Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

DE CRĂCIUN, FII MAI BUN! Nicușor Imbir, dărăbăneanul de bine 



Nicușor Imbir este un om simplu, care locuiește cu familia sa în Bajura, Darabani. De meserie este șofer. Pentru a avea un trai decent, în paralel se ocupă și cu zootehnia. Muncește mult, dar în același timp își găsește timp și pentru aproapele aflat în nevoie. Are o energie extraordinară și o mare calitate: nu poate trece indiferent pe lângă o persoană aflată în necaz. De Crăciun, l-am rugat să ne povestească o serie din acțiunile filantropice pe care le-a inițiat sau în care a fost implicat.

Care a fost primul dumneavoastră act de caritate și cum ați decis să faceți acest lucru?

Este greu să-mi amintesc cum au început aceste activități frumoase. Cred că era prin 2006 când mergem la Botoșani zilnic, urmând niște cursuri de calificare în zootehnie și agricultură. Așteptând o ocazie la stația de la Bajura, am întrebat pe o consăteancă ce mai face băiatul ei, fiindcă nu-l văzusem demult. La care ea mi-a zis, puțin supărată, că Romică probabil e mort, fiindcă de vreo două luni nu s-a mai ridicat din pat. Am rămas surprins de acest răspuns și pentru că stătea foarte aproape de stație, am mers să îl văd. Am găsit un om pe un pat într-o bucătărie de vară, fără uși și fără geamuri, nespălat, neîngrijit, și abia i se mai simțea pulsul.

Mi-a fost tare milă de el. Am sunat la 112 și a fost dus la mai multe spitale din Botoșani, iar într-un final la Iași, fiind operat pe creier. Au urmat 3 ani de recuperare, fiind internat în mai multe spitale. Am avut amintiri frumoase pentru că l-am putut ajuta să mănânce, să vorbească și să se poată deplasa, creierul lui fiind redus la vârsta de 3 ani din cauza operației. M-am bucurat mult că l-am putut ajuta pe Romică, care acum este un om în toată firea, care duce o viață normală, ajutând poștașul sa împartă corespondența prin sat.

La o cunoscută emisiune TV, moderatorul își întreabă invitații ce îi impresionează mai mult: un copil aflat în nevoie sau un bătrân? Ați avut de multe ori astfel de dileme, pe cine vă îndeamnă sufletul să ajutați prima dată?

O altă situație în care am văzut că oamenii din jurul meu sunt gata să ajute pe cineva in nevoie a fost atunci când, mergând cu mașina de serviciu prin comuna Concești, am întâlnit un băiețel de 7 ani, ce pierduse autobuzul școlar și având un handicap grav la unul din picioare. L-am luat în mașina până la școală, și l-am rugat să îmi arate piciorul. Am fost profund mișcat când am văzut că piciorușul lui era invers.

Eu, fiind o persoană duioasă, am început să plâng... Chiar atunci am oprit la școală, am vorbit cu doamna directoare să îl învoiască pentru următoarea zi, mi-am luat liber de la serviciu și am plecat cu încredere în Dumnezeu la spitalul de copii Botoșani, unde l-am întâlnit pe domnul doctor Tudorache Constantin. Emi a fost examinat și programat pentru internare. Cu ajutorul domnului doctor și a lui Dumnezeu a fost operat, iar operația a fost un succes. A urmat o perioadă de recuperare și neavând mașină personală la vremea respectivă, am fost plăcut surprins când foarte mulți colegi și prieteni s-au oferit să asigure transportul până la Botoșani și înapoi. Atunci am realizat că oamenii din jurul meu sunt dispuși să ajute pe cel în nevoie. Acum Emi este un cavaler, mă întâlnesc cu el des trecând prin Concești, și nici eu nu îmi pot da seama care este piciorul operat

Unde găsiți energia și resursele necesare pentru o implicare atât de mare? Care a fost cea mai dificilă acțiune pe care ați derulat-o, din punct de vedere al resurselor financiare, al logisticii și al oamenilor implicați?

Observând că oamenii sunt dispuși să sacrifice bani și timp pentru cei în nevoie, am prins curaj, ca totdeauna când se ivește o situație, să mă pun la dispoziția celorlalți. Cea mai dificilă acțiune pe care am derulat-o din punct de vedere al resurselor financiare, al logisticii și al oamenilor implicați a fost în toamna anului 2018, când în urma unui incendiu, o familie cu 5 copii minori din Viișoara Mică a rămas fără nimic chiar în ziua de hram. Am fost să văd nevoile lor. Pur și simplu nu mai aveau nimic (și hainele și casa, totul arsese.)



Am luat inițiativa de a ajuta această familie împreună cu domnul primar Dinu Moroșanu, adunând bani de unde am putut (donații), pentru a le cumpăra o nouă casă. Inițiativa era bună, dar trebuiau foarte mulți bani pentru a construi/cumpăra o casă. Dumnezeu a lucrat ca să găsim o casă potrivită cu toate cele necesare, având în vedere că ei erau oameni gospodari, cu 60 de capre. Proprietatea includea un hambar, adăpost pentru animale și tot ce îi trebuia unui fermier. Pentru că se apropia iarna, am  fost nevoit să fac un anunț pe facebook, îndemnând pe cei care vor să ajute sa salvăm această familie. În timp record s-au strâns în jur de 40.000 lei, reușind să cumpărăm casa, să forăm o fântână și să facem o instalație pentru a avea apă în casă și pentru animale. Familia aceasta a avut bucuria de a-și petrece Sărbătorile într-o nouă casă. Fericirea, bucuria acestor familii, acestor copii mi-a dat și încă îmi dau energie și resurse pentru a merge mai departe.

Ce activități aveți în derulare în această perioadă?

Anul acesta am avut un caz social la mine în sat, a unui bărbat  necăsătorit care lucra la mai multe stâni, pentru a-și câștiga existența. În timpul acesta casa lui, acoperită cu stuf, cumpărată de răposata sa mamă, s-a prăbușit, el fiind nevoit să doarmă aproape sub cerul liber.

Tot prin intermediul internetului, am făcut un apel la consătenii care sunt plecați peste hotare și la cei care sunt în sat, să-l ajutăm pe Doru să aibă și el un acoperiș deasupra capului. Am fost  foarte surprins când am văzut dorința de implicare a consătenilor, și bunăvoința lor de a-i oferi o șansă și o casă lui Doru. În doar 8 zile lucrătoare casa a fost gata. În a 8-a zi,  Doru a putut să doarmă într-o casă nouă, având curent electric și tot ce i-a trebuit. Urmează ca în primăvară să turnăm prispele și să-i dam casa cu decorativă. Acum, în preajma Sărbătorilor, am găsit sponsori și resurse necesare pentru a aduce fericire pe chipul a 30 de copii, dăruindu-le alimente, jucării și mult așteptatele  dulciuri. Resursele financiare pentru aceste acțiuni au venit atât din partea localnicilor, anumitor firme la care am apelat, cât și de la cei plecați în străinătate, cunoscându-mi acțiunile.

    
Ce planuri aveți pentru anul viitor?

Împărțind cadourile copilașilor, am întâlnit în Păltiniș o familie compusă din mamă și 4 copii, într-o situație foarte dificilă, deoarece locuiesc într-o casă oferită temporar de niște localnici. Am observat că acestei femei îi place munca, având în gospodărie găini, porci, rațe pentru a se putea întreține. Cred că această familie merită ca mână de la mănă, puțin câte puțin, să o putem ajuta să aibă și ei casa lor.

Mulțumesc celor care m-au susținut și cu ajutorul lui Dumnezeu și al dumneavoastră să mergem mai departe în a ajuta pe cei în nevoie. Dacă dispuneți de haine pe care nu le mai folosiți, jucării, sau doriți să vă implicați financiar în aceste acțiuni, va rog să ne unim toți împreună și să aducem puțina fericire celor în suferință. Iisus a spus: ”Oridecâte ori ați făcut aceste lucruri celor mai neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut!”(Alexandru D. AIOANEI)




Te-ar mai putea interesa si:  BajuraNicusor Imbir
10:16 pm Sambata, 26 Decembrie, 2020

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Mănăstirea ”Sfânta Treime” din Eșanca (Darabani), în culori sfinte.

Sondaj
Credeți că după alegerile de anul acesta, dărăbănenii vor trăi mai bine?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare