Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Cateheze demonstrative susținute în Protopopiatul Darabani în anul 2021 GALERIE FOTO

Cu ajutorul lui Dumnezeu și sub coordonarea Biroului de catehizare al Protopopiatului Darabani, pe tot parcursul anului 2021 s-a continuat seria activităților instructiv-educative și învățătorești desfășurate sub patronajul parohiilor și cu implicarea preoților parohi, activități care au ca miez prezentarea și aprofundarea învățăturii de credință prin susținerea unei cateheze demonstrative, în prezența credincioșilor participanți și a preoților invitați, ne-a transmis acum, la final de an, pr. prof. Cosmin Constantin Pristavu, responsabil catehizare în Protopopiatul Darabani. 

Astfel, pe parcursul anului 2021, în zona Protopopiatului Darabani au fost susținute cateheze demonstrative după cum urmează:Pr. Dinu Ionuț, de la Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” Cuza Vodă, cu tema Rugăciunile pentru cei adormiți;Pr. Ciobanu Iulian, de la Parohia „Sf. Dumitru” Gârbeni, cu tema Importanța cimitirului pentru viața Bisericii;Pr. Stoean David Dan, de la Parohia „Sf. M. Mc. Gheorghe” Mlenăuți, cu tema „Dăm acatiste, pomelnice, liturghii sau sărindare”;Pr. Prof. Barbacariu Marius, de la Parohia „Sf. Ilie” Movileni, susținută la Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Darabani, cu tema „Rânduieli în legătură cu sfârșitul omului”.Aceste activități specifice aprofundării învățăturii de credință au devenit în decursul ultimilor șapte ani familiare preoților și au fost, pe alocuri, chiar solicitate de credincioși, fiind pregătite din punctul de vedere al conținutului, al resurselor și al contextului, cu multă migală, în contexte formale și informale, cu multă sfătuire și inspirație în prioritizarea și contextualizarea învățăturilor de credință ortodoxă. Fiind realizate cu multă jertfă și responsabilitate, catehezele demonstrative constituie sâmânța cea bună și punctul de plecare pentru o activitate catehetică constantă și coerentă, înțelească ca o experiență duhovnicească de la suflet la suflet, activitate mai mult decât necesară, dat fiind contextul pastoral-misionar în care ne desfășurăm activitatea.

Anul acesta participarea a reunit un număr de aproximativ 70 de credincioși și 12 dintre preoții care slujesc în această zonă a țării și a județului, cu toții având parte de experiențe pline de sens, care ne reașează în firescul lucrurilor și în orizontul căutării și al practicării unei vieți duhovnicești autentice și mereu reîmprospătate, ne-a mărturisit pr.Cosmin Constantin Pristavu


Te-ar mai putea interesa si:  Protopopiatul Darabanipr. Cosmin Constantin Pristavu
7:34 pm , 19 Decembrie, 2021

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare