Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Un parlamentar spune că sprijină şi agricultorii din zonele sărace VEZI comunicatul
Senatorul PNL Botoşani Costel Şoptică a adresat o interpelare parlamentară ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petru Daea, căruia i-a solicitat să acorde o mai mare atenţie susţinerii producătorilor din zonele sărace.

„În foarte multe judeţe din ţară, în general în cele sărace, principala sursă de venituri este obţinută, în zonele cu dezvoltare agricolă redusă, din producţia de ţuică. Aceşti mici producători de ţuică şi rachiuri susţin că prevederile Codului Fiscal îi discriminează în raport cu producătorii din alte state UE, iar eliminarea accizei pentru cantităţile destinate consumului propriu şi simplificarea autorizării cazanelor ar avea un impact social şi turistic pozitiv. Consiliul pe produs „Alcool şi distilate, băuturi spirtoase, ţuică, rachiu şi vinars” arată că distileriile din sudul şi sud-vestul Germaniei, cu producţie redusă, sunt subvenţionate de la bugetul de stat. Totodată, autorităţile din Grecia accizează cu doar 50 la sută cantităţile de băutură tradiţională „uzo“ şi „anis“, indiferent de dimensiunea distileriilor, aceeaşi prevedere existând şi în Franţa, în ce priveşte „rhum-ul“ cu cel puţin 40 de grade alcoolice şi cu melasă de la trestia de zahăr”, a argumentat parlamentarul liberal în documentul oficial înaintat conducerii MADR.În finalul interpelării, senatorul botoşănean a adresat mai multe întrebări ministrului Agriculturii: „1. Ce intenţii are MADR pentru a proteja şi stimula aceşti mici producători agricoli?; 2. Care este situaţia producătorilor de băuturi spirtoase, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Botoşani?; 3. Există astfel de produse în România care să beneficieze de denumirea de produs tradiţional protejat în Uniunea Europeană, şi dacă da, care sunt acestea?”.

„Producătorii de ţuică din au propus în repetate rânduri factorilor decizionali ai statului modificarea sistemul de accizare a micilor producători de ţuică, palincă sau rachiu, prin eliminarea taxei pentru producţia de până la 700 de litri şi aplicarea unei cote de numai 50 la sută din acciză la cantităţile între 700 şi 1.000 litri. Aceştia mai doresc şi simplificarea procedurilor de autorizare a instalaţiilor (cazane) deţinute de producători, ca un act reparatoriu necesar pentru micii producători români de ţuică şi rachiuri. Sprijinirea producătorilor, mai ales a celor din zonele defavorizate din punctul de vedere al nivelului de trai al populaţiei, cum este şi judeţul Botoşani, ar avea un impact extrem de pozitiv în domeniul social, şi ar contribui şi la dezvoltarea turismului rural. Sper ca domnul ministru să ţină cont de solicitările mele şi să adopte măsurile de susţinere a acestor oameni, care doresc doar să trăiască din muncă cinstită”, a conchis senatorul liberal.


Te-ar mai putea interesa si:  Costel Şoptică
10:48 pm , 02 Aprilie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare