Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Scrisoare deschisă adresată unui parlamentar botoşănean „Fii leu şi nu oaie”Graba cu care Guvernul Grindeanu a aprobat ordonanțele ce modifică politica penală a statului, și care, printre altele, prevăd pedepse mult mai mici pentru fapte precum abuzul în serviciu, și dezincriminează neglijența în serviciu, a generat cele mai ample proteste din ultimii 26 de ani. Sute de mii de oameni au ieșit în stradă în peste 60 de orașe din țară. Inclusiv la Botoșani, oamenii și-au manifestat nemulțumirea ieșind la protest două zile la rând.

Cu toate acestea, parlamentarii partidelor de guvernare consideră că protestatarii sunt manipulați, refuză să exlice unde era urgența, și de ce ordonanțele au fost aprobate fără avizele necesare, care erau consultative, dar obligatorii. Lipsa aceasta de comunicare și impresia că nu se face nici un pas spre detensionare, îndârjorirea cu care aceștia apără o ordonanță care îi scapă pe marii corupți și ne pune Europa în cap au dus și la proteste individuale, cum este și cel al lui Dan Nenișcă, un dărăbănean aflat la muncă în străinătate care a postat pe pagina sa de facebook o scrisoare deschisă adresată deputatului Costel Lupaşcu, originar din Darabani. Tânărul face un apel la mass-media pentru a face publică opinia sa. Textul scrisorii îl redăm integral mai jos:

„Costele,sunt Dan Neniscă,am jucat fotbal intre blocuri la Darabani.Am văzut cu surprindere traiectoria ta ascendenta,nimic din copilăria nu ar fi zis că o sa ajungi așa de sus,un băiat dintr-o familie de intelectuali dar fara mari resurse financiare(comparat cu prietenii si colegii tai de clasă chiar erai amarat),din generația pierdută de după Revoluție.La fel, șocul alegerilor trecute,majoritatea aplastanta obținută de cel mai corupt partid al Europei a fost o surpriză totală.La fel am avut surpriza că ai prins Parlamentul chiar daca erai prost poziționat.La fel surpriza mea a fost că ai renunțat la șefia Casei de Sănătate pentru Parlament,dar cine sunt eu sa înțeleg puterea și mirajul ei.Mi-a plăcut că ai pus in declarația de venituri darul de nuntă sa justifici averea.... România e țara tuturor posibilităților.

Acum eu sunt cetățeanul care de adresează deputatului, reprezentant al poporului.Stiu că nu am votat in circumscripția in care ai fost ales dar asta nu contează,eu am votat alt partid,mi-am făcut datoria cetățenească.Si un cetățean umil ca mine, fără studii ca tine, fără viitorul tau frumos in conducerea țării te roagă să fii om.Nimic mai mult.Să fii om și să îți aduci aminte de unde ai pornit, să îți aduci aminte că nu a fost chiar ușor în viață.Poate datorezi mult partidului,dar nu îi datorezi sufletul.Tu ai o voce, ești încă tânăr și nu pot accepta ca un tânăr deputat care încă nu este murdărit cu căcat până peste cap sa pună capul in jos și să înghita.Moldova noastră iubita este uitată de puterea de la bucuresti, lăsată in moarte clinică înecată in alcool ieftin și țigări de contrabandă.Tu ca reprezentant al poporului ar trebui să susții durerea poporului,nu sa fii parte a unui sistem corupt care ucide viitorul copiilor noștri.

Tu,împreună ceilalți parlamentari trebuie sa incerci să ajuți poporul,nu sa contribui la sufocarea lui.Tu trebuie sa fii alaturi de colegul tau Razvan Rotaru care a ridicat vocea si capul.Eu ca cetățean te rog frumos sa nu stai capră și sluga boierilor de teleorman,eu ca cetățean te rog sa ridici capul și fruntea ta mare de moldovean mândru strănepot al lui Ștefan Cel Mare și sa zici că nu e bine așa.Costele, viața e crudă și crâncenă,lumea e rea, săracul e mai sărac iar bogatul mai bogat și ii ia și ultima bucată de pâine,il tine in sărăcie, fără educație, fără un sistem corect de sănătate publică.Costele,in cărțile de istorie nu sunt trecute oile care au stat cu capul in jos,sunt trecuți cei care au luat poziție,care au făcut ceva.Rolul tau ca reprezentant al amărâților votanți este sa ii aperi,nu să ii sugrumi.Esti tânăr, poți sa fii leu sau poți fi oaie.

Sunt trist și amărât,plin de probleme,am plecat la rupt spatele in străinătate, mânat de foamea generala din Moldova mea iubita și după 20 de ani constat că e mai rau.Drumuri inexistente, învățământul distrus,spitalele ruină, corupția legalizată, hoție mai rău ca pe timpul fanarioților.Noroc de faptul ca ne-au deschis ăștia granițele prin Europa că era jale. Cred eu că ai un pic de mândrie in tine,am eu așa un sentiment că ești atins,dar nu corupt in totalitate.Am eu așa un sentiment că vrei sa te privească copii tai cu mândrie,nevasta ta sa zică...Am un luptător.Costele,te rog fii om,nimic altceva,fii leu nu fi oaie,fii barbat.Viata aduce bune și rele,omul aleargă după averi și puteri efemere si uita sa fie om, calcă in picioare pe amărâți,pe văduve si orfani saraci fără viitor.Cei aleși sa păstorească si sa conducă poporul se corup pentru 20 de arginți, uită de rolul lor adevărat si cred ca Dumnezeu doarme.Cred ca daca dau bani furați bisericilor se șterg păcatele.

Guvernarea asta distruge ce a mai rămas din Moldova,oamenii de la noi au fost dați la o parte,o bandă de bandiți din sud țin ostatecă o țară întreagă iar reprezentanții noștri stau capră, uitând că puterea lor vine din votul popular și nu din actele de corupție pe care se chinuie sa le șteargă.Costele,fii om,fii om și fii mândru că ești român moldovean,fii exemplu pentru alții,fii leu și nu oaie.Iti doresc sa iți ajute Dumnezeu sa deschizi ochii și sa înțelegi de ce ai fost ales de prostime”. (foto: Botoşani Online)

Te-ar mai putea interesa si:  parlamentariCostel Lupascuparlamentari botosaneniRazvan Rotaru
1:00 pm Vineri, 03 Februarie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copiii refugiaților ucraineni le-au oferit amintiri de neuitat celor care i-au găzduit la Păltiniș. De asemenea, părinții lor au lăsat un mesaj de mulțumire locuitorilor din cea mai nordică localitate din țară. Click pe fotomontaj pentru a viziona fotografiile separat

 

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare