Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Exploatarea nisipului cuartos de la Hudesti s-ar putea relua FOTOChiar dacă activitatea de exploatare a nisipului cuarţos de la Hudeşti a fost sistată de ceva vreme, reprezentanţii S.C. Mindo Dorohoi susţin că lucrările au fost oprite aici doar temporar pentru retehnologizare, iar perimetrul de extragere ar putea fi chiar extins.

Din perspectiva resurselor minerale, comuna Hudeşti ar putea fi considerată una dintre cele mai bogate din țară. Zăcământul de nisip cuarțos, unic prin concentrația sa de cuarț de 99.8% reprezintă o comoară a comunei. Exploatarea zăcământului a început înainte de 1989, când lucrau aici între 270 şi 300 de persoane. Activitatea s-a redus treptat, iar în anul 2000, la data tragicului accident, numărul muncitorilor atingea 200. Lipsa pieței de desfacere, costurile mari de producție și lipsa unei infrastructuri care să ușureze transportul materiei prime au dus la o reducere constantă a activității, în 2007 numărul salariaţilor de aici ajungând la 30.Chiar şi edilul şef al comunei, Viorel Atomei, era destul de pesimist cu puţin timp în urmă când relata că din exploatarea de nisip au mai rămas doar instalaţiile, iar cinci persoane asigură paza utilajelor, restul muncitorilor fiind în şomaj. Primarul ne-a mai mărturisit mâhnit că în prezent este preferat nisipul din Bulgaria, chiar dacă este de calitate inferioară celui de la Hudeşti. Şi totuşi, reprezentanţii S.C. Mindo din Dorohoi afirmă că această stare de fapt este doar temporară, deoarece societatea respectivă parcurge un proces de retehnologizare, existând chiar un plan de extindere a perimetrului de exploatare. Dorohoienii spun că muncitorilor hudeşteni li s-a comunicat motivul sistării temporare a activităţii şi vor fi chemaţi din nou la muncă.Citiţi pe aceeaşi temă:
Saracie la suprafata, comori minerale in subsol

Te-ar mai putea interesa si:  Viorel AtomeiSC Mindo SA Dorohoinisip cuartosmina de la Hudesti
4:18 pm Joi, 15 Mai, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare