala a oricarei discipline reprezinta ceeaa ce tu nu poti sa iti imaginezi, nu sa apreciezi!

 4. fantoma spune:

  Pentru un oras in care primarul nu asigura nici macar caldura necesara in clase spui ca e slab?

 5. love spune:

  RESPECT!

 6. Denisa S. spune:

  Bravo! Te felicit pentru rezultatul obţinut!

 7. CM spune:

  Tinere gh_zero_st,chiar este exagerat de rautacios.Numai participarea la o faza nationala presupune ceva,ce probabil tu nu ai.Bravo,Smarandita,chiar daca nu te cunosc,ca un dascal pensionar tre felicit atat pe tine si pe indrumatorii tai.

 8. ADRIAN AVASILOAIE spune:

  FELICITARI IN PRIMUL RAND PROFESORILORCACI JUMATATE DIN MERIT IL AU EI. BRAVO SMARANDITA,AVEM NEVOIE DE PERSOANE CA TINE SA PUTEM DOVEDI CA AVEM VALOARE SI NU NE BATEM JOC DE CARTE. FELICITARI

 9. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cele mai frumoase colindătoare prezente la festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Darabani, La mulți ani!

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare