Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 9 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai putere... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Consilier din Minister, vizita la Darabani pentru redeschiderea spitalului

Joi, 31.05, la Primăria Darabani a sosit ing. Iordache Lazăr, consilierul Ministrului Sănătăţii Vasile Cepoi. Însoţit de ing. Mihai Aroşoaie, vicepreşedintele Consilului Judeţean Botoşani, oficialul Ministerului a avut misiunea de a evalua tehnic starea în care se află în prezent Spitalul Darabani, după mai bine de un an de la suspendarea activităţii sale, şi oportunitatea redeschiderii unei unităţi spitaliceşti în oraş. După o scurtă şedinţă în biroul primarului, s-a trecut la identificarea în teren a soluţiilor pentru rezolvarea  acestei probleme acute a dărăbănenilor: lipsa spitalului. Iordache Lazăr a vizitat toate încăperile fostului spital, consilierul ministerial reuşind să-şi formeze o opinie despre ce s-ar putea realiza pe viitor aici. Cea mai viabilă soluţie s-a dovedit a fi deschiderea unui Centru de Sănătate Multifuncţional, soluţie agreată şi de conducerea Primăriei oraşului.

Trebuie definiţi foarte bine parametrii şi termenii priorităţilor oraşului d-voastră. În nota de fundamentare pe care o să fie necesar să o înaintaţi Ministerului Sănătăţii, va trebui să cereţi ministrului să promoveze un proiect de Hotărâre de Guvern, prin care se va hotărî soarta spitalului din Darabani. Decizia în acest sens o poate lua doar Ministerul Sănătăţii. Redeschiderea spitalului la capacitatea dinainte de închidere nu cred că mai este posibilă. În opinia mea, în acest moment pentru Darabani cel mai potrivit ar fi un Centru de Sănătate Multifuncţional. Aveţi şi bile albe, dar şi negre. Avantajele ar fi spaţiul, care este chiar excedentar, utilităţile, numărul mare de persoane pe care ar urma să le deservească unitatea spitalicească de aici. Bile negre ar fi lipsa personalului medical de specialitate şi a aparaturii. Cea care a rămas este foarte veche” a precizat oficialul Ministerului Sănătăţii.

Vicepreşedintele CJ Botoşani, dărăbăneanul Mihai Aroşoaie, a ţinut să sublinieze că: „În prezent se urmăreşte modificarea legislaţiei, astfel încât Centrele Multifuncţionale de Sănătate să poată primi personalitate juridică şi să poată funcţiona în subordinea autorităţilor locale. În discuţiile avute recent la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii Vasile Cepoi, am ţinut să îi prezint şi starea actuală a zonei oraşului Darabani, rămasă fără nici o unitate medicală de mai bine de un an. Ministrul mi-a garantat că la Darabani se va face Centru de Sănătate Multifuncţional, chiar unul complex. Vizita d-lui consilier are menirea de a evalua respectarea criteriilor stabiliteAu fost făcute nenumărate demersuri la forurile superioare pentru redeschiderea spitalului. Dosarul pentru înfiinţarea Centrului de Sănătate Multifuncţional se află la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Acum aşteptăm decizia favorabilă a Ministerului Sănătăţii” a spus primarul Ghiorghi Burlacu. „Din luna februarie am înaintat conducerii judeţului dosarul pentru deschiderea acestui Centru. Legea administraţiei publice locale stabileşte clar ce putem face în astfel de cazuri, şi care sunt paşii de urmat. Şi noua conducere a judeţului şi-a asumat documentaţia făcută pentru înfiinţarea unui Centru de Sănătate la Darabani”, a mai adăugat edilul şef al urbei. Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean, a precizat săptămână trecută într-un comunicat de presă că sprijină demersurile pentru înfiinţarea unui Centru Medical Multifuncţional la Darabani şi că s-a iniţiat un nou proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens.

Pe lângă evaluarea tehnică a spaţiilor şi utilităţilor, inginerul din cadrul Ministerului Sănătăţii a cerut fostului manager al Spitalului, Lucian Irimia, listele de inventariere a aparaturii, organigrama şi statul de funcţii. La plecare, oficialului ministerial i-a fost înmânată nota de fundamentare adresată ministerului Sănătăţii în care autorităţile locale solicită redeschiderea spitalului. „Acest domn este prima persoană serioasă care a evaluat spitalul, un om foarte bine pregătit, care nu s-a pierdut în detalii politice. I-am prezentat toţi indicatorii spitalului din ultimii ani” a declarat pentru Darabaneni.ro Lucian Irimia, fostul manager al spitalului. În aceeaşi ordine de idei, acum două zile au fost prezenţi la Darabani auditorul şef al DSP Botoşani şi adjunctul acestuia, care au inspectat aparatura care există în prezent în spital.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini7:11 pm Joi, 31 Mai, 2012

4 Comentarii la “Consilier din Minister, vizita la Darabani pentru redeschiderea spitalului”

 1. darabanean spune:

  acuma wa zbateti sa deschideti spitalul ( doar cu vorba) pt k vin alegerile..... mai vb dupa alegeri

 2. dd spune:

  era o paine de mancat ptr asa zisi doctori darabaneni,care noptile de garda dormeau acasa in lok sa stea in spital ex.doctorita nor.asistentiinu toti unii din ei isi faceau afacerile in timpul slujbei.ex negru de ce nu spun dactorii darabaneni ca treceau cate 10-15 internari fictive pe zi.furau din hrana injectii doar de ampicilina in asa zisul spital din darabani se mureacu zile nu s-au facut investiti in ultimii 20 de ani nici in tehnica si nici uman> dactori buni darabaneni ,tineri,prin tara sunt,,,,,,,,,,,,,,,,,,dar marsavia darabaneana-i mare

 3. hard rock spune:

  ar fi bine sa se deschida

 4. eu spune:

  Ce faceu cu ampicilina ? daca faci baie iti creste mustata si ajungi manager sau primar voi doi ce ati vindut fier alimente si medicamente ramase de la spital.

 5. Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


  Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Tema celei de-a 8-a ediții a festivalului Zilele Nordului este cea a redefinirii continue.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare