Curtea de Apel Suceava i-a condamnat definitiv, în 1 aprilie, pe Emil Bujor și Florin Stănescu, autorii cumplitului accident din seara de Înviere a anului 2016, la 8 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare. Instanța de judecată a stabilit și daune morale și materiale pentru membrii familiilor victimelor accidentului.
Inițial, Tribunalul Botoșani, i-a condamnat pe Bujor și Stănescu la 6 ani și 10 luni de închisoare, iar părinții Andei Dănăilă, devastați de durere, au intrat în grevă și au protestat în fața Primăriei și Consiliului Județean Botoșani. S-a făcut apoi apel la Curtea de Apel Suceava, iar magistrații i-au condamnat definitiv la 8 ani, 7 luni și 10 zile de închisoare pe cei doi șoferi, care în cursa lor nebună, și aflați sub influența alcoolului, au spulberat o căruță și un autoturism condus regulamentar de Anda Dănăilă, care s-a stins peste câteva ore la spital, la nici 22 de ani.
Conform portalului Curții de Apel Suceava, magistrații au stabilit pentru părțile civile în nume propriu Dănăilă Costică-Giovani şi Dănăilă Viorica Anişoara, în calitate de părinţi ai victimei Dănăilă Anda Mădălina, şi a părţii civile minore Dănăilă Şerban Giovani, sumele de câte 70.000 lei daune morale pentru fiecare, la care se adaugă dobânda legală şi indicele de inflaţie calculate de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la data plăţii şi suma totală de 52.381 lei daune materiale (din care suma de 29.000 lei cheltuieli ocazionate de decesul victimei Dănăilă Anda Mădălina, suma de 15.520 lei cheltuieli pentru vindecarea minorului Dănăilă Şerban Giovani şi suma de 7.861 lei reprezentând despăgubiri pentru autoturismul distrus), la care se adaugă dobânda legală şi indicele de inflaţie calculate de la data de 30.04.2016 şi până la data plăţii, plus suma de 1.500 lei cheltuieli judiciare reprezentând onorariu apărător ales de la instanţa de fond şi respinge, ca nefondate, celelalte pretenţii civile formulate în cauză; - părţii civile Dănăilă Viorica Anişoara, în calitate de moştenitoare a defunctului Cucuruzac Dumitru (în calitate de bunic după mamă al victimie Dănăilă Anda Mădălina), suma de 3.000 lei daune morale, la care se adaugă dobânda legală şi indicele de inflaţie calculate de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la data plăţii şi respinge, ca nefondate, celelalte pretenţii civile formulate în cauză; - părţii civile în nume propriu Dănăilă Şerban Giovani, reprezentat de părinţii fireşti Dănăilă Costică-Giovani şi Dănăilă Viorica Anişoara, suma de 50.000 lei daune morale pentru suferinţa din propriul accident, suma de 25.000 lei daune morale pentru suferinţa pierderii surorii sale victima Dănăilă Anda Mădălina, la care se adaugă dobânda legală şi indicele de inflaţie calculate de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la data plăţii şi respinge, ca nefondate, celelalte pretenţii civile formulate în cauză.
Unităților spitalicești care s-au constituit părți civile în dosar le-au fost decontate contravaloarea serviciilor medicale acordate victimelor accidentului rutier.
Ultimele articole
S-au pus deja în vânzare biletele pentru ZN 2024. Organizatorii au făcut bilanțul ediției aniversare

50 de evenimente și concerte la care au participat 8000 de persoane, acesta este bilanțul celei de a zecea ediții a Zilelor Nordului, care a avut loc în 3-6 august la Darabani, cel mai nordic oraș al României. Vârful de audiență al festivalului a fost seara de vineri, când 2000 de persoane au participat la concertul Subcarpați din Poiana Teioasa. În aceeași seară au urcat pe scena Baba Dochia, Parov Stelar și ucrainenii de la Haydamaky. Cu casa plină s-au ... continuare »
Super spectacole, mega distracție în Poiana Teioasa la Zilele Nordului FOTO&VIDEO

Cea mai populară trupă prezentă ediția a 10-a a Zilelor Nordului a fost Subcarpați, care este prezentă pentru a 3-a oară la festivalul care promovează orașul Darabani în toată țara și chiar dincolo de granițe. Ritmurile electro și hip-hop în simbioză cu folclorul au electrizat efectiv Poiana Teioasa, înregistrând recordul de audiență în seara zilei de vineri. În pauza dintre Subcarpați și Haydamaky nu prea se mai găsea bere rece în Poiană, și datorită ... continuare »
ÎNCEPE Zilele Nordului! 50 de concerte și evenimente, ateliere și dezbateri, tururi gastronomice VEZI Programul detaliat

Unii dintre invitați susțin ateliere pentru festivalieri: scriere de versuri (Doru Pușcașu), libertate și fericire în muncă (Doru Șupeală de la Hacking Work), well-being pentru tineri (Teodora Popescu și Raluca Bejenariu de la Asociația În Dialog), min-maxing life (Sebastian Mahu) și producție de film (Anamaria Antoci). Diana Stafie facilitează primul atelier de foresight pe tema #viitorurilor comunităților mici din România, cu participarea a 20 de invitați din ... continuare »
Pentru Darabani, „ISTORIA rămâne cea mai frumoasă poveste”

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »
Șanse duble pentru Darabani la Olimpiada națională de Istorie

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională.
În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »