Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Slujbă oficiată de patru ierarhi la mănăstirea de lângă Botoșani cu stareț dărăbăneanMănăstirea Zosin din apropierea orașului Botoșani s-a bucurat duminică, 3 februarie, de slujirea a patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul de iarnă, ce îl are ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Teodosie, începătorul vieţii de obşte, scrie portalul ortodox Doxologia.ro.

În Duminica a 32-a după Rusalii, Sfânta Liturghie a fost săvârșită la Mănăstirea Zosin de un sobor format din patru ierarhi: Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei. Slujba arhierească a fost oficiată în paraclisul de iarnă al mănăstirii botoșănene, ce îl are ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Teodosie, începătorul vieţii de obşte.

Cuvântul de învățătură a fost rostit după Sfânta Evanghelie (a lui Zaheu vameșul) de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei: „Casa omului este sufletul său. Omul a fost creat de Dumnezeu ca El să-și facă locaș în adâncul inimii lui. Îl putem numi pe Zaheu vameșul ca fiind omul primitor de Dumnezeu. Spun aceasta și pentru că în această a doua zi după sărbătoarea Întâmpinării Domnului îl cinstim pe Sfântul Simeon, bătrânul care L-a primit în brațe pe Domnul Hristos prunc, iar în calendarul și în slujbele Bisericii noastre, Sfântul Simeon este numit «primitorul de Dumnezeu». Îl avem așadar pe Zaheu primitorul de Dumnezeu și pe Simeon primitorul de Dumnezeu. Se mărturisește astfel că omul este chemat să fie primitor al lui Dumnezeu. Învățătura Bisericii noastre mărturisește că un om care nu l-a întâlnit pe Dumnezeu și nu l-a primit pe El în casa sufletului său în această lume, nu-L va întâlni nici în cealaltă”.La finalul slujbei, părintele arhimandrit Teodosie Pleşca, starețul Mănăstirii Zosin, a subliniat importanța zilei: „A fost astăzi o zi deosebit de frumoasă și de măreață pentru obștea mănăstirii noastre și pentru obștea lărgită a mănăstirii, care este alcătuită din dumneavoastră, credincioșii. A fost ziua Învierii - duminica, zi de praznic și de bucurie, iar această bucurie a fost sporită de prezența arhipăstorului nostru, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, care nu a venit singur să ne binecuvinteze și să ne întărească duhovnicește, ci a venit înconjurat de încă alți trei ierarhi, dintre care unii, după cum mi-au mărturisit, au pășit pentru prima dată pe aceste meleaguri binecuvântate, din care a răsărit mentorul duhovnicesc al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan - Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist - și sub a cărui îndrumare au fost hirotoniți și ceilalți preasfințiți părinți”.

Citiți mai mult AICI, unde puteți viziona și o Galerie foto realizată de Alexandru Moroianu.


Te-ar mai putea interesa si:  Manastirea Zosin
10:12 pm Luni, 04 Februarie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare