Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Senatorii Doina Federovici si Serban Mihailescu l-au invitat pe ministrul Justitiei la Darabani: „Exista solutii pentru ca Judecatoria si Parchetul sa nu fie desfiintateAnunțul făcut de Ministrul Justiției, prin care acesta făcea cunoscut faptul că Judecătoria și Parchetul Darabani sunt pe o lista neagră a instanțelor ce urmează să fie desființate a dat start şirului declaraţiilor parlamentarilor botoşăneni, care au anunţat că deţin soluţia pentru păstrarea celor două instituții din Darabani. Astăzi, 17 februarie 2014, senatorii Doina Federovici și Șerban Mihăilescu au emis un comunicat de presă prin care își prezentau soluțiile lor pentru păstrarea instanței judecătorești pe malul Prutului. În cea mai mare parte, textul comunicatului reia argumentele prezentate în adresa înaintată ministrului Justiţiei de cei 12 parlamentari de Botoșani.

În plus, cei doi parlamentari au declarat că autoritățile locale își asumă responsabilitatea suportării din bugetul local a cheltuielilor de întreținere și a utilităților Parchetului şi Judecătoriei Darabani. Ei se arată foarte optimiști vis a vis de propunerea ministrului Justiţiei de rearondare teritorială care ar urma să fie efectuată prin hotărâre de Guvern. Mai mult, cei doi aleşi i-au adresat ministrului Cazanciuc invitaţia de a veni la Darabani pentru a analiza personal situaţia, primind un răspuns afirmativ în acest sens. Astfel, Doina Federovici îl contrazice pe Costel Şoptică, care a depus un amendament în vederea blocării desfiinţării Parchetului şi Judecătoriei din Darabani
. Chiar dacă formează, cel puţin teoretic, aceeaşi alianţă politică, aleşii noştri vin cu soluţii diferite pentru salvarea instituţiilor legii din Darabani.Proiectul de act normativ a fost transmis parlamentului deoarece este nevoie de o dezbatere amplă la nivel legislativ pentru că există și varianta emiterii unei ordonanțe de guvern. Domnul ministru și-a exprimat disponibilitatea și dorința de a găsi împreună o soluție pentru aceasta problemă iar o analiză care să elimine subiectivismul în această speță ar fi foarte utilă. În contextul dezbaterii parlamentare este posibil ca lista publicată a judecătoriilor și parchetelor propuse spre desființare să suporte modificări. În ceea ce privește Judecătoria Darabani, domnul ministru ne-a asigurat ca rearondarea teritorială este o soluție și până în aprilie va veni cu o prima variantă în acest sens. Această rearondare ar urma să fie efectuată prin hotărâre de guvern. Aceasta este soluția, nu depunerea unui simplu amendament la această propunere legislativă” a declarat senatorul Doina Federovici.

Îmi exprim convingerea că prin eforturile pe care le-am inițiat și pe care le depun parlamentarii, Judecătoria și Parchetul Darabani nu vor fi desființate. Putem garanta că sunt mai multe soluții pentru ca această problemă să fie rezolvată și care vor permite desfășurarea actului de justiție în condiții normale” a precizat şi senatorul Șerban Mihăilescu. Cei doi aleşi au mai afirmat că la întâlnirea grupului PSD din Senat, i-au adresat ministrului Justiţiei invitaţia de a veni la Darabani şi au primit de la Robert Cazanciuc confirmarea că în perioada imediat următoare va evalua personal situaţia la faţa locului.
Te-ar mai putea interesa si:  Costel ŞopticăŞerban MihăilescuRobert CazanciucDoina Federovici
10:05 pm Luni, 17 Februarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare