Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Sute de petarde gasite in locuinta unui hudestean. Politistii deruleaza campania „Foc de artificii”Începând cu data de 20 noiembrie a.c., se desfăşoară la nivel naţional acţiunea  „Foc de artificii” pentru verificarea legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice, de către persoanele fizice şi juridice, în perioada sărbătorilor de iarnă 2013/2014. Astfel, un bărbat din Hudeşti s-a ales cu dosar penal după ce la domiciliul său au fost găsite 420 de petarde.

Prin această acţiune, Poliţia Română urmăreşte prevenirea, identificarea şi combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor  de iarnă 2013/2014.

Până în prezent, poliţiştii botoşăneni au organizat şi desfăşurat 128 controale, în scopul verificării legalităţii achiziţionării, deţinerii, comercializării şi folosirii obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, de către persoanele juridice şi fizice. Au fost efectuate verificări în cazul a 10 persoane juridice autorizate pentru efectuarea de operaţiuni cu obiecte pirotehnice.
Poliţiştii au depistat 3 persoane juridice şi fizice care desfăşurau activităţi cu obiecte pirotehnice, fără a fi autorizate conform Legii nr. 126/1995, modificată.

Au fost constatate 2 infracţiuni şi o contravenţie, prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor expozive şi au fost confiscate 502 bucăţi obiecte pirotehnice. Astfel, la domiciliul lui A. Ioan de 44 ani, din comuna Hudeşti, judeţul Botoşani, poliţiştii au depistat 420 bucăţi petarde, pe numele bărbatului fiind întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice.Acţiunile şi controale s-au desfăşurat în sistem integrat, la acestea participând şi lucrători din cadrul I.J.J. Botoşani, precum şi specialişti ai I.T.M. Botoşani.

Pe raza judeţului nu au fost identificaţi agenţi economici care să efectueze activităţi de import-export cu obiecte pirotehnice.
   
POLIŢIŞTII VĂ REAMINTESC:

În conformitate cu prevederile Legii nr.126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive, articolele pirotehnice de divertisment se clasifică în următoarele categorii:
a) categoria 1-articole pirotehnice de divertisment, care prezintă un risc foarte scăzut, cu un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse;
b) categoria 2, 3 şi 4-articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în exterior şi exclusiv de către pirotehnicieni.

Din motive de ordine, securitate, siguranţă publică şi pentru protecţia mediului se interzice deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, poliţiştii atrag atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise! (foto: Adevarul)
Te-ar mai putea interesa si:  IPJ BotoşaniIJJ BotosanipetardeartificiiFoc de artificiiITM Botosani
7:00 pm Sambata, 21 Decembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Zeci de botoșăneni stau la rând pentru a-și cumpăra bucatele de Paști, o imagine mai des întâlnită în vremurile de mult apuse. Să fie acesta un semn că pandemia este la final sau este acesta chiar rezultatul crizei sanitare?


Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare