Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
DE CRĂCIUN, FII MAI BUN! Nicușor Imbir, dărăbăneanul de bine

Care a fost primul dumneavoastră act de caritate și cum ați decis să faceți acest lucru?
Este greu să-mi amintesc cum au început aceste activități frumoase. Cred că era prin 2006 când mergem la Botoșani zilnic, urmând niște cursuri de calificare în zootehnie și agricultură. Așteptând o ocazie la stația de la Bajura, am întrebat pe o consăteancă ce mai face băiatul ei, fiindcă nu-l văzusem demult. La care ea mi-a zis, puțin supărată, că Romică probabil e mort, fiindcă de vreo două luni nu s-a mai ridicat din pat. Am rămas surprins de acest răspuns și pentru că stătea foarte aproape de stație, am mers să îl văd. Am găsit un om pe un pat într-o bucătărie de vară, fără uși și fără geamuri, nespălat, neîngrijit, și abia i se mai simțea pulsul.
Mi-a fost tare milă de el. Am sunat la 112 și a fost dus la mai multe spitale din Botoșani, iar într-un final la Iași, fiind operat pe creier. Au urmat 3 ani de recuperare, fiind internat în mai multe spitale. Am avut amintiri frumoase pentru că l-am putut ajuta să mănânce, să vorbească și să se poată deplasa, creierul lui fiind redus la vârsta de 3 ani din cauza operației. M-am bucurat mult că l-am putut ajuta pe Romică, care acum este un om în toată firea, care duce o viață normală, ajutând poștașul sa împartă corespondența prin sat.

Eu, fiind o persoană duioasă, am început să plâng... Chiar atunci am oprit la școală, am vorbit cu doamna directoare să îl învoiască pentru următoarea zi, mi-am luat liber de la serviciu și am plecat cu încredere în Dumnezeu la spitalul de copii Botoșani, unde l-am întâlnit pe domnul doctor Tudorache Constantin. Emi a fost examinat și programat pentru internare. Cu ajutorul domnului doctor și a lui Dumnezeu a fost operat, iar operația a fost un succes. A urmat o perioadă de recuperare și neavând mașină personală la vremea respectivă, am fost plăcut surprins când foarte mulți colegi și prieteni s-au oferit să asigure transportul până la Botoșani și înapoi. Atunci am realizat că oamenii din jurul meu sunt dispuși să ajute pe cel în nevoie. Acum Emi este un cavaler, mă întâlnesc cu el des trecând prin Concești, și nici eu nu îmi pot da seama care este piciorul operat
Unde găsiți energia și resursele necesare pentru o implicare atât de mare? Care a fost cea mai dificilă acțiune pe care ați derulat-o, din punct de vedere al resurselor financiare, al logisticii și al oamenilor implicați?

Ce activități aveți în derulare în această perioadă?
Tot prin intermediul internetului, am făcut un apel la consătenii care sunt plecați peste hotare și la cei care sunt în sat, să-l ajutăm pe Doru să aibă și el un acoperiș deasupra capului. Am fost foarte surprins când am văzut dorința de implicare a consătenilor, și bunăvoința lor de a-i oferi o șansă și o casă lui Doru. În doar 8 zile lucrătoare casa a fost gata. În a 8-a zi, Doru a putut să doarmă într-o casă nouă, având curent electric și tot ce i-a trebuit. Urmează ca în primăvară să turnăm prispele și să-i dam casa cu decorativă. Acum, în preajma Sărbătorilor, am găsit sponsori și resurse necesare pentru a aduce fericire pe chipul a 30 de copii, dăruindu-le alimente, jucării și mult așteptatele dulciuri. Resursele financiare pentru aceste acțiuni au venit atât din partea localnicilor, anumitor firme la care am apelat, cât și de la cei plecați în străinătate, cunoscându-mi acțiunile.
Ce planuri aveți pentru anul viitor?

Mulțumesc celor care m-au susținut și cu ajutorul lui Dumnezeu și al dumneavoastră să mergem mai departe în a ajuta pe cei în nevoie. Dacă dispuneți de haine pe care nu le mai folosiți, jucării, sau doriți să vă implicați financiar în aceste acțiuni, va rog să ne unim toți împreună și să aducem puțina fericire celor în suferință. Iisus a spus: ”Oridecâte ori ați făcut aceste lucruri celor mai neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut!”(Alexandru D. AIOANEI)
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Fotbalul trebuie să unească oamenii, chiar dacă nu a fost întotdeauna așa. Acum aproape 20 de ani am cunoscut un om discret, mereu cu zâmbetul pe buze, extrem de amabil și cu un respect ieșit din comun. Și așa este și astăzi. Este vorba de Costel Nechifor, fostul fundaș al Sănătății, ulterior delegat al echipei de fotbal a orașului Darabani. Și Costel a fost aproape de fotbalul dărăbănean, nu numai la bine, dar mai ales la greu. Ne-am bucurat împreună la ... continuare »

Județul Botoșani se situează la mijlocul clasamentului, cu o rată de promovabilitate de 74,12, ce depășește puțin media națională. În județ sunt atât licee care au înregistrat 99% promovabilitate cât și licee cu 0%. La Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani 67,48% din candidați au promovat examenul. Însă liceul dărăbănean se poate lăuda cu una din cele 6 medii de 10 ale județului, performanță reușită de eleva Horopciuc Veronica (foto medalion), ... continuare »

„Planurile de viitor sunt destul de mari. Vrem să ne menținem sus în Liga a 3-a, să nu dezamăgim cum a fost data trecută. Îmi pare bine că băieții au ajuns la nivelul acesta, eu o să mă ocup mai departe, sper să am și ajutorul Primăriei și al altor sponsori. De unul singur este foarte greu, dar Primăria a promis că ne va fi alături. Dar acum o să tragem linie, o să facem o analiză a meciului de astăzi pentru că nu mi-a plăcut. O să mai aducem jucători, ... continuare »

Ultima dată, Zilele Orașului au fost organizate în cadrul Zilelor Nordului, la ediția din 2015 a festivalului. Suma alocată manifestărilor de anul acesta depășește 100.000 de lei, dintre care aproximativ 20.000 de lei provin din sponsorizări. ”Eu țin foarte mult la aceste manifestări cultural-artistice. Chiar dacă Ziua Orașului hotărâtă prin ședință de Consiliu Local este 21 iunie, doresc ca ziua respectivă să fie mai mult o manifestare culturală, ... continuare »

Concursul Național Catehetic ”Rugăciunea în viaţa mea” este organizat în anul 2022, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinuluiși Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației, în perioada 15 ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”