Vremea
Calendar Ortodox
Carte de Oaspeti

Daca doriti sa va spuneti parerea despre acest site, despre continutul sau, sau despre un subiect care va preocupa, nu ezitati sa ne lasati un mesaj in cartea de oaspeti!


Editorial
În 17 iulie Darabaneni.ro a împlinit 11 ani cu bune şi cu rele. Orice drum are un început, dar şi un sfârşit. Dumnevoastră, cititorii, dar mai ales Dumnezeu ne va îndruma calea în continuare. Tânăr și entuziast fiind, ai p... Darabaneni.ro…Cui mai folosesc astăzi?
" href="social/6-ani-de-darabaneni-roa-cui-mai-folosesc-astazi/">continuare
Horoscop
 

OMUL CARE DĂRUIEȘTE, BUCURII ÎN DAR PRIMEȘTE Activitate filantropică derulată de elevii de pe ambele maluri ale Prutului GALERIE FOTO

Pornind de la cuvintele Sfântului Evanghelist Ioan: ,,Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire, rămâne în Dumnezeu” (I Ioan 4, 16) elevii Liceului Teoretic Lipcani și cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Rădăuți-Prut au înțeles pe deplin că nu putem sărbători un praznic atât de măreț ca Învierea Domnului  și nu putem să gustăm pe deplin din bucuria lui, fără a ne gândi la oamenii aflați în nevoi, ne-a comunicat prof. de religie Vasile Postolachi.

Astfel, în perioada 18-22 aprilie 2019, sub îndrumarea profesorilor de religie de la cele două instituții de învățământ, respectiv doamna Iațeniuc Angela, de la Liceul Teoretic Lipcani și domnul Postolachi Vasile de la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, elevii celor două Școli au vizitat câteva familii nevoiașe aducând un zâmbet pe chipurile brăzdate de lacrimile neajunsurilor.

În perioada 18-19 aprilie 2019, elevii din Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani, în cadrul Săptămânii altfel, susținuți de părinți, au donat din multul sau puținul lor, pentru a aduce o bucurie de Paști și însoțiți de domnul Postolachi Vasile au vizitat câteva familii nevoiașe din Rediu, Rădăuți-Prut și Miorcani. Astfel prin zâmbetele molipsitoare pe care le-au adus au înțeles cât de important este să faci bine și în același timp au conștientizat că trebuie să fim mulțumitori pentru ceea ce avem.

Pe data de 22 aprilie 2019, elevii Liceului Teoretic Lipcani, susținuți de părinți care au salutat cu bucurie și cu implicare activitatea, precum și de profesori, care de asemenea s-au implicat, au donat pentru a aduce un zâmbet de Paști. Astfel, aceștia, însoțiți de domnii profesori Iațeniuc Angela, Agafii Elena, Fulga Natalia și Postolachi Vasile au vizitat familiile nevoiașe din Lipcani, împărțind daruri și aducând o mângâiere celor încercați de necazuri. Acestora, părinților, elevilor, profesorilor li s-a alăturat și Primăria orașului Lipcani care a pus la dispoziție un microbuz spre a putea fi transportate cu ușurință darurile. De asemenea alături de toți acești oameni cu suflet mare s-au alăturat cu donația și câțiva oameni cu suflet mare din România care au preferat să le rămână numele în anonimat, știut fiind faptul că Dumnezeu vede și faptele făcute în ascuns.”A fost o activitate de neuitat. Elevii de pe ambele maluri ale Prutului s-au implicat cu multă dăruire și cu bucurie iar bucuria acestora amestecată cu bucuria celor care au primit darurile este o bucurie molipsitoare, o pregustare a bucuriei pascale, care cu siguranță a inundat sufletele tuturor celor implicați. Deși au mers mult pe jos, erau obosiți după ore, elevii și-au păstrat bucuria pe chipuri de la început și până la sfârșit înțelegând astfel cât de adevărat este titlul activității: Omul care dăruiește, bucurii în dar primește. În final aducem alese mulțumiri elevilor și părinților din Rădăuți-Prut, Rediu și Miorcani, elevilor, părinților, profesorilor și primăriei Lipcani dar și acelor oameni din România care au donat, fiind astfel și ei părtași la această bucurie. Ne-am dori din suflet ca astfel de activități să se repete iar gestul elevilor de pe ambele maluri ale Prutului să fie urmat și de alți oameni căci în fon: ,,întru aceasta- zice Mântuitorul- vă veți cunoaște că sunteți ucenicii Mei, de veți avea dragoste...” Rugăm pe Bunul Dumnezeu să răsplătească tuturor înmiit și tuturor dorim un Paști binecuvântat în toate!” ne-a mai transmis domnul Postolachi Vasile.

Click pe fotografie pentru a viziona mai multe imagini

Te-ar mai putea interesa si:  Vasile Postolachi
2:59 pm , 28 Aprilie, 2019

Postarea comentariilor presupune implicit crearea unui cont de facebook. Sunt interzise postarile multiple ale aceluiasi mesaj (spam) si orice forma de reclama in cadrul comentariilor. Nu sunt permise mesajele cu tenta antisociala, cu caracter xenofob sau rasist, mesajele obscene si injuriile. Va rugam nu deviati de la subiect, nu lansati atacuri la persoana autorului (autorilor) articolelor sau injurii la adresa cititorilor care comenteaza. Sunt interzise comentariile care incita la actiuni ilegale, precum si cele care contin amenintari sau violeaza intimitatea si viata privata a cuiva. Utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma consecintele in cazul unor actiuni in justitie. Administratorul acestui site isi rezerva dreptul de a radia comentariile care nu respecta regulile de mai sus si de a restrictiona accesul utilizatorului respectiv pe site. Publicatia Darabaneni.ro nu raspunde pentru opiniile postate in cadrul comentariilor, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.


Adauga un comentariu

Poza saptamanii

Copii adorabili, momente emoționante la Teioasa Trail.

Sondaj
Vă vaccinați împotriva coronavirusului?

   
   
   
   

Slideshow
Stiri nationale si internationale
Clipul saptamanii
Toate drepturile rezervate | Orice reproducere partiala sau integrala a continutului acestui site(fotografii sau texte) se pedepseste conform legilor in vigoare