Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Judecatoria Darabani, luata din nou in discutie pentru desfiintare „Darabaniul are sansa lui”


 
În cadrul vizitei pe care Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a făcut-o joi la Botoşani, reprezentantul Guvernului a discutat cu parlamentarii botoșăneni despre desființarea instanțelor judecătorești mici, luându-se în calcul și cea de la Darabani, scrie Botoşăneanul.

În cadrul conferinței de presă organizate joi, 23 octombrie 2014, la Tribunalul Botoșani, Robert Cazanciuc, Ministrul Justiției, a adus în discuție posibilitatea ca Judecătoria Darabani să fie desființată. Instituția condusă de acesta împreună cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) lucrează în prezent la propunerea de degrevare a instanțelor judecătorești, pentru o mai bună eficientizare a activității judiciare. În plan ar intra și orașul Darabani. „Nu vom lua mâine o decizie cu privire la Darabani, am discutat și cu parlamentarii locali și, am văzut că lucrurile au de multe ori mai multe fațete decât știam noi de la centru și că trebuie să vedem, dacă decidem să închidem o instanță, unde se duc oamenii”, a declarat Robert Cazanciuc.

Cu toate că Ministrul Justiției a invocat inutilitatea investiției într-o instanță mică unde nu este activitate, acesta s-a arătat optimist cu privire la viitorul celei din orașul botoșănean. „Darabaniul are în continuare șansa lui. Dacă avem infrastructură bună și oameni, nu este o problemă să ținem o instanță, problemele apar când nu avem. Ce rost are să investim 2 milioane de euro într-o instanță unde sala de judecată stă să cadă?”, a adăugat oficialul ministerial.

Acesta a mai clarificat faptul că desființarea instanțelor nu reprezintă un scop în sine, urmărindu-se mai degrabă repartizarea echitabilă a resurselor umane în sistem și rearondarea teritorială acolo unde se pune problema închiderii instituțiilor. Judecătoria Darabani nu este pentru prima dată luată în vizor de către reprezentanții Guvernului. În octombrie 2013, instanța a fost propusă spre desființare de către o comisie constituită la nivel central, alături de alte aproape 30 de judecătorii și parchete din țară.

Citiţi şi: Parchetul si Judecatoria Darabani, propuse din nou pentru desfiintare. „Este peste ratiunea noastra ce se intampla”


Te-ar mai putea interesa si:  Judecatoria DarabaniParchetul de pe langa Judecatoria DarabaniMinistrul JustitieiRobert Cazanciuc
12:54 pm Vineri, 24 Octombrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Cine se trezește în Darabani mai devreme de 5:00, are parte de asemenea imagini spectaculoase pe cer.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare