Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

EXCLUSIV Executivul a aprobat prima Hotărâre de Guvern privind redeschiderea Spitalului din DarabaniGuvernul României a aprobat marţi, 20 noiembrie, transferul managementului fostului Spital Orăşenesc Darabani către Consiliul Judeţean Botoşani. Acesta este primul pas pe care l-a făcut Executivul în vederea înfiinţării la Darabani a unei secţii exterioare Spitalului Judeţean Mavromati. A doua Hotărâre de Guvern va fi emisă, cel mai probabil, marţea viitoare.

Hotărârea de Guvern (HG) urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, iar apoi autorităţile locale trebuie să întocmească în cel mai scurt timp protocolul de predare-primire între Consiliul Local Darabani şi Consiliul Judeţean Botoşani, pentru ca Executivul să poată aproba în următoarea şedinţă din 27 noiembrie înfiinţarea secţiei dărăbănene a Spitalului Judeţean Botoşani. Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Andrei Dolineaschi sunt parlamentarii care au făcut demersurile necesare pentru ca aproximativ 50.000 de oameni să aibă un spital în zona oraşului Darabani. Şerban Mihăilescu, candidatul USL la Senatul României pe Colegiul Săveni-Darabani, a recunoscut că Ministerul Sănătăţii a dorit mai mult înfiinţarea la Darabani a unui Centru Multifuncţional de Sănătate, cu spitalizare de zi, datorită stării de degradare avansată a fostei unităţi spitaliceşti din oraşul de pe malul Prutului.

Toţi specialiştii au dat aviz negativ funcţionării unei unităţi sanitare în această clădire, deoarece ani de zile Primăria nu a făcut nimic aici. Ne-am luat angajamentul în faţa Guvernului că această clădire va respecta toate standardele necesare şi am primit promisiuni de la preşedintele CJ, Florin Ţurcanu, şi de la primarul Aroşoaie că această unitate va fi igienizată corespunzător şi vor fi puse la punct toate circuitele pentru ca secţia să poată funcţiona normal. A fost foarte dificil de obţinut această HG. Este o victorie a USL-ului, deoarece noi ne-am zbătut foarte mult pentru a obţine toate avizele necesare, în regim de urgenţă” a declarat pentru Darabaneni.ro, Şerban Mihăilescu (foto stânga).Acum 3 minute (nr.- orele 12:25) mi-a transmis primul-ministru Victor Ponta că a semnat primul act care consfinţeşte deschiderea Spitalului de la Darabani. Marea bătălie a fost câştigată. Restul sunt chestiuni birocratice. Am colaborat în fiecare zi, în ultimele trei săptămâni, cu d-l Mihăilescu pentru a întocmi acest proiect de HG. Mă leagă multe de Darabani pentru că am copilărit şi am trăit acolo, iar tatăl meu a fost mulţi ani directorul Spitalului din Darabani” ne-a spus şi Andrei Dolineaschi (foto dreapta), candidatul USL la Camera Deputaţilor pe Colegiul Dorohoi.
Te-ar mai putea interesa si:  Şerban MihăilescuSpitalul Orăşenesc DarabaniConsiliul Local DarabaniCJ BotoşaniFlorin ŢurcanuAndrei Dolineaschi
1:53 pm Marti, 20 Noiembrie, 2012

24 Comentarii la “EXCLUSIV Executivul a aprobat prima Hotărâre de Guvern privind redeschiderea Spitalului din Darabani”

 1. m.m. spune:

  primii internati sa fie :cîmpanu,strugaru ,burlacu,irimia ,veronica cu paulicaşi să fie trataţi"cum se cuvine".BRAVO CELOR CARE S-AU IMPLICAT PENTRU REDESCHIDERE.

 2. dan n. spune:

  felicitari noului-vechi primar si noilor conslilieri pentru ca s-au zbatut si au umblat si s-au descurcat si au reusit sa puna in aplicare(deocamdata pe hartie) o cerinta urgenta a orasului si imprejurimilor care au nevoie acuta de asistenta medicala indiferent sub ce incadrare juridica o fi(sectie a spitalului din botosani sau cum o fi),,,inca o data felicitari si sper sa se mearga inainte,dupa spital un pic de canalizare si apa curenta,ceva sfalt ca avem vama la 2 pasi de noi,inca o data bravo pentru redeschidere celor care s-au implicat in proiect si asteptam sa vedem practica

 3. NASTASE OVIDIU spune:

  PROPRIETARUL CLADIRII FOSREI FILATURI(FC CONFECTII)SE DELIMITEAZA DE PROMISIUNILE ELECTORALE CU PRIVIRE LA DESCHIDERE .ATITA TIMP CIT CLADIREA NU AFOST CUMPARATA SI NICI NU SINT INTENTII SERIOASE DE CUMPARARE ,TOTUL RAMINE O MARE MINCIUNA ELECTORALA DE CARE NE DELIMITAM ! VOM TINE LA CURENT DARABANENII DACA ACESTE PROMISIUNI DEVIN N REALITATE PINA LA DATA ALEGERII !

 4. dar spune:

  bravo lor ca deschid spitalul ca in baza lu strugaru si burlacu astia ne pun flori prin parc

 5. BatMan spune:

  Felicitari domnule Arosoaie. Mai aveti de facut cateva ,,externari " din Primarie si ati realizat cam tot ce va-ti propus. Felicitari inca o data si dupa cum spune m.m. asteptam internarile.

 6. roma spune:

  Felicitari pentru redeschiderea spitalului si bine zice mai sus ca ar trebui cateva externari pe la primarie,se stiu ei care au impresia ca e mosia lor,perechea aia care face legea dar nu are habar de ea si mai sunt multi care ar trebui updatati,inca o data speram sa se deschida real spitalul cat mai curand si sa nu ramana la stagiul de hotarari de guvern

 7. Mihai spune:

  Burlacu, cea mai mare ruşine a Darabaniului. Dacă ar exista posibilitatea, eu unul persomal l-aş exila din Darabani. Nu merită să trăiască în acest oraş. Şi nu numai el. E valabil şi pentru Strugaru şiCâmpanu.

 8. alegator spune:

  multumim domnului Nastase pentru precizarile facute cu alte cuvinte fabrica de la Darabani nu se va deschide curand . Aceasta precizare a facuto si domnul Soptica cand a fost intrebat de fabrica .Asa ca dragi alegatori votati STRUGARU

 9. alegator 2 spune:

  Felicitari celor implicati, autoritatilor locale si judetene(primar,consliul local,consiliul judetean si domnul presedinte Florin Turcanu. Multumim d- lui deputat Dolineaschi si candidatilor pentru parlamentul Romaniei d-nii Mihailescu si Soptica. Dumnezeu s-ai ierte pe Campanu,Strugaru,Burlacu , Irimia si marele jurist de la primarie dr.Paulica.

 10. darabanean spune:

  Voi chiar credeti ca pe astia ii intereseaza de noi? Darabaniul nu conteaza pentru ei. Si Soptica, si Mihailescu si Dolineaschi sunt exact ca si Strugaru, ca si Campanu. APropo, stiti cine l-a adus la Darabani pe Serban Mihailescu zis Miki SPaga? Insusi Campanu. Asa ca la vremuri noi... tot ei. Nu va mai iluzionati. Banditii din USL isi dau mana cu toti cei care ii pot mentine si consolida la putere. UN sfat: NU votati HOTII si MINCINOSII! FIt

 11. CM spune:

  D-le "darabanean" un lucru este cert:spitalul din Darabani se va deschide,comparativ cu cei ce l-au inchis,Basescu,Boc si cu toata gasca lui.Sa fim corecti si cinstiti,sunt primii candidati la alegerile parlamentare care si-au indeplinit promisiunile inainte de a fi alesi,dar nu in ultimul rand felicitari primarului Arosoaie care se pare ca vrea sa ramana in istoria Darabaniului,ca prim gospodar ca si parintii lui.Cred ca si-a ales o optiune de demnitate.Bravo !

 12. misu spune:

  stie cineva cate paturi va avea aceasta sectie?

 13. un realist spune:

  Felicitari domnului MIHAILESCU(=UNPR=CAMPANU)pentru hotararea de Guvern,deocamdata Spitalul este inchis.Felicitari USL -ului pentru capacitatea de a culege lauri fara razboi si fapte!Nu cred in trainicia acestei sectii exterioare a spitalului din Botosani din simplu motiv ca va fi extrem de costisitoare pentru acestia si la un moment dat o vor inchide,dar sa nu fim pesimisti si sa speram ca in atatea campanii ca ,,lupii vor behai si vor da lapte"!

 14. scorea spune:

  ATENTIE DOMNILOOOOR.In Darabani s a confirmat caz de RABIE in centrul orasului.Nimeni nu ia nici o masura in acest sens? Dle NITULIAC te rog sa confirmi acest fapt deosebit de grav si sa recunosti ca tu ,mare iiubitor de caini ,urmezi tratament ANTIRABIC.ATENTIE MARE DARABANENI CE AVETI COPII SI NU NUMAI.

 15. edu spune:

  ......

 16. BatMan spune:

  Eu cred ca e de la strugaru si burlacu. Ei bântuie prin centru...

 17. edu spune:

  Dragi darabaneni,nu-i mai ridicati in slavi pe dl.MIKY spaga si pe dl.Arosoaie pt. ca vor deschide spitalul,toate meritele le are Dl.DR.DANAILA.

 18. nul spune:

  Felicitari domnului primar Arosoaie Corneliu,echipei USL care l-au ajutat sa ajunga primar , si pentru meritul si efortul depus pentru redeschiderea spitalului din Darabani si in continuare mult succes pentru cat mai multe realizari in orasul Darabani. Felicitari consilierilor USL si edilului nostru, echipa sa ramana in continuare la fel de unita. Felicitari !

 19. serios spune:

  dacă stirea e adevărată nu văd nimic amuzant în asta. de turbare suferă mai mulţi , iar şi mai mulţi suferă de miopie

 20. edu spune:

  Dragi darabaneni,nu-i mai ridicati in slavi pe dl.MIKY spaga si pe dl.Arosoaie pt. ca vor deschide spitalul,toate meritele le are Dl.DR.DANAILA.

 21. BatMan spune:

  DARABANENI ...... ESTE CONFIRMAT CAZ DE RABIE IN DARABANI. DANIEL NITULEAC TE RUGAM SA IEI MASURI CU CAINII DIN CENTRU. DOMNILOR DOCTORI VA RUGAM LUATI MASURI .

 22. STALIN spune:

  MA ,fraierilor va imbatati din apa de ploaie,ati uitat ce v-am zis in1947 ca: NU CONTEAZA CINE VOTEAZA CI CINE NUMARA! Natarailor

 23. ady spune:

  nu e nimic de laudat in faptul ca se redeschide spitalul deoarece el nu trebuia niciodata inchis, sa laudam lucrurile noi care se vor face in orasul nostru.

 24. he he he spune:

  toate aceste elogii aduse echipei USL mi aduc aminte de o epoca de aur in care toata lumea elogia un singur partid si un singur om. asa ca ma aliniez si eu in acest trend si spun: glorie conducatorului iubit al urbei noastre! slava maretului partid ce-l propulseaza pe inaltele culmi ale realizarilor in acest oras!!! osanale conducatorului iubit!!!

 25. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare