Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

9 preoţi şi doi diaconi la Hramul de iarnă al Mănăstirii Eşanca „Recunoştinţa este una dintre forţele speciale din viaţă”


 
Ziua Sfântului Serafim de Sarov a adus la Eşanca, sat arondat oraşului Darabani, un sobor impresionant de preoţi cu ocazia Hramului de iarnă al Mănăstirii. La acest eveniment au participat aproximativ 300 de credincioşi, printre ei şi ctitorul Mănăstirii Eşanca, protosinghelul Serafim Grigoraş.

La Sărbătoarea din Eşanca au luat parte înalte feţe bisericeşti, precum Arsenie Hanganu, egumenul Mănăstirii Cetăţuia din Iaşi, Teodosie Pleşca, stareţul Mănăstirii Zosin, protosinghelul Serafim Grigoraş, ctitorul lăcaşului sfânt din Eşanca, dar şi Vartolomeu Bordei, Lucian Plugaru sau George Tarbuzan. După citirea Sf. Evanghelii a urmat predica ţinută de pr. prof. dr Bogdan Racu din cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Iaşi, apoi Serafim Grigoraş a adresat celor prezenţi cuvântul său de învăţătură. 

„Recunoştinţa este una dintre forţele speciale din viaţă, care creşte pe măsură ce o dăruim. Se aseamănă cu flacăra unei lumânări. Pe măsură ce dăruim, flacăra ei aprinde alte lumânări şi lumina creşte. Doar una singură ar putea aprinde un număr nelimitat de lumânări, ajutând la iluminarea Lumii din jurul nostru. La fel se întâmplă şi cu recunoştinţa. Cu cât suntem mai recunosctători, cu atât dăm mai departe din lumina noastră şi cu cât este mai mare această lumină, cu atât vom vedea mai multe miracole în viaţa noastră de zi cu zi. Dumnezeu este o imensă oglindă: ceea ce exprimăm către El, ni se întoarce sporit” a spus Serafim Grigoraş. 


 


„Adevărata avere este să fim mulţumiţi cu ce am realizat, să fim recunoscători celor care ne sprijină. Recunoştinţa transformă lucrurile simple în lucruri sacre. Mănăstirea Eşanca, tot ceea ce se întâmplă aici în fiecare zi, bunecuvântată din plin de sfinţii ocrotitori ai acestui sfânt lăcaş,demonstrează cu prisosinţă acest lucru” a mai precizat ctitorul Mănăstirii din Eşanca. La final, maica stareţă Petronia Ilaş i-a invitat pe credincioşi la o agapă frăţească în Trapeza Mănăstirii.

Citiţi pe aceeaşi temă: Înalte feţe bisericeşti prezente la Hramul de iarnă al Mănăstirii Eşanca
Te-ar mai putea interesa si:  pr. Lucian PlugaruVartolomeu BordeiManastirea Esancahram de iarnaTeodosie PlescaSerafim GrigorasManastirea CetatuiaArsenie HanganuBogdan RacuGeorge Tarbuzan
4:59 pm Vineri, 02 Ianuarie, 2015

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare