Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Zeita-mama din Concesti a ajuns la Muzeul Judetean. „Deja vorbeste, spune niste lucruri interesante despre religia acestei culturi” GALERIE FOTO

Daniel Ciucălău, arheolog în cadrul Muzeului Judeţean Botoşani, a sosit miercuri la Darabani pentru a vedea locul în care tânărul Raul Teioşanu a descoperit luni o zeiţă a fertilităţii veche de peste 5000 de ani. Statueta împreună cu mai multe fragmente de ceramică din cultura Cucuteni au fost donate de dărăbănean Muzeului Judeţean Botoşani, artefactele respective urmând să fie cercetate de specialişti.

Muzeograful botoşănean a menţionat că valoarea pieselor descoperite stă în informaţiile pe care specialiştii le vor obţine în urma cercetării acestora. „Împreună cu alte statuete deja vorbeşte, spune nişte lucruri interesante despre religia acestei culturi” a declarat pentru Darabaneni.ro, Daniel Ciucălău. La Iezuţ reprezintă un nou sit arheologic descoperit de dărăbăneanul Raul Teioşanu, dar muzeograful bozoşănean recunoaşte că nu se vor face cercetări arheologice în zonă prea curând. Până acum erau cunoscute mai multe aşezări străvechi în comuna Conceşti precum Langa, Dealul Popii, Cătunul Brăteni, Nisipăria lui Florea sau Movila Cloncului.

Zeiţa-mamă de La Iezuţ urmează să fie curăţată, fotografiată, iar în maxim 3 luni se va „odihni” în vitrina Muzeului Judeţean Botoşani, urmând să fie prezentată şi la întrunirile de specialitate ale arheologilor. (L.B.)

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imagini
Citiţi şi:
EXCLUSIV Comoara arheologica din cultura Cucuteni descoperita la Concesti GALERIE FOTO

Te-ar mai putea interesa si:  La IezutDealul PopiiNisiparia lui FloreaLangaDaniel CiucalauMuzeul Judetean Botosani
8:35 am Sambata, 13 Septembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare