Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Cerc pedagogic al profesorilor de religie organizat la școala Suharău FOTOÎn data de 10 decembrie 2019, Școala Gimnazială nr. 1 Suharău – structură a Școlii Profesionale „Sf. Ap. Andrei Smîrdan”- a fost gazda desfășurării cercului pedagogic al profesorilor de religie creștin-ortodoxă din zona orașului Darabani, se arată într-un comunicat al organizatorilor evenimentului.

Activitatea metodică, la care au participat profesori de religie creștin-ortodoxă de la unitățile de învățământ din zona Darabanilor, s-a încadrat în calendarul activităților metodice și de formare continuă/dezvoltare profesională a personalului didactic, coordonate de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani. Activitatea s-a așezat în „duhul” sărbătorii care se apropie și a constat în susținerea de către pr. prof. Pristavu Cosmina unei lecții deschise la clasa a V-a, cu titlul „Nașterea Domnului – Crăciunul”, ocazie cu care elevii și-au îmbogățit cunoștințele cu privire la desfășurarea evenimentelor de la Betleem de acum două milenii, dobândind deprinderea de a „lectura” deplin și corect Icoana Nașterii Domnului, o adevărată „Evanghelie în culori și forme”.La finalul etapelor de recapitulare și fixare, elevilor clasei a V-a li s-au adăugat colegi din celelalte clase, care alcătuiesc corul școlii, împreună prezentând un scurt moment de colinde oaspeților și asemănându-se îngerilor care au intonat cel dintâi colind: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace”. Activitatea a continuat mai apoi prin susținerea referatului intitulat „Rolul sărbătorilor religioase în viața creștinului”, de către pr. prof. Eugen Lăzărescu, moment de aprofundare a temei predate elevilor, prin apelul la istoricul, semnificația și modalitățile concrete de aplicare a învățăturii de credință cu privire la rolul sărbătorilor în viața creștinului.

Spre finalul întâlnirii conduse de pr. prof. Sergiu Gavriliu, responsabilul de cerc pedagogic, discuțiile au analizat și evidențiat punctele esențiale ale lecției, precum și metodele cele mai potrivite în a face accesibile cunoștințele religioase, apreciindu-se necesitatea și rolul formativ și educativ al orei de religie, spațiu al creșterii firești, nobile și demne, mediu al încrederii reciproce, al iubirii și firescului, tot mai necesare în lumea contemporană, ne-a comunicat preot prof. Cosmin Pristavu.
5:25 pm Miercuri, 18 Decembrie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare