Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
DE CRĂCIUN, FII MAI BUN! Nicușor Imbir, dărăbăneanul de bine

Care a fost primul dumneavoastră act de caritate și cum ați decis să faceți acest lucru?
Este greu să-mi amintesc cum au început aceste activități frumoase. Cred că era prin 2006 când mergem la Botoșani zilnic, urmând niște cursuri de calificare în zootehnie și agricultură. Așteptând o ocazie la stația de la Bajura, am întrebat pe o consăteancă ce mai face băiatul ei, fiindcă nu-l văzusem demult. La care ea mi-a zis, puțin supărată, că Romică probabil e mort, fiindcă de vreo două luni nu s-a mai ridicat din pat. Am rămas surprins de acest răspuns și pentru că stătea foarte aproape de stație, am mers să îl văd. Am găsit un om pe un pat într-o bucătărie de vară, fără uși și fără geamuri, nespălat, neîngrijit, și abia i se mai simțea pulsul.
Mi-a fost tare milă de el. Am sunat la 112 și a fost dus la mai multe spitale din Botoșani, iar într-un final la Iași, fiind operat pe creier. Au urmat 3 ani de recuperare, fiind internat în mai multe spitale. Am avut amintiri frumoase pentru că l-am putut ajuta să mănânce, să vorbească și să se poată deplasa, creierul lui fiind redus la vârsta de 3 ani din cauza operației. M-am bucurat mult că l-am putut ajuta pe Romică, care acum este un om în toată firea, care duce o viață normală, ajutând poștașul sa împartă corespondența prin sat.

Eu, fiind o persoană duioasă, am început să plâng... Chiar atunci am oprit la școală, am vorbit cu doamna directoare să îl învoiască pentru următoarea zi, mi-am luat liber de la serviciu și am plecat cu încredere în Dumnezeu la spitalul de copii Botoșani, unde l-am întâlnit pe domnul doctor Tudorache Constantin. Emi a fost examinat și programat pentru internare. Cu ajutorul domnului doctor și a lui Dumnezeu a fost operat, iar operația a fost un succes. A urmat o perioadă de recuperare și neavând mașină personală la vremea respectivă, am fost plăcut surprins când foarte mulți colegi și prieteni s-au oferit să asigure transportul până la Botoșani și înapoi. Atunci am realizat că oamenii din jurul meu sunt dispuși să ajute pe cel în nevoie. Acum Emi este un cavaler, mă întâlnesc cu el des trecând prin Concești, și nici eu nu îmi pot da seama care este piciorul operat
Unde găsiți energia și resursele necesare pentru o implicare atât de mare? Care a fost cea mai dificilă acțiune pe care ați derulat-o, din punct de vedere al resurselor financiare, al logisticii și al oamenilor implicați?

Ce activități aveți în derulare în această perioadă?
Tot prin intermediul internetului, am făcut un apel la consătenii care sunt plecați peste hotare și la cei care sunt în sat, să-l ajutăm pe Doru să aibă și el un acoperiș deasupra capului. Am fost foarte surprins când am văzut dorința de implicare a consătenilor, și bunăvoința lor de a-i oferi o șansă și o casă lui Doru. În doar 8 zile lucrătoare casa a fost gata. În a 8-a zi, Doru a putut să doarmă într-o casă nouă, având curent electric și tot ce i-a trebuit. Urmează ca în primăvară să turnăm prispele și să-i dam casa cu decorativă. Acum, în preajma Sărbătorilor, am găsit sponsori și resurse necesare pentru a aduce fericire pe chipul a 30 de copii, dăruindu-le alimente, jucării și mult așteptatele dulciuri. Resursele financiare pentru aceste acțiuni au venit atât din partea localnicilor, anumitor firme la care am apelat, cât și de la cei plecați în străinătate, cunoscându-mi acțiunile.
Ce planuri aveți pentru anul viitor?

Mulțumesc celor care m-au susținut și cu ajutorul lui Dumnezeu și al dumneavoastră să mergem mai departe în a ajuta pe cei în nevoie. Dacă dispuneți de haine pe care nu le mai folosiți, jucării, sau doriți să vă implicați financiar în aceste acțiuni, va rog să ne unim toți împreună și să aducem puțina fericire celor în suferință. Iisus a spus: ”Oridecâte ori ați făcut aceste lucruri celor mai neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut!”(Alexandru D. AIOANEI)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

De câteva zile au început înscrierile pentru ediția 2023 a Maratonului Nordului. Celebra competiție, una dintre cele mai vechi din Moldova (cea de mtb), invită sportivii începători, amatori și profesioniști la cele 2 probe: mtb și trail, fiecare cu mai multe trasee, cu grade diferite de dificultate. Maratonul Nordului MTB este la a XIII ediție și după 5 ediții la Pomârla, se va muta într-o localitate nouă, cu trasee noi și ... continuare »

Clădirea are o valoare de patrimoniu și simbolică deosebită, motiv pentru care, Asociația Nord și-a propus, alături de administrația locală și de mai mulți parteneri să reconstruiască școala așa cum a fost, cu materialele din vremea în care a fost ridicată și implicând specialiști în domeniu, arhitecți, studenți, meșteri locali sau elevi. Lucrările au fost inițiate anul acesta, când, în perioada festivalului, a fost pregătit terenul pentru edificarea ... continuare »

Teioasa Trail a ajuns deja la cea de-a V-a ediție. 152 de concurenți din România, R. Moldova și Olanda s-au aliniat la startul competiției din acest an, cel mai mic dintre ei având doar 2 ani. Concursurile de cross 6 și 12 km, semimaraton de 20 km și Family au parcurs zonele pitorești din Teioasa, deliciul asistenței făcând competiția la care au participat cei mici. Toată lumea a fost câștigătoare la acest concurs. Cei ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”