Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Slujbă oficiată de patru ierarhi la mănăstirea de lângă Botoșani cu stareț dărăbănean

În Duminica a 32-a după Rusalii, Sfânta Liturghie a fost săvârșită la Mănăstirea Zosin de un sobor format din patru ierarhi: Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților și Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei. Slujba arhierească a fost oficiată în paraclisul de iarnă al mănăstirii botoșănene, ce îl are ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Teodosie, începătorul vieţii de obşte.
Cuvântul de învățătură a fost rostit după Sfânta Evanghelie (a lui Zaheu vameșul) de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei: „Casa omului este sufletul său. Omul a fost creat de Dumnezeu ca El să-și facă locaș în adâncul inimii lui. Îl putem numi pe Zaheu vameșul ca fiind omul primitor de Dumnezeu. Spun aceasta și pentru că în această a doua zi după sărbătoarea Întâmpinării Domnului îl cinstim pe Sfântul Simeon, bătrânul care L-a primit în brațe pe Domnul Hristos prunc, iar în calendarul și în slujbele Bisericii noastre, Sfântul Simeon este numit «primitorul de Dumnezeu». Îl avem așadar pe Zaheu primitorul de Dumnezeu și pe Simeon primitorul de Dumnezeu. Se mărturisește astfel că omul este chemat să fie primitor al lui Dumnezeu. Învățătura Bisericii noastre mărturisește că un om care nu l-a întâlnit pe Dumnezeu și nu l-a primit pe El în casa sufletului său în această lume, nu-L va întâlni nici în cealaltă”.
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »

Darabani are în prezent un lot chiar mai bun decât cel cu care a promovat în Liga a 3-a. Cu o pregătire fizică bună și câțiva tineri care să vină din urmă, ar putea face din nou pasul în al treilea eșalon fotbalistic. Dar ca să se mențină acolo ar mai fi nevoie și de bani, și nu puțini…Dar mai e până la vară. Frigul a fost pe primul loc duminică la Curtești, apoi fotbalul, unul bun în condițiile actuale. Bogdan Melinte a fost la originea golurilor ... continuare »

În cadrul proiectului ”Culoare și voie bună” elevii viișoreni au fost foarte activi și au transformat școala într-un spațiu mai prietenos, plin de culoare și emoție. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care s-a simțit în rândul elevilor o trăire puternică și sinceră, o legătură de atașament, simpatie și respect reciproc, de apropiere și deschidere; au râs, s-au bucurat, au muncit, însă a fost o muncă care a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”