Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Soptica e foc si para: „Intabularea gratuita a terenurilor agricole si forestiere - ingropata de PSD in Camera Deputatilor”Deputatul Colegiului Darabani, Costel Şoptică, este foarte supărat pe foştii săi colegi de alianţă social-democraţi care, în marea lor majoritate, au votat astăzi, 8.04.2014, în plenul Camerei Deputaţilor, împotriva proiectului de hotărâre privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere. Parlamentarul liberal consideră că în acest caz au de suferit persoanele nevoiaşe care ar fi beneficiat în limita a 400 de lei pentru intabularea proprietăţii. Toţi deputaţii social-democraţi botoşăneni (Andrei Dolineaschi, Mihai Baltă şi Tamara Ciofu) au votat împotriva acestei iniţiative legislative.

Chiar dacă 160 din totalul de 324 de deputaţi au votat pentru şi 147 împotrivă, cele 16 abţineri ale parlamentarilor au cântărit decisiv în stoparea proiectului de lege privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere, deoarece nu au fost întrunite jumătate plus unu din sufragii. „Noua majoritate parlamentară controlată de către PSD şi din care fac parte şi parlamentarii UNPR, PC şi UDMR, a votat împotriva Proiectului de Lege iniţiat şi susţinut de PNL privind prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere, blocând astfel şansa a peste 4 milioane de români de a-şi intabula gratuit aceste terenuri. PSD a boicotat permanent acest proiect încă de la dezbaterile din cadrul Comisiei juridice sesizate pe fond, refuzând luni întregi să înainteze plenului raportul de adoptare a acestui proiect în urma solicitărilor formulate la fiecare şedinţă de deputaţii liberali din Comisie” se arată într-un comunicat de presă al deputatului Şoptică.

În plen, prin votul de respingere dat astăzi, de 163 parlamentari ai PSD, PC, UNPR şi UDMR s-a îngropat definitiv intabularea gratuită a terenurilor agricole şi forestiere, dovedind încă o dată că, pentru liderii acestui partid „garantarea proprietăţii rămâne un moft” aşa cum am putut constata că zicala este valabilă inclusiv pentru deputaţii PSD de Botoşani. Iniţiativa liberală reprezenta un suport real pentru proprietarii de terenuri agricole şi forestiere din extravilanul localităţilor care nu dispun de resurse financiare pentru a achita costurile ridicate presupuse de acest proces. PNL a identificat sursele de finanţare constituite atât din fondurile europene, cât şi din cele bugetare pentru a asigura gratuitatea înscrierii în cartea funciară a acestor terenuri, soluţie agreată şi de Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş.  După ce a împins PNL din actul de guvernare, noua majoritatea parlamentară îşi dă arama pe faţă şi respinge iniţiative legislative, chiar dacă au fost asumate în numele USL în faţa cetăţenilor” a adăugat Şoptică.   Această lege i-ar fi putut ajuta pe cei săraci să-şi intabuleze si ei terenul, dar PSD-ul nu a vrut din simplul  motiv că a fost iniţiativa noastră” a declarat deputatul liberal pentru Darabaneni.ro.                               

Citiţi pe aceeaşi temă:
Soptica anunta ca liberalii sustin legea privind finantarea primei intabulari a terenurilor agricoleTe-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăPNLPSDCamera DeputatilorDacian Ciolos
10:58 pm Marti, 08 Aprilie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare