Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Majoritatea CL s-a abtinut sa ia act de indepartarea a doi alesi democrat-liberali. Tirniceru: „Partidul i-a adus, partidul sa-i ducaDoar trei consilieri locali au votat în cadrul ultimei şedinţe ordinare pentru proiectul de hotărâre prin care se lua act de pierderea calităţii de membri ai PDL în cazul democrat-liberalilor Marin Cimpoi şi Iulian Iordache şi vacantarea mandatelor lor de consilieri locali. Majoritatea aleşilor au invocat faptul că măsura luată de partidul aflat în opoziţie nu a fost suficient motivată şi s-a atras atenţia chiar şi asupra faptului că adresa PDL nu are ştampilă. Cei doi consilieri democrat-liberali au susţinut la unison că partidul nu i-a înştiinţat despre măsura luată. Tîrniceru, Meţler şi Gîrbaci au votat pentru, iar restul aleşilor s-au abţinut. Relu Cricleviţ a absentat de la şedinţă.

Secretarul oraşului, Paulică Zahariea, a citit un referat constatator în care se menţiona că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege în ce priveşte încetarea mandatelor de consilieri locali pentru aleşii democrat-liberali înainte de expirarea perioadei de patru ani. Alin Gîrbaci le-a atras atenţia încă din start colegilor săi: „Deci, noi trebuie să luăm act, nu să votăm excluderea, da?”, iar Dan Tîrniceru Ifrim a spus: „Partidul i-a adus, partidul să-i ducă”, precizând că decizia formaţiunii politice trebuie respectată, fiind ironizat de Ionel Nenişcă: „Singur te trădezi aici” şi de Gheorghe Caba: „Vrea să se înscrie el în locul lor”. Galia Hrimiuc a lăudat prestaţia prof. Iulian Iordache în cadrul Comisiei pentru învăţământ iar Lucian Florea a spus că alianţa politică Mişcarea pentru Botoşani, care nu mai există în prezent, ar fi fost cea mai în măsură să solicite îndepărtarea aleşilor democrat-liberali din fotoliile de consilieri, directorul Şcolii Gimnaziale „Leon Dănăilă” contestând şi faptul că adresa PDL nu are ştampilă. 

Ulterior au luat cuvântul şi cei doi consilieri „incriminaţi”. Cimpoi a făcut referire la început despre colegul său de partid, dar ulterior a mutat discuţia în cazul său: „Dacă partidul l-a înştiinţat de treaba asta, l-a avertizat, i-a adus la cunoştinţă, pur şi simplu să vii aşa din cer cu o hârtie că de mâine nu mai eşti în partid? Că ce? Că ce nu a făcut? Poate am greşit, recunosc dacă am greşit. Nu le-am respectat cerinţele, nu le-am făcut ceva? Am auzit zvonuri că eu, înainte să votez, mă consult cu consilierii de la USL” . Avocatul Petrică Hrimiuc a spus că ar fi dorit din partea PDL o documentaţie şi o susţinere mai amplă a acestui punct de vedere, catalogând ca ireproşabilă prestaţia celor doi colegi din CL.Alin Gîrbaci a fost purtătorul de cuvânt al PDL. „Apreciez spiritul colegial al consilierilor prezenţi, oarecum sunt şi eu în asentimentul lor, dar e o chestiune care ţine oarecum de bucătăria partidului. S-a votat în Biroul Politic Local, restul sunt doar păreri şi cred că alte discuţii nu-şi au rostul” a spus Alin Gîrbaci.

Iordache şi d’ale lui CaragialeCând aleşii se pregăteau să voteze, Iordache a solicitat şi el dreptul la cuvânt, catalogând prestaţia sa din Consiliul Local ca fiind satisfăcătoare. Democrat-liberalul a afirmat că a a pus pe primul plan interesul cetăţenilor şi apoi cel al formaţiunii politice din care face parte şi a ţinut să accentueze faptul că nu a aderat la alt partid. „Mulţumesc colegilor care au luat cuvântul, fie din partea partidului, fie ceilalţi colegi. Dacă ar fi fost Caragiale, ar fi avut ceva de scris aici. Vreau să fac nişte precizări, nu vreau să poluez fonic, cum fac alţii. Cei prezenţi pot sta liniştiţi pentru că nu mi-am dat nici un cuvânt, nici vreo foaie de aderare la altceva aşa cum mi s-a spus de n ori şi mă refer la colegul Dan (n.r.-Tîrniceru). Din punctul acesta de vedere mă consider un om curat. Ceea ce am auzit astăzi aici este în premieră pentru că nu mi s-a adus la cunoştinţă, nu am luat act de nici o hotărâre, în consecinţă consider că nu am încălcat nici una din prevederile majore ale statutului PDL. Cred că era normal să fiu înştiinţat despre ce am greşit ca să pot răspunde în privinţa aceasta” a spus Iulian Iordache.

Secretarul oraşului a precizat că hotărârea va fi comunicată Direcţiei Contencios Administrativ din cadrul Prefecturii Botoşani, care urmează să se pronunţe. Dacă, în final, cei doi democrat liberali îşi vor pierde mandatele, locurile lor din CL Darabani vor fi ocupate de următorii doi candidaţi care au fost pe lista Mişcării pentru Botoşani la alegerile locale din iunie 2012, respectiv Lorena-Daniela Galan şi Rodica Hrimiuc.
Te-ar mai putea interesa si:  Dan Tîrniceru IfrimRelu CriclevitCL DarabaniAdrian MetlerPrefectura BotosaniIulian IordacheAlin Girbaci
10:50 am Luni, 23 Decembrie, 2013

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Zeci de botoșăneni stau la rând pentru a-și cumpăra bucatele de Paști, o imagine mai des întâlnită în vremurile de mult apuse. Să fie acesta un semn că pandemia este la final sau este acesta chiar rezultatul crizei sanitare?


Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare