Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

ALEGE să fii ”cantemir”! VEZI oferta educațională a Liceului ”Dimitrie Cantemir” din DarabaniÎn ciuda pandemiei de coronavirus, viața merge mai departe, iar conducerea Liceului ”Dimitrie Cantemir” se gândește deja la viitoarea generație de elevi care va călca pragul unității de învățământ din toamnă. Cadrele didactice și șefa liceenilor dărăbăneni ne transmit motivele pentru care absolvenții ciclului gimnazial ar trebui să opteze pentru învățământul liceal și profesional din orașul de pe malul Prutului. 

”Dacă vrei să faci parte dintr-o echipă unită şi bine pregătită, alege să fii "cantemir"! ” este mesajul transmis prin intermediul publicației Darabaneni.ro de directorul unității de învățământ, Alin Prisăcariu, care a enumerat foarte multe motive în acest sens:
- spaţii de învăţământ moderne şi dotate corespunzător (75% din sălile de clasă au videopriector+calculator)
- resursă umană de calitate şi înaltă pregătire profesională
- posibilitatea obţinerii burselor şcolare (în anul şcolar 2019-2020 au fost acordate: 1 bursă de performanţă, 42 burse de merit, 3 burse de studiu şi 8 burse sociale)
- posibilitatea obţinerii bursei "bani de liceu" (în anul şcolar 2019-2020 au fost acordate 137 de burse)
- acordarea "bursei profesionale" (în anul şcolar 2019-2020 au fost acordate 186 de burse)
- transport cu microbuzul propriu
- transport gratuit la competiţii sportive şi concursuri şcolare
- atingerea performanţei şcolare (peste 50 de premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile şcolare judeţene, regionale şi naţionale)
- participare la redactarea revistei şcolii
- efectuarea orelor de educaţie fizică în condiţii moderne: sală de sport cu suprafaţă de joc de ultimă generaţie plus teren sintetic în aer liber)
- laboratoare bine dotate: fizică, chimie, biologie, industrie alimentară
- cabinete de istorie, geografie, mecanică
- ateliere moderne de mecanică auto, confecţii textile, lăcătuşerie şi industrie alimentară
- practică efectuată şi la agenţi economici
- şcoală de şoferi gratuită pentru elevii de la domeniul "mecanică auto" - pe autoturism Skoda Octavia sau Daewoo Matiz
- 2 laboratoare de informatică
- grupuri sanitare moderne
- activităţi complexe extraşcolare şi extracurriculare
- cabinet medical
- finanţare de aprox. 3.000.000 de euro pentru reabilitarea şi modernizarea liceului.”Te invităm să găseşti şi tu alte motive de a fi "cantemir".Pentru că "Viitorul îţi aparţine" (PROIECTUL PRIVIND ÎNVĂȚĂMÂNTUL SECUNDAR ROSE - finanţare nerambursabilă)” a conchis prof. Prisăcariu.

”Liceul nostru este printre cele mai bune din județ. În fiecare an ne remarcăm cu rezultate deosebite la olimpiade, concursuri, competiții sportive și multe altele. Se întâmplă ca, stând de vorbă cu o persoană străină de liceul nostru, aceasta să reacționeze pozitiv la auzirea numelui liceului "Dimitrie Cantemir". Acest lucru va adăuga un strop în oceanul orgoliului vostru de elev, ceea ce, sper eu, vă va motiva să învățați mai cu drag.

Un alt lucru usor observabil în liceu este multitudinea de activități la care puteti participa, mulțimea de grupuri din care puteti face parte și, implicit, marea de prieteni pe care o puteti avea. Aveti la dispozitie:
1. Clubul copiilor (cu sediul foarte aproape de liceu) unde vă puteți dezvolta talentele sau unde vi le puteți descoperi;
2. Echipele sportive ale școlii (handbal, fotbal, baschet ș.m.d.) unde va puteți menține forma fizica, câștigând competiții;


3. Consiliul elevilor (despre care voi vorbi in paragraful următor) unde vă puteți pune mintea la contribuție în scopuri utile liceului.Consiliul școlar al elevilor se prezintă ca o grupare nonpolitică, dar care funcționează pe principiul democrației, menită să protejeze, ajute, indrume elevii. Scopul nostru este unul tare frumos, dar și greu. Pentru elevii ce fac parte din consiliu, abilitățile de comunicare, exprimare si gândire se vor îmbunătăți considerabil. Vă invit pe voi, bobocii, să intrați în consiliu din clasa a 9-a pentru a vă familiariza cu această parte a liceului. Vă vând un secret! Noi suntem cei care fac cele mai șmechere lucruri și activități din liceu. În concluzie, Liceul "Dimitrie Cantemir" este cea mai bună alegere pentru voi. E aproape de casă, iar rezultatele în județ își spun cuvântul când vine vorba de educație” a transmis și Raluca Elena Bejinariu, președinte al Consiliului Şcolar al Elevilor din cadrul liceului.

”Anii de liceu sunt definitorii în formarea personalității unui tânăr și cu toții ne întrebăm cum ar trebui să fie contextul educativ care ar putea oferi tot ceea ce are nevoie un adolescent, care sunt acele valori ale căror identificare, însușire, formare ar putea fi vitale pentru el și care, apoi, îl vor influența în viitor. Ca profesor de limba franceză și consilier educativ al acestui liceu, pot afirma că, pe lângă disciplinele de studiu, predate cu multă pricepere și cu o pregătire foarte bună de către întregul corp profesoral, activitățile extrașcolare completează cu succes munca acestora asigurând un standard de înaltă calitate întregului proces educațional desfășurat aici. Elevii nu pot evolua doar în cadrul orelor de curs, ci au nevoie de aceste activități prin care să-și poată dezvolta capacități ce țin de: sociabilitate, optimism, creșterea sentimentului valoric personal, creșterea stimei de sine și a încrederii în forțele proprii. Participarea la cât mai multe activități extrașcolare a oferit liceenilor noștri posibilitatea de a-și înlătura constrângerile, de a descoperi plăcerea de a crea, le-a oferit destindere, încredere, recreere și voie bună, iar unora dintre ei posibilitatea unei afirmări și recunoaștere a aptitudinilor. Având un caracter atractiv, elevii au participat, de fiecare dată, cu voie bună, cu însuflețire și dăruire” a precizat și prof. Alina Dobrincu, consilier educativ în cadrul Liceului ”Dimitrie Cantemir”.Liceul "Dimitrie Cantemir" vă prezintă oferta educaţională pentru anul şcolar 2020 - 2021:
- filiera teoretică - profil real - specializările matematică informatică (1 clasă - 28 elevi) şi ştiinţe ale naturii (1 clasă - 28 elevi)
                            - profil umanist - specializarea ştiinţe sociale (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi)
- filiera tehnologică - profil tehnic - mecanică - (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi)
                                - profil resurse naturale şi protecţia mediului - industrie alimentară (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi)
- învăţământ profesional - Mecanică – Lăcătuş mecanic prestări servicii (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi)
                                        - Mecanică – Mecanic auto (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi)
                                        - Turism şi alimentaţie – Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi)
                                        - Industrie textilă şi pielărie – Confecţioner produse textile (1 clasă - 28 elevi + 2 locuri pentru elevi rromi).

Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”Alin Prisacariu
8:39 pm Joi, 25 Iunie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare