Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

EXISTA VIATA SI DUPA VISCOL in Darabani GALERIE FOTO DE VIS

Visul unor nopţi de iarnă s-a transformat în coşmar pentru oamenii care s-au luptat şi în acest an cu nămeţii pentru ca dărăbănenii să vadă luminiţa de la capătul zăpezii, şi să poată ajunge la spitale sau la locurile lor de muncă de la Dorohoi sau Botoşani.

Din 3 februarie 2014, dărăbănenii pot merge din nou la Dorohoi, de astăzi, 4.02.2014, ei au putut pleca spre Rădăuţi-Prut. Tot în acelaşi timp sau chiar mai greu decât o făceau bunicii noştri cu sania trasă de cai cu o jumătate de secol în urmă. A fost nevoie de un elicopter pentru ca tânăra mămică din Darabani şi bebeluşul ei să parcurgă în siguranţă aproximativ 60 km până la Botoşani. Este dureros că vedem acelaşi film în fiecare iarnă, cu acelaşi scenariu previzibil şi aceiaşi eroi. Aleşii taie vara panglici pe drumuri, iar iarna spun mereu că sunt pregătiţi, în condiţiile în care drumarii nu ştiu în această perioadă dacă e noapte sau zi. Câte declaraţii a dat ing. Constantin Irimia în presă în momentul în care s-a turnat noul covor asfaltic de la Conceşti până la ieşirea din Darabani? Nici una, în schimb a fost „traumatizat” de telefoanele celor de la Darabaneni.ro în momentul în care a coordonat deszăpezirea DN29 A din zona oraşului Darabani. Pentru asta ne facem mea culpa şi îi mulţumim  şefului Sectorului Darabani din cadrul CNADNR.

Dărăbănenii au montat anul acesta parazăpezile spre nord. Au greşit, sunt oameni. Dacă la anul le vor monta spre sud, spre Bucureşti, s-ar putea să fie mai grav pentru politicieni. Oare senatorul Şerban Mihăilescu, care nici nu a catadicsit să răspundă astăzi (4.02.2014) la telefon, ştie că oraşul pe care îl reprezintă în Parlamentul României a fost îngropat zilele acestea în zăpadă? Dacă nu, i-am fi transmis noi telefonic. Naşterea micuţului dărăbănean care a fost luat cu elicopterul ne-a demonstrat că există viaţă şi după viscol, iar decizia doctoriţei Nor a fost una înţeleaptă şi ne-a ferit de lacrimi îngheţate precum cele care au cutremurat de curând România. Aleşii noştri trebuie să ştie că ştampila se topeşte pe zăpadă, iar ei au picat şi anul acesta sesiunea de iarnă.Aceasta s-a vrut a fi o ştire care trebuie să se termine optimist: Cer senin la Darabani în 4 februarie. După temperatura de -13,3 grade C care s-a înregistrat în cursul nopţii trecute, termometrele au arătat -8,9 grade C în oraşul de pe malul Prutului, în 4.02.2014, după orele 14:00, vântul a bătut cu 27 km/h, iar stratul de zăpadă măsura 22 de cm, dar meteorologii ne avertizează că nu va veni primăvara prea devreme. „Ne putem aştepta la mai multe nopţi geroase de acum înainte, conform specificului zonei noastre” a precizat Aurora Ceică, tehnician meteo în cadrul Staţiei din Darabani. Vă invătăm să vizualizaţi şi o Galerie foto de excepţie realizată de Cristian Răcnea în Cristian Studio la o zi după viscolul din Darabani. (L.B.)

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini

Citiţi şi:
Apocalipsa de ieri, de azi, si de maine…adica viata de zi cu zi a darabanenilor

 Te-ar mai putea interesa si:  Şerban MihăilescuConstantin Irimia
12:39 am Miercuri, 05 Februarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare