Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

40 de credincioși din Oroftiana au traversat țara în pelerinaj la Mănăstirea Prislop și alte 11 lăcașe de cult GALERIE FOTO


Cu ajutorul lui Dumnezeu, în perioada 26-28 august 2019, însoțiți de familia preotului paroh, aproximativ 40 de credincioși de toate vârstele din Parohia „Sf. M. Mc. Dimitrie” Oroftiana de Jos, satul Oroftiana, comuna Suharău, județul Botoșani, Protopopiatul Darabani, au efectuat un pelerinaj duhovnicesc la mănăstiri și obiective culturale din Moldova, Maramureș și Ardeal, ne comunică organizatorii.

Spre deosebire de pelerinajele desfășurate anii trecuți de parohie, pe o durată de o zi, itinerariul de anul acesta a avut o durată de 3 zile și a cuprins vizitarea pe rând a Mănăstirilor Prislop (județul Maramureș), Bârsana, Moisei, Rohia, Nicula, Prislop (județul Hunedoara), Catedrala Încoronării de la Alba Iulia, Râmeț, Dumbrava, Recea (județul Mureș), Toplița și Petru Vodă. De asemenea, participanții au avut fericitul prilej de a merge pe urmele marilor părinți duhovnici români ai secolului trecut, închinându-se la locurilelor de odihnă și luând astfel binecuvântare de la părintele Arsenie Boca (Prislop), de la monahul Nicolae Steinhardt, părintele arhimandrit Serafim Man și Înaltpreasfințitul Iustinian Chira (Rohia), de la părintele Ioan Iovan (Recea), de la PatriarhulMiron Cristea al României (Toplița) și de la părintele Iustin Pârvu (Petru Vodă).

Nu au lipsit din fiecare zi a pelerinajului nici ocazia de închinare la icoane făcătoare de minuni, precum cele ale Maicii Domnului de la Nicula și Râmeț și la locurile de petrecere ale cuvioșilor români, precum Sf. Ioan de la Prislop și Sf. Ierarh Ghelasie de la Râmeț. Toate acestea, alături de contemplarea monumentelor de patrimoniu, a spațiilor de incintă ale fiecărei mănăstiri, amenajate într-un mod cu totul deosebit și diferit, și bineînțeles, dublate de ocazia de a petrece 2 nopți de cazare la mănăstiri, au fost simțite de toți pelerinii ca o mare binecuvântare, o șansă deosebită de „a gusta” din spiritualitatea ortodoxiei românești și o ocazie de a petrece câteva zile unii alături de ceilalți.Pentru cei mai mulți dintre participanți pelerinajul a constituit și un „mic concediu”, așa încât nădăjduim că „parohia din autocar” s-a întors cu folos duhovnicesc, cu dorință și curaj de a înfrumuseța și pe mai departe spațiul și incinta bisericii parohiale după modelul celor văzute în alte locuri, cu gând de sporire duhovnicească și, de asemenea, cu făgăduințe de a repeta, cu ajutorul lui Dumnezeu, pelerinajul și în anul ce vine, mai ales ca o formă de mulțumire adus Lui, Maicii Sale și sfinților pentru toate binefacerile primite. Mulțumire tuturor ostenitorilor și colaboratorilor și slavă lui Dumnezeu pentru toate! (Prof. Anca Florentina Pristavu și pr. Cosmin Constantin Pristavu, Parohia Oroftiana de Jos)

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini
10:08 pm Miercuri, 04 Septembrie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Viitorul Darabani a câștigat Cupa României din regiunea Nord-Est, dar marele învingător este delegatul echipei, Costel Nechifor, care, surprinzător, și-a făcut apariția la meci, direct de la București. Acesta a stat pe banca dărăbănenilor o bună parte din prima repriză a meciului

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare