Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Serban Mihailescu, criza de sinceritate: „Ce s-a facut, ca sa avem ce regasi?...Sunt dezamagit de starea acestei parti de tara si modul in care ne ocupam de ea”

Invitat la Festivalul Zilele Nordului cu ocazia inaugurării Muzeului Nordului, senatorul progresist Şerban Mihăilescu a fost destul de exigent cu guvernarea din care face parte, parlamentarul Colegiului Săveni-Darabani afirmând că realizările din zona oraşului Darabani sunt prea puţine. Şerban Mihăilescu a purtat un scurt dialog cu reporterii ziarului online Darabaneni.ro.
D-le senator, cum regăsiţi Darabaniul?
Mă bucur sincer de iniţiativa înfiinţării unui muzeu la Darabani...Ce s-a facut, ca să avem ce regăsi? Regăseşti când lipseşti mai mult şi se mişcă ceva, dar în afară de câteva crâmpeie: spitalul, asfaltarea...sunt prea puţine. Vom vedea anul ăsta dacă vom asfalta străzile din lateral, dacă reparăm căminul (n.r.-Casa de Cultură „Theodor Balş”), dacă începem programul ANL...Toate sunt subject off, nu ştiu.
Toate acestea nu depind de d-voastră?
Nu, depind de un anume mod de a guverna. Guvernarea este un act care necesită multă competenţă, multă forţă şi multă înţelegere, nu este un act întâmplător.
Să înţelegem că sunteţi dezamăgit de guvernarea de până acum?
Nu, sunt dezamăgit de starea acestei părţi din ţară şi modul în care ne ocupăm de ea. Suntem mai mult vizibili prin presa voastră. Vorbim de program de 110 milioane la apă şi nu se vede nimic, nu ştiu dacă se va vedea ceva vreodată.
România are două regiuni: Bucureştiul şi restul ţării. Extremităţile geografice au fost marginalizate dintotdeauna.
Aici este o greşeală. Este un punct de vedere pe care-l combat total. Marginalizarea ţi-o faci singur. Dacă eu am avut 20 de ani un director la drumuri care nu a propus niciodată creşterea gradului de clasificare al drumurilor, element esenţial în acordarea fondurilor, cu cel mai mic coeficient în drumuri naţionale şi europene din România, eu întotdeauna voi primi cei mai puţini bani din ţară, şi an de an decalajul se adânceşte. Mă refer şi la asistenţa sanitară, şi la grădiniţe, şcoli, şi la alte modernizări.
Citiţi şi:
INTERVIU Serban Mihailescu: „Nu te poti opri ca ai facut 16 km de asfalt”
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »

Darabani are în prezent un lot chiar mai bun decât cel cu care a promovat în Liga a 3-a. Cu o pregătire fizică bună și câțiva tineri care să vină din urmă, ar putea face din nou pasul în al treilea eșalon fotbalistic. Dar ca să se mențină acolo ar mai fi nevoie și de bani, și nu puțini…Dar mai e până la vară. Frigul a fost pe primul loc duminică la Curtești, apoi fotbalul, unul bun în condițiile actuale. Bogdan Melinte a fost la originea golurilor ... continuare »

În cadrul proiectului ”Culoare și voie bună” elevii viișoreni au fost foarte activi și au transformat școala într-un spațiu mai prietenos, plin de culoare și emoție. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care s-a simțit în rândul elevilor o trăire puternică și sinceră, o legătură de atașament, simpatie și respect reciproc, de apropiere și deschidere; au râs, s-au bucurat, au muncit, însă a fost o muncă care a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”