Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Performanţă de excepţie pentru şcoala botoşăneană. Profesori dărăbăneni premiaţi la Palatul ParlamentuluiDupă ce botoşăneanul Ștefan-Răzvan Bălăucă, elevul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Argentina, profesorii originari din Darabani, Constantin Guceanu și Liviu Huțanu, cei care l-au pregătit pentru această performanță, au fost premiați săptămâna trecută la Palatul Parlamentului din capitală. Evenimentul festiv a avut loc în aceeaşi zi în care noul ministru al Educaţiei şi Cercetării, Sorin Cîmpeanu, a preluat portofoliul de la predecesorii săi, Mihnea Costoiu şi Remus Pricopie.

Învățământul românesc, dar mai ales cel botoșănean, se poate mândri cu o nouă performanță de excepție la nivel internațional. Micul „Einstein de Botoșani”, Ștefan-Răzvan Bălăucă, a cules laurii victoriei la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Argentina, reușind să obțină medalia de argint. Concursul s-a desfășurat în orașul Mendoza pe parcursul a trei zile în perioada 2-11 decembrie 2014.

 REMEMBER Ioan Iftincăi, lecţia de geografie şi viaţă

Aşa cum v-a mai informat Darabaneni.ro, calificarea la faza internațională s-a realizat prin trei probe de baraj, în urma cărora Ştefan Bălăucă s-a clasat pe primul loc. A urmat o perioadă de pregătire de o lună de zile în care toți participanții au fost îndrumați de profesori universitari. Înainte de etapa națională, elevul a fost pregătit de o echipă de profesori din Botoșani formată din Cristina-Maria Bălăucă, mama sa, și Aurelian Pintilei (profesori de fizică), plus doi profesori dărăbăneni: Liviu Huțanu (biologie) și Constantin Guceanu (chimie). Cu toții au fost invitați la Palatul Parlamentului, miercuri 17 decembrie, unde în prezența noului Ministru al Educației Sorin Cîmpeanu (foto stânga, jos), au fost felicitați și recompensați cu o sumă de bani. Fondul total de premiere a fost de aproximativ 700.000 euro.La acest eveniment au participat în jur de 250 de olimpici însoţiţi de cadrele lor didactice, inclusiv directorii şcolilor. Cu această ocazie, Liliana Preoteasa, subsecretar de stat în Ministerul Educaţiei, a promis alocarea unor fonduri pentru dotarea laboratoarelor şcolilor unde învaţă aceşti elevi de excepţie. Profesorul Constantin Guceanu l-a îndrumat pe Ștefan în tainele chimiei de înaltă performanță timp de trei săptămâni, zilnic, pe parcursul a două ore. Acesta a declarat pentru Darabaneni.ro: „Ștefan este un elev de o inteligență remarcabilă, puține persoane reușesc să facă performanță la trei materii. Mă bucur enorm pentru prestația sa la Olimpiadă, acest premiu încununează o muncă asiduă. Se află la început de drum și este clar că traseul lui educațional nu are cum să fie altfel decât ascendent, datorită performanțellor sale tot mai ridicate, grație calităților sale intelectuale native, dar și efortului depus. Va fi o plăcere să lucrez din nou cu el”.Citiţi şi: POVESTIRI LA GURA SOBEI Doamna Mihai, axioma respectului FOTO DE COLECTIE

„A fost o onoare pentru noi să participăm la acest eveniment. E bine că s-au acordat şi aceste premii în bani pentru să stimulează copiii” a precizat pentru ziarul online al oraşului Darabani şi Liviu Huţanu. Chiar dacă predă biologia, prof. Huţanu spune că următoarea ţintă a Micului „Einstein de Botoşani” este calificarea la Balcaniada de Matematică, materia favorită a elevului-minune, dar îşi doreşte şi ca anul viitor Ştefan Bălăucă să obţină cea mai strălucitoare medalie la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, pentru că vârsta foarte fragedă a copilului îi permite să participe pentru ultima dată la această competiţie de anvergură. Cea mai mare „problemă” a elevului este că unele olimpiade precum fizica şi chimia au loc în aceeaşi zi. „Cred că până la terminarea liceului va participa şi la Olimpiada Internaţională de Matematică, disciplina sa favorită. Noi lucrăm cu el în ritmul lui. Probabil este cel mai inteligent elev pe care l-am avut de când predau, este mult peste medie, un copil supradotat. Are o viteză de învăţare uluitoare şi o mare capacitate de înţelegere. Este şi greu să te ţii după el, la un moment dat” a mai declarat pentru Darabaneni.ro, Liviu Huţanu. (M.C., A.D.A., L.B.)

VEZI şi:
Micul Einstein de Botoşani, pregătit de doi profesori dărăbăneni „A fost o şansă pentru noi să lucram cu el, nu invers”
Te-ar mai putea interesa si:  Constantin GuceanuColegiul „Mihai Eminescu” BotosaniStefan BalaucaLiviu HutanuAurelian PintileiSorin CimpeanuMihnea CostoiuPalatul ParlamentuluiOlimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori
9:16 pm Marti, 23 Decembrie, 2014

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare