Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

FLASH INTERVIU Costel Şoptică: „În politică, în general, câştigătorul ia totul”Costel Şoptică a fost singurul parlamentar care a asistat la şedinţa de consitituire a Consiliului Local Darabani, deputatul Colegiului Darabani acordând la sfârşit un interviu publicaţiei Darabaneni.ro. Nici nu avea cum altfel, parlamentarul este foarte mulţumit de alegerea lui Liviu Hrimiuc în fotoliul de primar, el fiind cel care l-a propulsat pe dărăbănean la şefia PNL Darabani. Copreşedintele liberalilor botoşăneni va candida pentru un nou mandat de deputat şi consideră că preşedintele PSD Darabani, Corneliu Aroşoaie a ajuns la linia de finish în politică, cel puţin la nivel local.


Mulţumit de rezultatul alegerilor locale de la Darabani?

Mulţumit, chiar bucuros.

Nu a fost o surpriză pentru d-voastră câştigarea Primăriei?

Noi, când plecăm la o luptă, mergem cu gândul să câştigăm. Într-adevăr, la Darabani, ar fi părut imposibil, dar având o echipă foarte bună şi frumoasă care, cred eu, o să facă foarte foarte mult pentru Darabani, a condus la această decizie a alegătorilor de a pune ştampila pe Liviu Hrimiuc. Trebuie să fim realişti, el a fost vehiculul care a contat cel mai mult aici.

Aţi observat că pe masa prezidiului scria „Atenţie la DNA!”. A contat şi acest lucru în alegeri?

Nu am observat, dar condiţiile din noua legislaţie au scos din ecuaţie foarte multe situaţii care puteau conduce la fraudarea alegerilor. Scanarea buletinelor nu a mai permis înregistrarea votului multiplu. De asemenea, urna mobilă nu a mai avut efectul alegerilor anterioare. Au mai fost unele situaţii, chiar şi pe aici, dar foarte greu de probat, în sensul în care ar fi fost vizitaţi alegătorii în ultimile seri înaintea alegerilor cu unele atenţii din partea PSD. Noi am fost corecţi, şi cred că acesta a fost atuul nostru. Un candidat onest şi cinstit cu o abordare elegantă. Asta a contat foarte mult. Dărăbănenii au votat de data aceasta gândind mult mai aplicat asupra candidatului, iar şmecheriile care au fost până acum se pare că nu mai merg. Vârsta celor care se prezintă la urne a mai scăzut, iar metodele de publicitate electorală precum cele online au contat.

Aţi luat în calcul şi o echipă la conducerea primăriei cu Liviu Hrimiuc primar şi Corneliu Aroşoaie viceprimar?

Niciodată. Au existat, la un moment dat, chestiuni de genul acesta, dar PNL nu a luat în calcul niciodată aşa ceva.

Poate s-ar fi creat oarecum o balanţă democratică.

În politică, în general, câştigătorul ia totul. Ar fi fost foarte greu să fie primar liberal şi viceprimar de la PSD. Cel de la PSD ar fi „săpat” tot timpul ca primarului să nu-i iasă proiectele. Din această cauză o să vedeţi câte probleme vor fi la nivelul municipiului Botoşani. Am încredere, Cătălin Flutur se va descurca, dar nu va fi deloc uşor.

Vă gândiţi la un nou mandat de deputat sau de senator?

Iau în calcul un nou mandat de deputat, nu altceva. Legat de candidatura pe listele Consiliului Judeţean, am considerat că fiind copreşedinte, trebuia să mă implic, chiar dacă nu de pe primele două poziţii care era stabilite pentru preşedinte şi vicepreşedinte, eu urmând să mă retrag, aşa cum am anunţat de la început.

Poate veţi fi coleg cu d-l Aroşoaie în Parlamentul României.

Puţin probabil. Eu cred că nu voi fi coleg în Parlament nici cu d-l Portariuc. Nu poţi să pierzi, iar apoi să pretinzi chestiuni de genul acesta indiferent de partidul din care provii. Cel puţin nu atât de repede, una după alta.

În acest caz, anticipaţi o ieşire din politică pentru Corneliu Aroşoaie?

Garantat 100%. Cel puţin la nivel de Darabani este foarte greu să mai revină. Nici nu mai are timp.
Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăCorneliu AroşoaieCătălin FluturPNLPSD
10:29 pm Marti, 28 Iunie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare