Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Foste dughene evreiesti din centrul orasului scoase la vanzareEdilii dărăbăneni au hotărât în cadrul ultimei şedinţe ordinare de Consiliu Local vânzarea a 6 clădiri vechi din str. 1 Decembrie, care au fost construite la sfârşitul secolului XIX. Vânzarea lor se va face prin licitaţie publică cu strigare.

Este vorba de clădirile situate pe str. 1 Decembrie nr. 165, 167, 173, 193, 194 şi 195. Preţul de plecare la licitaţie variază între 2161 lei, cea mai ieftină clădire, şi 17120 lei, cea mai scumpă. Reprezentanţii administraţiei publice locale au emis această Hotărâre de Consiliu Local în vederea modernizării Centrului civic al oraşului şi implicit demolarea acestor clădiri care sunt într-o stare avansată de degradare.

Viitorii proprietari ai clădirilor şi a terenului aferent au obligaţia de a executa o nouă construcţie care să se încadreze în planul urbanistic şi arhitectural existent, urmând să se realizeze un plan urbanistic de detaliu care va fi aprobat de Consiliul Local. Singurul ales local care s-a împotrivit acestui proiect de hotărâre a fost independentul Dan Tîrniceru Ifrim, care a motivat că în documentaţia înaintată consilierilor apărea eronat preşedinte de şedinţă Zîna Andronic, care nu mai face parte din actualul legislativ.Clădirile cu pricina au fost construite de târgoveţii evrei începând din anul 1837, când hatmanul Theodor C. Balş le-a pus la dispoziţie terenul respectiv în schimbul unui bezmen (impozit), dar comercianţii nu au primit şi acte de proprietate pentru aceste amplasamente. 
Te-ar mai putea interesa si:  Consiliul Local DarabaniTheodor C. Balstargoveti evrei
2:59 pm Miercuri, 01 Mai, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare