Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

Proiectul DĂRUIND VEI DOBÂNDI a ajuns la ediția a III-a ”O icoană de omenie și simplitate, tradiție și credință statornică” FOTO

În după-amiaza zilei de 6 Decembrie 2017, închinată cinstirii Sfântului Ierarh Nicolae, copii și tineri din satul Oroftiana, Protopopiatul Darabani, au realizat o activitate cu specific artistic și social – filantropic, venită în întâmpinarea enoriașilor aflați în situații de risc, lipsuri, singurătate și marginalizare. Proiectul, devenit deja o tradiție, înfăptuit în Parohia „Sf. Dimitrie” Oroftiana de Jos și ajuns prin bunăvoința oamenilor de bine și a ostenitorilor săi la cea de a treia ediție, a fost coordonat de familia preotului paroh, Cosmin Constantin Pristavu, fiind realizat în parteneriat cu Școala Generală Nr. 4 din localitate.

Activitățile au debutat la biserica parohială o dată cu începerea Postului Nașterii Domnului, acolo unde copiii și tinerii au participat în fiecare seară de vineri la repetițiile la colinde și de unde au plecat spre casă cu îndemnul de a realiza felicitări de Crăciun, destinate a fi dăruite în cadrul proiectului. Totodată, urmând mesajului Pastoralei Sfântului Sinod adresat credincioșilor din parohii și citit la începerea Postului Crăciunului, la parohie a fost organizată o colectă de alimente, bani și îmbrăcăminte, prin intermediul căreia au fost alcătuite 10 pachete generoase și cuprinzătoare în conținut. De asemenea, un sprijin consistent a venit și din partea Brutăriei „Sf. Împărați Constantin și mama sa, Elena” Darabani, precum și din partea unor oameni de bine.

Noutatea adusă de cea de a treia ediție a Proiectului de întrajutorare comunitară a constat în aceea că, pe lângă beneficiarii pachetelor cu alimente și îmbrăcăminte – persoane vârstnice, singure și cu o stare materială precară –, au mai fost realizate și pachete cu rechizite școlare, îmbrăcăminte și fructe, oferite în dar unor familii cu mulți copii și unor copii implicați în viața și activitățile bisericii. Un lucru demn de remarcat este și acela că aproape fiecare copil a ținut să contribuie cu ceva la alcătuirea pachetelor, aducând de la fructe și legume, îmbrăcăminte pentru vârstnici și pentru copii, până la borcane de compot și jucării.

În cântec de colindă și parfum de copilărie, participanții au colindat vreme de trei ore pe la casele și pe sub ferestrele bunicilor fără de nepoți ori cu nepoții sau copiii plecați departe, aducând ca altădată Sfântul Nicolae, un zâmbet de bucurie, o rază de speranță și un dar bineprimit. Nu de puține ori cei aflați pentru prima dată în postura de     „a primi colinda”, chiar dacă pe-nserat – așa cum șade bine cetei de colindători –, au lăsat să le scape câte o lacrimă, o amintire a vremurilor demult apuse, a copilăriei, oferindu-ne tuturor un model sau o icoană de omenie și simplitate, tradiție și credință statornică. Cu toții am avut ocazia de a remarca pe alocuri felicitările realizate de copii și oferite bunicilor în anii trecuți, așezate în rând cu icoana Maicii Domnului sau a Sfântului Nicolae, semn că darul oferit devine, prin jertfă și credință, în binecuvântare și icoană.
 
Așa cum era firesc, activitatea s-a încheiat la biserică, acolo unde participanții au avut bucuria de a gusta împreună din agapa pregătită special pentru ei, dar al Sfântului Nicolae pentru toată osteneala depusă. „Încredințați că activitatea se încrie în normalitatea vieții unui bun creștin-ortodox, nădăjduim că bucuria adusă de noi va străbate munți de greutăți, pustiuri de singurătate și izolare, oceane de indiferență și marginalizare, astfel încât cei care nu mai cred sau au obosit așteptându-l pe Moș (Sfântul) Nicolae să simtă prezența și ajutorul său, iar cei care cred în el să poată deveni, pentru o zi, un Sfânt Nicolae pentru cei aflați în nevoi, singurătate și greutăți. Fie ca Dumnezeu să rodească jertfa depusă de fiecare și să ne binecuvânteze pe toți, așa încât să avem parte de Sărbători cu pace, bucurie și sănătate!” ne-a mărturisit preotul paroh Cosmin Constantin Pristavu, responsabil cu catehizarea în Protopopiatul Darabani.

Click pe prima fotografie pentru a viziona mai multe imaginiTe-ar mai putea interesa si:  Protopopiatul DarabaniCosmin Constantin PristavuDaruind vei dobandiParohia „Sf. Dimitrie” Oroftiana de Jos
4:35 pm Sambata, 09 Decembrie, 2017

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare