Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Preşedintele României a semnat decretul de eliberare din funcţie a unui magistrat al Judecătoriei Darabani

Traian Băsescu a semnat vineri, 14 martie a.c., decretele de eliberare din fucţie a mai multor magistraţi, printre care şi judecătorul dărăbănean Mihai Ilău, care a împlinit 62 de ani şi întrunit condiţiile pentru pensionare. Georgel-Teofil Mardar, preşedintele instanţei din Darabani, consideră că judecătorul Ilău reprezintă o mare pierdere pentru instanţa pe care o conduce şi speră în continuare că instituţia legii din Darabani nu va fi desfiinţată.
Decretul de eliberare din funcţie a judecătorului Mihai Ilău, care a activat mai mult de 16 ani în cadrul instanţei din Darabani, va intra în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial. „Ne pare rău că pleacă, considerăm că mai poate să lucreze, dar domnul aşa a înţeles că este bine să se oprească aici. Mai avea posibilitatea să lucreze până la 65 de ani, dar a invocat şi ceva probleme de sănătate. El îndeplineşte condiţiile pentru pensionare specială” a precizat Georgel-Teofil Mardar, preşedintele Judecătoriei Darabani. „Este o pierdere pentru noi, orice fel de persoană, cu atât mai mult un judecător contează foarte mult în sistemul nostru. Aşteptăm să se vacanteze postul şi să sperăm că va fi ocupat cât mai repede pentru a completa schema şi să ne putem desfăşura în bune condiţii activitatea” a mai spus judecătorul Mardar.
După pensionarea judecătorului Ilău, în afara preşedintelui Mardar, în cadrul instanţei din Darabani mai activează în prezent judecătorii Mihaela-Dorina Maga şi Alexandra-Teodora Buculei. Georgel-Teofil Mardar a participat la o întrunire a curţilor de apel la care a luat parte şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) unde s-a discutat despre faptul că puţine instanţe, dintre cele 30 propuse, vor fi închise deoarece nu există în acest moment voinţă politică ca să fie desfiinţate. „Noi sperăm că va fi bine, semnalele sunt pozitive” a conchis judecătorul Mardar.
Citiţi şi:
Parchetul si Judecatoria Darabani, propuse din nou pentru desfiintare. „Este peste ratiunea noastra ce se intampla”
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Teioasa Trail a ajuns deja la cea de-a V-a ediție. 152 de concurenți din România, R. Moldova și Olanda s-au aliniat la startul competiției din acest an, cel mai mic dintre ei având doar 2 ani. Concursurile de cross 6 și 12 km, semimaraton de 20 km și Family au parcurs zonele pitorești din Teioasa, deliciul asistenței făcând competiția la care au participat cei mici. Toată lumea a fost câștigătoare la acest concurs. Cei ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”