Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Moldovenii de la Zdob și Zdub vor cânta la ediția din acest an a Zilelor NorduluiCea de a șaptea ediție a Zilelor Nordului va avea loc în perioada 27-30 august 2020, cele mai multe dintre activitățile de pe agenda festivalului urmând a fi găzduite, ca de obicei, în Darabani, cel mai nordic oraș al României, anunță organizatorii. Cap de afiș al concertelor din Poiana Teioasa sunt simpaticii moldoveni de la Zdob și Zdub.
 
 
„La această ediție aducem în discuție tema începuturilor, a anilor de acasă ai fiecăruia dintre noi. Vrem să reflectăm împreună la ce mai înseamnă acasă pentru fiecare, la ce mai e local în lumea globală de azi, vrem să ne gândim cum mai putem ține legătura cu comunitățile noastre natale în vremea asta când atât de mulți dintre noi locuim în alte locuri decât cele în care ne-am născut”, spune Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

Cei 7 Ani De Acasă

Sub genericul Cei 7Ani De Acasă, ediția din 2020 a Zilelor Nordului propune 50 de concerte, producții și evenimente culturale, educaționale și sportive.

Festivalul va fi precedat, ca de obicei, de „Voluntar în Nord”, programul de formare dedicat tinerilor voluntari ai Zilelor Nordului. Programul conține cursuri de management de proiect, de implicare în comunitate și leadership și este urmat de experiența practică din timpul festivalului. Înscrierile pentru voluntari vor fi deschise la finalul primăverii.

În deschidere, festivalul își propune în acest an o zi de evenimente în Botoșani, după care epicentrul de activitate revine la Darabani, orașul cel mai nordic al țării și inima Zilelor Nordului. Agenda va cuprinde concerte în Poiana Teioasa și în curtea Conacului Balș, conferința de idei Întâlnirile Nordului, lansări de carte locală, intervenții de artă în spațiul public, arte performative, dar și competiții sportive de tenis, MTB și alergare trail, precum și activități pentru copii, proiecții și ateliere de film, petreceri și tururi ghidate pornind din Darabani spre întreaga regiune.

Acțiuni importante vor avea însă loc și în Botoșani, Suceava, Dorohoi, Rădăuți, Pomârla, Păltiniș, Miorcani. Toate detaliile vor fi anunțate în perioada următoare pe site-ul www.zilelenordului.ro și pe pagina www.facebook.com/zilelenordului.Primele noutăți ale ZN7

Primii artiști confirmați oficial la ediția din acest an sunt Zdob și Zdub, cea mai populară trupă etno-rock din Republica Moldova. Zdob și Zdub combină hardcore-ul și folclorul balcanic într-un mod unic și original, în show-uri live care debordează de energie. Cu elemente de hip-hop, drum&bass, jungle, punk și triluri de fluier sau trompetă tradițională, trupa a creat un crossover muzical inegalabil, care a unit intensitatea urbană cu spiritul rural. Pe parcursul a 20 de ani activitate, trupa a concertat în peste 30 de țări europene, inclusiv la festivalurile Sziget, Roskilde, Exit, Sin Fronteras, Esperanzahl, EuroSonic și Maxidrom.

În urma consultărilor din timpul ediției anterioare, avute cu specialiști în patrimoniu, cu reprezentanți ai administrației locale și ai comunității, Asociația Nord a anunțat că ediția a șaptea a festivalului va aduce și începutul proiectului de reconstrucție a vechii școli de la Darabani, inaugurată în 1841, prima din mediul rural din Moldova. Clădirea s-a autodemolat în timp și va fi reconstruită în forma sa inițială, folosind exclusiv tehnici și materiale tradiționale. Proiectul beneficiază de sprijinul de specialitate al Ordinul Arhitecților din România – Filiala Nord-Est și a Primăriei și Consiliului Local Darabani. Localnicii și alți participanți la festival se pot implica în reconstrucția primei școli prin donații în bani sau materiale, precum și prin participarea efectivă la lucrări.

Festivalul vă găzdui, de asemenea, noi ediții ale competițiilor sportive marca Maratonul Nordului, devenită deja importantă pe harta amatorilor de sport din țară. Maratonul Nordului anunță și în 2020 cu competiții de MTB la Pomârla (tură lungă și tură scurtă pentru amatori și elite) și Trail la Teioasa (family, cros și semimaraton), în 29 și 30 august. În acest caz, Maratonul Nordului își continuă tradiția de implicare socială prin Fondul de Biciclete și prin alte acțiuni în comunitate. Înscrierile pentru participanți sunt deja deschise pe site-ul
www.maratonulnordului.ro.

„Sportul și cultura ne pot aduce și ne pot ține împreună. O dovedim și noi la Nord, unde an de an ne adunăm tot mai mulți, atât pentru a participa la activitățile din festival, cât și în echipa de organizare, unde pun umărul în fiecare an mai mulți nordici de acasă și de departe”, declară Alex Teioșanu, directorul Asociației Nord. (foto: Media Pro Music)


Te-ar mai putea interesa si:  Stefan TeisanuZilele NorduluiAlex Teiosanu
9:08 pm Marti, 18 Februarie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare