Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Contagiunea „ciumei rosii” sau despre convertirea la socialism. „Aratati-mi ceea ce puteti sacrifica din viata voastra si va voi spune cu ce pret stimati viata altora”

În perioada interbelică, un scriitor francez de origine română a scris o carte care l-a făcut celebru în lumea literaților europeni și români totodată. A fost prieten foarte bun cu Romain Rolland și Madeleine Paz. Cartea „Spovedanie pentru învinşi” a făcut vâlvă în Europa la vremea ei, și i-a pricinuit marginalizarea autorului. Cu toate acestea, în România este prea puțin cunoscută sau citită. O recomand cu mare plăcere politicienilor locali. Vorbind despre dragostea lui pentru URSS și despre cum realitatea crudă din această țară l-a făcut să-și schimbe radical opiniile, Panait Istrati declara: „Arătaţi-mi ceea ce puteţi sacrifica din viaţa voastră şi vă voi spune cu ce preţ stimaţi viaţa altora”. Câțiva tineri politicieni au avut prilejul zilele acestea să demonstreze ce preț pun pe viețile altora și cât pot sacrifica din interesele proprii. Au refuzat acest lucru.

VEZI şi: Consiliul Local Darabani s-a „inrosit”. Mai multi alesi au trecut la PSD

Ani la rând, câțiva oameni din Consiliul Local Darabani, păreau a fi gardienii conștiinței liberale. Mai mult, nu ezitau nici o ocazie să afirme (nu să arate) acest lucru, uneori o făceau chiar agresiv și cu infatuare. Mereu se revendicau de la principiile și tradițiile liberale, le plăceau să se creadă un fel de burghezi locali. Aveau profesiuni frumoase și o cultură puțin diferită de restul. Unii dintre cei cu drept de vot chiar vedeau în ei o soluție, pentru a scoate zona din întunericul stângii. Dar, iată că inevitabilul s-a produs, iar cei care, mereu făceau apel la principii, au făcut zilele acestea pasul către o lume acuzată de mediocritate, de versatilitate, cinism și duplicitate. De acum, vor fi parte a unei administrații colhoznice și vor trebui să răspundă mereu la apelurile brigadierului.„Vin ai noştri, pleac-ai noştri, noi rămânem tot ca proştii”

Socialismul încă orbește și se pare că a rămas o boală extrem de contagioasă, pentru care principiile nu mai sunt de mult un antidot. Orice explicații care vor apărea sunt de prisos. Din păcate pentru cei care au migrat, această mutare politică va arunca o umbră peste biografia lor. Cum este posibil ca cineva care a fost viceprimar aproape două mandate ca liberal să treacă cu bagajele la socialiști? Cum este posibil ca oameni cu profesii liberale sau profesori de istorie printr-un astfel de act să nege implicit tot ce au făcut și declarat anterior? Pentru această „tinerime generoasă” este greu de înțeles că, și pe listele USL-ului, ei au fost votați tot ca liberali, că unii oameni au sperat ulterior că ei pot face o opoziție serioasă. Dar dacă ei înțeleg totuși acest lucru, atunci bănuiesc că în interiorul lor se produc anumite frământări.

Cedarea unor tineri liberali în fața mirajului progresist al dezvoltării colectiviste, al spiritului „Radu Mazăre” și al practicilor copy-paste nu poate fi privită decât cu dezgust și cu o tristă empatie. Domnilor Florea și Hrimiuc, sunteți de acord cu mine că Darabaniul este un oraș blestemat dacă principiile liberale au rămas să fie apărate de Gheorghe Caba? (A.D.A.)

Citiţi şi:
COMENTARIUL SAPTAMANII Simptomalogia „jigodiei” umane
Te-ar mai putea interesa si:  Consiliul Local DarabaniRoman RollandMadeleine PazSpovedanie pentru invinsi
12:41 pm Sambata, 20 Septembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare