Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

FRUMOASĂ ŞI DEŞTEAPTĂ O elevă a Liceului „Dimitrie Cantemir” s-a calificat la faza naţională a Olimpiadei de limba românăSâmbătă, 27 februarie, a avut loc la Liceul „Nicolae Iorga” din Botoşani faza judeţeană a olimpiadei de limba română. Printre cei câteva sute de elevi, s-au aflat şi dărăbăneni, cel mai prestigios rezultat fiind cel al liceencei Carla-Bianca Guragata, care a obţinut premiul I la clasa a XI-a. Tânăra din Darabani a devansat elevi de la şcoli cu nume precum Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani sau Liceul  „Regina Maria” din Dorohoi. De asemenea, Hrimiuc Delia-Bianca, şi ea eleva Liceului „Dimitrie Cantemir” a obţinut un rezultat foarte bun la acelaşi concurs şcolar, respectiv premiul II.
 
Bianca Guragata studiază în prezent limba română cu prof. Manuela Răileanu şi i-a mai avut profesori pe Alina Andrei şi Despina Pop. Eleva participă pentru al 7-lea an consecutiv la olimpiada de limba română, iar în clasa a VIII-a a mai obţinut o calificare la faza naţională. La faza judeţeană de sâmbătă, 27.02.2016, Bianca a acumulat cel mai mare număr de puncte (102,5) dintre cei 26 de elevi de clasa a XI-a, cu 10 puncte mai mult decât ocupanta locului II deţinut de o elevă a Liceului „Regina Maria” din Dorohoi.

Aștept cu nerăbdare...să câștig experiențe noi și să cunosc oameni frumoși”

„Deși particip de 7 ani consecutiv la Olimpiada de limba și literatura română, a fost prima oară când subiectele m-au uimit, în adevăratul sens al cuvântului. Aștept cu nerăbdare să particip pentru a doua oară la faza națională a olimpiadei, să câștig experiențe noi și să cunosc oameni frumoși” ne-a mărturisit eleva Liceului “Dimitrie Cantemir”.De două ori Bianca„Doresc să mulţumesc în primul rând părinților iubitori și dragi, susținătorii mei principali, în al doilea rând doamnelor profesor de limba română, care m-au ajutat și mă ajută în continuare să mă perfecționez, dar și persoanelor dragi din viața mea fără de care mi-ar fi fost mult mai greu să trec peste emoțiile dinaintea acestui concurs” a mai declarat pentru Darabaneni.ro, Bianca Guragata. Delia-Bianca Hrimiuc, şi ea elevă în clasa a IX-a la Liceul “Dimitrie Cantemir” din Darabani, a obţinut la Olimpiada de limba română 101,5 puncte, cu 5 puncte mai puţin decât eleva Colegiului „Mihai Eminescu”, calificată la faza naţională. Atât Bianca Guragata, cât şi Bianca Hrimiuc studiază limba română sub îndrumarea prof. Manuela Răileanu.

„După ce a mai participat acum trei ani la olimpiada naţională, era de aşteptat ca Bianca să recidiveze. Este o elevă sârguincioasă, plină de idei. Sunt copii cu care ai ce să lucrezi la ora de limba română, unde se pune mare accent pe creativitate. Cei care lucrează constant obţin şi rezultate. Nu e o sclipire de moment. Aceste rezultate nu au fost obţinute din întâmplare” ne-a precizat prof. Răileanu

Faza naţională a olimpiadei de limba română va avea loc la Târgovişte, în perioada 20-24 aprilie.
Te-ar mai putea interesa si:  Liceul „Dimitrie Cantemir”Olimpiada judeteana la limba si literatura romanaBianca GuragataManuela RaileanuDelia Hrimiuc
11:13 pm Miercuri, 02 Martie, 2016

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

PS: Revenim curând cu un reportaj emoționant realizat în Nord.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare