Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Președintele Star of Hope International: ”Luptă! Crede în Dumnezeu!
Există speranță…Dărăbănenii sunt demni de a avea un viitor bun”

Oricum, în 1978 am făcut prima mea vizită la acest orfelinat din Brazilia ca şi fotograf. Când i-am întâlnit pe toţi acei copii frumoşi, un vis a început să crească în inima mea: De ce să avem un singur proiect pentru doar 100 de copii? De ce nu pentru 1000 de copii? Sau 5000? Sau 10.000? Sau 30.000 de copii. Visul meu era să înființez o organizație cu același nume ca primulproiect - Star of Hope. Așa că am venit acasă în 1979 și m-am luptat pentru a stabili "Star of Hope International" ca organizație de dezvoltare și ajutor. În luna mai 1979, Fundația Internațională "Star of Hope" a fost înființată de organizația tatălui meu. Nimeni din consiliul misiunilor nu credea în visul meu - cu excepția mamei mele. Dar creșterea pe care am văzut-o următorii 10 ani a fost senzațională. Am plecat de la o strângere de fonduri anuală de 25.000 de euro în primul an 1979 la 3.000.000 de euro în 1989.
Am fost liderul din prima zi, cu mult ajutor din partea tatălui meu. Era o etapă naturală de creștere care m-a determinat să fiu președinte al Star of Hope International, deoarece am fost creatorul organizației. Am învățat lecțiile la "Universitatea Străzilor". Învățarea prin practică a fost motto-ul meu. Credința mea este că focul, iubirea și compasiunea reprezintă cel mai important avantaj pentru a duce oamenii la o schimbare. Puteți cumpăra întotdeauna expertiză și cunoștințe.
Așa cum ne-a relatat doamna Aurora Vatamaniuc, cel puțin la începutul anilor 90, România nu era pregătită să aibă grijă de copiii cu nevoi speciale. Credeți că acum suntem pregătiți în acest sens?

Ce impresie v-a lăsat orașul Darabani și locuitorii săi? Ați spus că România va fi transformată. Se înțelege, în bine. Dar avem adesea impresia că ne luptăm cu morile de vânt. Sunt convins că și familia Manole a simțit adesea această senzație.
Impresia mea este că oamenii din Darabani sunt foarte determinați și au tot ce au nevoie pentru a face schimbările necesare. Și da, este o luptă pentru a vedea că se întâmplă schimbări. Dar pot să mărturisesc că nimeni nu a crezut în visele mele în 1990 despre posibile schimbări în România pentru copiii și familiile cu dizabilități. Dar vedem o mare schimbare. E vorba de persistență. Nu renunța! Luptă! Crede în Dumnezeu! Exista speranță. Există un viitor, iar oamenii din Darabani sunt demni de a avea un viitor bun. Și cred că a sosit timpul pentru schimbări pozitive în România. Dar națiunea are nevoie de exemple bune de oameni cinstiți, non-corupți, care luptă pentru o schimbare. Și pentru acea schimbare luptăm la Star of Hope Romania și 100% Viață.
Datorită dumneavoastră putem vorbi despre viitorul copiilor cu dizabilități din zona orașului Darabani. Despre planurile viitoare ale fundației pe care o conduceți, ce ne puteți spune?
Vom continua să luptăm pentru părinți. Consolidarea federației naționale, exercitând presiuni asupra autorităților și a politicienilor să facă ceea ce sunt obligați să facă pentru copiii cu dizabilități. Și așa mai departe. (Lucian BĂLĂUCĂ)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Teioasa Trail a ajuns deja la cea de-a V-a ediție. 152 de concurenți din România, R. Moldova și Olanda s-au aliniat la startul competiției din acest an, cel mai mic dintre ei având doar 2 ani. Concursurile de cross 6 și 12 km, semimaraton de 20 km și Family au parcurs zonele pitorești din Teioasa, deliciul asistenței făcând competiția la care au participat cei mici. Toată lumea a fost câștigătoare la acest concurs. Cei ... continuare »

A noua dintre cele 25 de ediții ale Zilelor Nordului anunțate de către organizatori începe vineri, 12 august, în Darabani, cel mai nordic oraș din România. Programul festivalului a fost publicat azi pe www.zilelenordului.ro. Între cele peste 40 de evenimente ale ediției se numără concertul Vița de Vie, claca pentru reconstrucția celei mai vechi școli sătești de stat din Moldova, lansarea de carte și dialogul cu scriitorul Matei Vișniec, competițiile sportive din ... continuare »

Proiectul intitulat "DESTINE SCHIMBATE - cursuri IT pentru creşterea angajabilităţii tinerilor din rural din judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui" este o inițiativă menită să contribuie la reducerea decalajelor dintre oportunitățile pe care le au elevii din mediul rural și cel urban. De asemenea, unul din obiective este creșterea incluziunii tinerilor într-o piață a muncii modernă și aflată într-o dinamică permanentă. Cursurile de Testing se vor desfășura ... continuare »

Festivalul Zilele Nordului a ajuns la a noua ediție, iar organizatorii promit că în acest an seria de evenimente se va ridica la nivelul impus de edițiile anterioare. Programul festivalului respectă structura tradițională: concerte, excursii, tururi ghidate, ateliere și dezbateri, spectacole de teatru, proiecții de filme, expoziții și instalații, competiții sportive de Trail și MTB. La acestea se adaugă prima ediție a Campionatului Mondial de Borș Moldovenesc și ... continuare »

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »
Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”