Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
9 preoţi şi doi diaconi la Hramul de iarnă al Mănăstirii Eşanca „Recunoştinţa este una dintre forţele speciale din viaţă”

Ziua Sfântului Serafim de Sarov a adus la Eşanca, sat arondat oraşului Darabani, un sobor impresionant de preoţi cu ocazia Hramului de iarnă al Mănăstirii. La acest eveniment au participat aproximativ 300 de credincioşi, printre ei şi ctitorul Mănăstirii Eşanca, protosinghelul Serafim Grigoraş.
La Sărbătoarea din Eşanca au luat parte înalte feţe bisericeşti, precum Arsenie Hanganu, egumenul Mănăstirii Cetăţuia din Iaşi, Teodosie Pleşca, stareţul Mănăstirii Zosin, protosinghelul Serafim Grigoraş, ctitorul lăcaşului sfânt din Eşanca, dar şi Vartolomeu Bordei, Lucian Plugaru sau George Tarbuzan. După citirea Sf. Evanghelii a urmat predica ţinută de pr. prof. dr Bogdan Racu din cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Iaşi, apoi Serafim Grigoraş a adresat celor prezenţi cuvântul său de învăţătură.
„Recunoştinţa este una dintre forţele speciale din viaţă, care creşte pe măsură ce o dăruim. Se aseamănă cu flacăra unei lumânări. Pe măsură ce dăruim, flacăra ei aprinde alte lumânări şi lumina creşte. Doar una singură ar putea aprinde un număr nelimitat de lumânări, ajutând la iluminarea Lumii din jurul nostru. La fel se întâmplă şi cu recunoştinţa. Cu cât suntem mai recunosctători, cu atât dăm mai departe din lumina noastră şi cu cât este mai mare această lumină, cu atât vom vedea mai multe miracole în viaţa noastră de zi cu zi. Dumnezeu este o imensă oglindă: ceea ce exprimăm către El, ni se întoarce sporit” a spus Serafim Grigoraş.

„Adevărata avere este să fim mulţumiţi cu ce am realizat, să fim recunoscători celor care ne sprijină. Recunoştinţa transformă lucrurile simple în lucruri sacre. Mănăstirea Eşanca, tot ceea ce se întâmplă aici în fiecare zi, bunecuvântată din plin de sfinţii ocrotitori ai acestui sfânt lăcaş,demonstrează cu prisosinţă acest lucru” a mai precizat ctitorul Mănăstirii din Eşanca. La final, maica stareţă Petronia Ilaş i-a invitat pe credincioşi la o agapă frăţească în Trapeza Mănăstirii.
Citiţi pe aceeaşi temă: Înalte feţe bisericeşti prezente la Hramul de iarnă al Mănăstirii Eşanca
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”