Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Doina Federovici: ”In decurs de 24 de luni am reusit sa redam demnitatea celor umiliti de un regim care a incercat sa acapareze toata tara”Social-democrații susțin că o mare parte dintre angajamentele luate de Victor Ponta și echipa sa, în 2012, au fost realizate. Angajmentele respectate se referă la reîntregirea salariilor tuturor bugetarilor, creșterea salariului minim pe economie cu 20%, creșterea pensiilor în funcție de rata inflației, restituirea CAS-ului reținut de guvernul Boc, majorarea ajutoarelor pentru încălzire, majorarea indemnizației pentru creșterea copilului, se arată într-un comunicat de presă pe care îl redăm în cele ce urmează:

Guvernul Ponta a venit la guvernare în 2012 cu sprijinul a 70% dintre alegători. Ne-am angajat să reparăm marile nedreptăți făcute de guvernarea Băsescu-Boc, și în decurs de 24 de luni am reușit să redăm demnitatea celor umiliți de un regim care a încercat să acapareze toată țara”, a declarat șeful de campanie al PSD, Doina Federovici. Mai mult, cei de la PSD susțin că rata de creștere economică din ultimii 4 ani, de 3,5% a făcut ca măsurile sociale să poată să fie susținute pe termen mediu și lung. Rata inflației este astăzi de 1.6% iar deficitul bugetar a scăzut la 2,5%. În opinia social-democraților, sustenabilitatea măsurilor economice este dată și de creșterea absorbției fondurilor europene de la 7% la 34% și de creșterea exporturilor într-un ritm accelerat.

România are astăzi cel mai mare PIB de la Revoluție încoace. Acest fapt ne permite să susținem măsurile sociale. Rata de inflație a scăzut, ceea ce a făcut ca și prețurile alimentelor să scadă. Faptul că nu ne mai îndatorăm pentru plata salariilor și pensiilor, așa cum se făcea în timpul guvernării Băsescu-Boc este mare lucru. Ne împrumutăm cu costuri mult mai mici, și doar pentru investiții în educație, sănătate, în domenii cheie pentru dezvoltare”, a completat senatoarea social-democrată.În ceea ce privește agricultura, liderii PSD susțin că Uniunea Europeană începe să recunoască poziția de top a țării noastre în regiune. Astfel, datele arată că România a înregistrat producţii record în agricultură iar reducerea TVA la pâine de la 24% la 9% a determinat reducerea


prețului la raft. Succesul măsurii determină extinderea programului și
la alte alimente de bază.

Conform datelor prezentate de social-democrați, producătorii de lapte și carne de vită din zonele defavorizate primesc astăzi un sprijin financiar în limita unui plafon
de 30 de milioane de euro. O altă problemă stringentă pentru agricultori o reprezintă blocajul în plata subvențiilor din agricultură. 2,7 miliarde de lei au fost acordate pentru beneficiarii schemelor de plăți unice pe suprafață, ceea ce înseamnă reluarea activităților agricole pentru peste un milion de fermier. ”Am avut cea mai bună producție anul acesta. Acest lucru se datorează și faptului că acordăm plăți anticipate pentru pregătirea campaniei agricole încă din 2012. Avem proiecte europene finalizate pe agricultură care au creat aproape 30.000 de locuri de muncă. Noi suntem mândri de agricultura românească, suntem convinși ca dacă vom menține ritmul de lucru vom deveni lideri regionali și poate chiar europeni în următorii ani”, a încheiat Doina Federovici.


Te-ar mai putea interesa si:  PSDDoina FederoviciGuvernul Ponta
5:23 pm Miercuri, 14 Mai, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare