Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

INVITAȚIE Dorin Dobrincu și Alexandru Aioanei, lansare de carte la Iași

Marți, 12 iunie, orele 17:00, la librăria Tafrali din Iași, doi istorici dărăbăneni, Dorin Dobrincu și Aioanei D. Alexandru vor fi în centrul unui eveniment, în cadrul căruia vor fi lansate trei cărți, rezultat al unui proiect de cercetare în care cei doi au fost implicați.

Dorin Dobrincu și Alexandru D. Aioanei, doi istorici dărăbăneni din generații diferite, vă invită marți, 12 iunie, începând cu orele 17:00, la lansarea a trei volume privind colectivizarea agriculturii în România. Evenimentul se va desfășura la Librăria ”Orest Tafrali” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Cele trei cărți: „Edificarea orânduirii socialiste: Violența politică și lupta de clasă în colectivizarea agriculturii din România, 1949-1962”, volum coordonat de Dorin Dobrincu și Constantin Iordachi, „Colectivizarea agriculturii din România: inginerie socială, violență politică, reacția țărănimii. Documente. Vol. I: 1949-1950” și „Colectivizarea agriculturii din România: inginerie socială, violență politică, reacția țărănimii. Documente. Vol. II: 1951-1962”, ambele editate de Dorin Dobrincu (coordonator), Alexandru-Dumitru Aioanei, Dumitru Lisnic și Dumitru Lăcătușu (editori).reprezintă rezultatul unui proiect de cercetare condus de istoricul Dorin Dobrincu, finanțat de Consiliul Național al Cercetării Științifice și derulat prin Academia Română – Filiala Iași.La lansarea celor trei volume și la dezbaterea ulterioară vor lua parte Vasile Ișan – fost rector al UAIC, Florin Cîntic – director al Arhivelor Naționale Iași, Cătălin Botoșineanu - istoric, Dorin Dobrincu, Constantin Iordachi, Alexandru-Dumitru Aioanei și Dumitru Lisnic – membrii echipei de cercetare.
Te-ar mai putea interesa si:  Alexandru AioaneiDorin DobrincuLibraria TafraliColectivizarea agriculturii din Româniacolectivizareacolectivizarea agriculturii
8:37 pm Vineri, 08 Iunie, 2018

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare