Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Preşedintele României a semnat decretul de eliberare din funcţie a unui magistrat al Judecătoriei Darabani

Traian Băsescu a semnat vineri, 14 martie a.c., decretele de eliberare din fucţie a mai multor magistraţi, printre care şi judecătorul dărăbănean Mihai Ilău, care a împlinit 62 de ani şi întrunit condiţiile pentru pensionare. Georgel-Teofil Mardar, preşedintele instanţei din Darabani, consideră că judecătorul Ilău reprezintă o mare pierdere pentru instanţa pe care o conduce şi speră în continuare că instituţia legii din Darabani nu va fi desfiinţată.
Decretul de eliberare din funcţie a judecătorului Mihai Ilău, care a activat mai mult de 16 ani în cadrul instanţei din Darabani, va intra în vigoare în momentul publicării în Monitorul Oficial. „Ne pare rău că pleacă, considerăm că mai poate să lucreze, dar domnul aşa a înţeles că este bine să se oprească aici. Mai avea posibilitatea să lucreze până la 65 de ani, dar a invocat şi ceva probleme de sănătate. El îndeplineşte condiţiile pentru pensionare specială” a precizat Georgel-Teofil Mardar, preşedintele Judecătoriei Darabani. „Este o pierdere pentru noi, orice fel de persoană, cu atât mai mult un judecător contează foarte mult în sistemul nostru. Aşteptăm să se vacanteze postul şi să sperăm că va fi ocupat cât mai repede pentru a completa schema şi să ne putem desfăşura în bune condiţii activitatea” a mai spus judecătorul Mardar.
După pensionarea judecătorului Ilău, în afara preşedintelui Mardar, în cadrul instanţei din Darabani mai activează în prezent judecătorii Mihaela-Dorina Maga şi Alexandra-Teodora Buculei. Georgel-Teofil Mardar a participat la o întrunire a curţilor de apel la care a luat parte şi preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) unde s-a discutat despre faptul că puţine instanţe, dintre cele 30 propuse, vor fi închise deoarece nu există în acest moment voinţă politică ca să fie desfiinţate. „Noi sperăm că va fi bine, semnalele sunt pozitive” a conchis judecătorul Mardar.
Citiţi şi:
Parchetul si Judecatoria Darabani, propuse din nou pentru desfiintare. „Este peste ratiunea noastra ce se intampla”
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

29 aprilie 2022 a fost o zi emoționantă pentru elevii, cadrele didactice și reprezentanții Primăriei Viișoara. Emoții și lacrimi și pentru cei 2 veterani viișoreni Cojocariu Gheorghe și Giosu Ioan care, când cu zâmbetul pe buze când cu lacrimi în ochi, s-au bucurat, pentru câteva momente, de mângâierea și prețuirea elevilor de la Școala Gimnazială ”Dimitrie Brândză” Viișoara. Copiii s-au pregătit din timp pentru întâlnirea cu prețioșii veterani, ... continuare »

Darabaneni.ro a discutat cu Rareș Mandache, elevul dărăbănean care a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Istorie, cea mai mare performanță a învățământului dărăbănean. Adolescentul ne-a mărturisit că mama sa a rămas fără cuvinte în momentul în care a primit vestea rezultatului său la olimpiadă, încă nu e decis la ce liceu va merge, și le mulțumește tuturor celor care l-au susținut în obținerea acestui rezultat istoric. ... continuare »

Darabani are în prezent un lot chiar mai bun decât cel cu care a promovat în Liga a 3-a. Cu o pregătire fizică bună și câțiva tineri care să vină din urmă, ar putea face din nou pasul în al treilea eșalon fotbalistic. Dar ca să se mențină acolo ar mai fi nevoie și de bani, și nu puțini…Dar mai e până la vară. Frigul a fost pe primul loc duminică la Curtești, apoi fotbalul, unul bun în condițiile actuale. Bogdan Melinte a fost la originea golurilor ... continuare »

În cadrul proiectului ”Culoare și voie bună” elevii viișoreni au fost foarte activi și au transformat școala într-un spațiu mai prietenos, plin de culoare și emoție. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care s-a simțit în rândul elevilor o trăire puternică și sinceră, o legătură de atașament, simpatie și respect reciproc, de apropiere și deschidere; au râs, s-au bucurat, au muncit, însă a fost o muncă care a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”