Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Scrisoare deschisa adresata ministrului Justitiei de parlamentarii botosaneni pentru salvarea Parchetului si Judecatoriei DarabaniSenatorii şi deputaţii judeţului Botoşani fac front comun pentru a bloca o iniţiativă legislativă prin care Parchetul şi Judecătoria din Darabani ar urma să fie desfiinţate. Vineri dimineaţă, în 14.02.2014, 8 dintre cei 12 parlamentari semnaseră o adresă către ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, prin care solicită eliminarea poziţiei nr.8-oraşul Darabani din anexa nr. 1 a proiectului de lege privind desfiinţarea unor instanţe judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea. Adresa încă nu era semnată de Corneliu Popescu, Roxana Anuşca Ţurcanu, Liliana Mincă şi Cristian Roman, însă senatorul Doina Fedorovici a dat asigurări, conform Botoşăneanul, că adresa va ajunge la ministrul Justiţiei şi cu semnăturile celor patru parlamentari, care au fost contactaţi şi şi-au dat acordul în acest sens.

În scrisoare sunt enumerate mai multe argumente pentru care instituţiile legii din Darabani ar trebui să funcţioneze în continuare, printre care faptul că deservesc o populaţie de peste 50.000 de locuitori; Judecătoria Darabani este singura din ţară cu două zone extracomunitare şi asigură jurisdicţia pe zona cea mai îndepărtată de municipiul reşedinţă de judeţ; zona jurisdicţională cuprinde populaţie predominant pauperă, iar dublarea distanţelor ar limita masiv accesul la justiţie; personalul care lucrează aici este predominant localnic şi nu necesită costuri mari pentru transport sau decontarea chiriilor; modernizarea în ultima perioadă a sediilor respective, care au toate utilităţile necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii.Domnule ministru, autorităţile locale şi parlamentarii judeţului Botoşani vă roagă să reanalizaţi oportunitatea menţinerii în activitate a acestor instanţe, şi acceptarea amendamentului propus de parlamentarii semnatari având în vedere argumentele invocate, la care putem adăuga că parametrii de funcţionare sunt la nivelul altor judecătorii, iar realizarea standardelor cuprinse în expunerea de motive la proiectul de lege este posibilă prin rearondarea unor comune aflate la distanţă rezonabilă faţă de Darabani” se arată în adresa datată 13.02.2014. 

Citiţi pe aceeaşi temă:
Parchetul si Judecatoria Darabani, propuse din nou pentru desfiintare. „Este peste ratiunea noastra ce se intampla”
Te-ar mai putea interesa si:  Judecatoria DarabaniParchetul de pe langa Judecatoria Darabaniparlamentari botosaneniMinistrul Justitiei
8:39 pm Vineri, 14 Februarie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare