Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!

" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Aroşoaie a dat de pământ cu Tîrniceru la TeleM: „Mă puneţi acum să-i fac statuie? Doar dacă îl îngrop în pământ până la jumătate şi îl dau cu var”

După ce cu patru săptămâni în urmă, consilierul independent Dan Tîrniceru-Ifrim fusese invitatul emisiunii „Dialog Deschis” de la TeleM, în prima zi a săptămânii a fost rândul primarului Corneliu Aroşoaie să poarte un dialog cu jurnalistul Răzvan Sauciuc. Cu toate că a afirmat în mai multe rânduri că Tîrniceru nu reprezintă principalul subiect de discuţie al emisiunii, ediul şef al urbei nu i-a rămas dator omului de afaceri dărăbănean, contraatacând aproape toate afirmaţiile pe care le-a făcut consilierul la emisiunea anterioară a postului botoşănean de televiziune.
Răzvan Sauciuc i-a amintit primarului afirmaţia lui Tîrniceru că ar fi asfaltat cu cana de cafea tot atâţia km dacă ar fi beneficiat de 3 mandate de primar şi i-a dat tonul lui Aroşoaie, care a fost destul de calm la început, dar care l-a atacat şi el, pe parcurs, pe consilierul dărăbănean. „Nu ştiu dacă ar trebui să intrăm într-o discuţie privind consilierul Tîrniceru, pentru noi, cel puţin Consiliul Local (CL), sau pentru mine, ca şi primar, dânsul nu prezintă garanţia, aşa că afirmaţia pe care a făcut-o d-lui că este un fel de circar, într-adevăr aşa este, n-are nici în clin nici în mânecă cu Consiliul Local, şi ideea lui este că dacă el a intrat în CL şi face o glumă de prost gust, înseamnă că el face spectacol” a precizat Aroşoaie.
„Dânsul este consilier de trei ani de zile, păi el nu ştie că la Darabani s-au făcut proiecte? S-a lucrat trei ani de zile, s-au făcut aprobări în CL pentru studii topo, studii geo, documentaţia necesară pentru avizare la Bucureşti. Nu este consilier? Nu ştie că noi am aprobat kilometri, 1 km şi 12 metri la Corneşti, 11 km proiectul total, că ele sunt două proiecte distincte: unul asfaltare străzi Corneşti, unul reabilitare străzi Darabani. Şi dacă s-a lucrat la proiectul mare şi s-a asfaltat 1 km la Teioasa şi acum se lucrează şi sperăm luna aceasta să putem să începem, dacă vremea ne permite, să asfaltăm şi 1,5 km la Bajura.

Asta este pentru că a spus el? Păi acesta este un proiect aprobat, parafat, ştampilat de către Guvernul României, este finanţat de către Guvernul României în funcţie de banii care ne vin şi nouă şi în funcţie de situaţia de lucrări tăiem facturile şi trimitem la Bucureşti, dar v-am spus, dânsul nu prea ştie cu ce se mănâncă administraţia, bănuiesc că în subconştientul lui se gândeşte că dacă ar fi fost, închipuiţi-vă că am atâta experienţă în administraţie, că am lucrat la proiectele acestea ani grei pentru a ajunge în faza în care am ajuns…
Tîrniceru a anunţat la TeleM praznic la un an de zile după ce a fost propus persoana non-grata
Este una de a denigra şi este alta de a vedea concret ce este. Pe mine mă surprinde că el, nici acum după trei ani de zile de când a fost investit consilier, nu ştie să citească un proiect. N-aş vrea să ajungem într-o pantă în care să dăm importanţă cuiva care nu merită…El se crede consilier, dar nu prea este” a mai spus primarul oraşului Darabani.

Punctul culminant a fost atins când Corneliu Aroşoaie a afirmat că depozitul de butelii al lui Tîrniceru funcţionează ilegal în Obor şi ar putea reprezenta un pericol pentru viitoarea sală de sport, despre care edilul şef a spus că sunt şanse mari să se construiască pe acel amplasament. „D-lui şi-a făcut o societate şi a concesionat de la fostul primar 10 ari şi a închis 15 ari. Nu-i abuz? În 2007 s-a aprobat ca în acea zonă să se facă o sală de sport. Eu, de fiecare dată, îi spun secretarului: A nu se face un alt obiectiv care ar periclita viaţa şi sănătatea copiilor şi a celorlalţi care merg la Sala de sport. Ori, este gard în gard cu societatea d-lui….Şi eu acum am aflat…De acum vom merge şi vom aplica legea…Lui Tîrniceru nu-i dau importanţă ăia de la grădiniţă, mă puneţi acum să-i fac lui Tîrniceru statuie?Doar dacă îl îngrop în pământ până la jumătate şi îl dau cu var. Aşa da, îi fac statuie, dar în rest…Lui daţi-i foaia asta, dacă ştie să citească?” a afirmat Aroşoaie.
Realizatorul emisiunii „Dialog Deschis”, Răzvan Sauciuc, i-a atras atenţia edilului şef al oraşului Darabani că site-ul Primăriei Darabani conţine informaţii mult prea puţine despre activitatea administraţiei publice locale, rubrici de genul „Proiecte hotărâri”, „Rapoarte Activităţi”, „Achiziţii publice”, „Licitaţii şi contracte” fiind goale. Mai mult, jurnalistul i-a reproşat primarului că nici declaraţia de avere a edilului şef nu este publicată pe portalul Primăriei.„Nu se poate, e tot aceea. Eu când vorbes de avere îmi vine să râd. Sună cumva aşa, deşanţat avere. Cu două maşini am intrat la Pimărie, cu două maşini voi ieşi de la Primărie” a spus Aroşoaie. Dacă în ziua emisiunii, este adevărat că declaraţiile de avere ale edilului şef al urbei nu se aflau pe site-ul Primăriei oraşului, ulterior aceasta au apărut, şi chiar de pe ultimii trei ani, cu aceeaşi dată de publicare pe site:15/06/15 11:55.
VEZI şi: FAZA ZILEI Dan Tîrniceru-Ifrim „pe sticlă”: „Da, recunosc că sunt un prost…”
Adauga un comentariu
Ultimele articole

Ultimii trei ani au adus școlii dărăbănene performanțe solide la disciplina Istorie. Să obții trei ani la rând locul I pe județ la olimpiada de profil, nu este un lucru ușor, și presupune multă muncă și pasiune. După Alexandra Gălușcă în 2020 și Rareș Mandache în 2022, Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț și-au adjudecat toate cele trei locuri de pe podium, la faza județeană a olimpiadei în 2023. Mai mult, punctajul bun obținut de Andreea ... continuare »

După rezultatul extraordinar de la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, școala dărăbăneană a mai primit o veste excelentă. S-au dublat șansele pentru obținerea unui rezultat bun la etapa națională. În urma redistribuirii locurilor la nivel național, eleva Andreea Timofte, din clasa a VIII-a D, de la Școala „Leon Dănăilă”, a primit dreptul de a participa la faza națională a Olimpiadei de Istorie. Andreea a obținut la ... continuare »

Pe 18 martie, a avut loc la Colegiul Național „August Treboniu Laurian” din Botoșani, etapa județeană a olimpiadei la disciplina Istorie. La clasa a VIII-a, din partea Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au participat cinci eleve: Adriana Teioșanu, Andreea Timofte, Denisa Cliveț, Adelina Agavriloaie și Denisa Bojoga. Trei dintre acestea au ocupat toate locurile de pe podium, astfel: locul I, cu 97 de puncte Adriana Teioșanu, locul II, cu 92 de puncte ... continuare »

Populația rezidentă a județului a scăzut la 392.821. De la 412.626, cât era în 2011, s-a apropiat foarte mult de valoarea din 1948, de 385.236 locuitori. Și populația municipiului Botoșani a scăzut, de la 106.847 cât era în 2011, la 89.987 de locuitori în 2021. Chiar și cu aceste valori în scădere, municipiul Botoșani are o populație mai mare decât multe orașe cunoscute din România, cum ar fi Deva (53113), Hunedoara (50457) sau Miercurea Ciuc (34484). În ... continuare »

Prestația unui copil de 7 ani din Botoșani, la emisiunea Românii au talent, a devenit virală pe internet. Copilul a impresionat juriul și asistența cu un monolog despre care toată lumea a spus că este „discursul lui Vlad Țepeș”. Cu o prestație scenică puternică, știind foarte bine când și cum să rostească vorbele, tânărul botoșănean a primit chiar un Golden Buzz, mergând astfel direct în semifinală. Juriul a fost emoționat până la lacrimi, s-a ... continuare »

Dărăbănenii se pot mândri cu încă un academician ”Gândul și sufletul meu se leagă…”